Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2 курс ФК, ЕП, УП Денне / Економіка підприємства Методичні рекомендації до виконання курсової роботи ФК 2010 .doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
564.74 Кб
Скачать

2. Вибір теми курсової роботи

Тематика курсових робіт розробляється і затверджується на засіданні кафедри. Вона повинна бути актуальною і тісно пов'язаною із вирішенням практичних фахових завдань. Студентам надається право вільного вибору теми роботи із запропонованого кафедрою переліку. Тематика щороку переглядається та доповнюється (додаток А).

Студенти заочної форми навчання вибір теми курсової роботи здійснюють з урахуванням своєї практичної діяльності та можливостей використання матеріалів промислових підприємств, де вони працюють, але згідно з тематикою, визначеною кафедрою економіки.

Рекомендується при цьому скористатися попередньою консультацією викладача-керівника і взяти до уваги такі поради:

  • тема курсової роботи повинна відображати особисті наукові інтереси студента, які сформувалися в ході вивчення курсу;

  • тема дослідження має відобразити зацікавленість студента тією чи іншою проблемою перехідної економіки, процесу реформування економіки України;

  • бажано, щоб вибір теми був пов'язаний з майбутньою виробничою діяльністю студента;

  • логічно, що на вибір теми студентом-заочником повинен впливати характер його діяльності. Практика свідчить, що робота над темою курсової роботи, яка тісно пов'язана з професійною діяльністю автора, викликає у нього велику зацікавленість, носить більш творчий характер, нерідко сприяє появі корисних і цікавих пропозицій, спрямованих на поліпшення економічної діяльності свого підприємства, установи або на підвищення особистої професійної компетенції.

Студенти також можуть пропонувати свої теми, у цьому разі вони обов'язково повинні написати заяву на ім'я завідувача кафедри. У заяві необхідно вказати назву обраної теми та обґрунтувати її вибір, без погодження з кафедрою вільний вибір теми не дозволяється.

Тематика та науковий керівник курсової роботи затверджується розпорядженням по кафедрі.

Індивідуальне завдання на курсову роботу видається кожному студенту на бланку відповідної форми (додаток Б).

Завдання на курсову роботу затверджуються завідувачем кафедри за поданням викладача-керівника курсової роботи і видаються студентам не пізніше, ніж за півтора місяця до терміну подання роботи.

У завданні на курсову роботу, крім її теми, керівник надає перелік питань, які підлягають розробці, вихідні дані до роботи та строк подання студентом закінченої роботи.

Протягом першого тижня керівник разом із студентом детально розробляють календарний графік роботи на весь період написання курсової роботи (додаток В). У календарному плані слід визначити час, потрібний на добір літератури, її вивчення й опрацювання, оформлення тексту. Календарний план допоможе уникнути поспіху при написанні курсової роботи, дисциплінує студента і допоможе подати виконану роботу у визначений строк.

Студент зобов'язаний регулярно звітувати про виконану роботу своєму керівникові.

Час, відведений на керівництво курсовою роботою, керівник використовує для систематичних консультацій, передбачених розкладом, та перевірки виконання роботи (по частинах чи в цілому).

Слід всіляко стимулювати ініціативний, творчий підхід студента до вирішення поставлених питань, забезпечити суворий контроль за самостійністю виконання роботи, що досягається досить частими, наприклад щотижневими, консультаціями.