Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
tema12.rtf
Скачиваний:
9
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
135.63 Кб
Скачать

12.3. Документальне оформлення та нарахування заробітної плати. Податки та утримання

Документом, який відображає дані по заробітній платі і розрахунки з кожним працівником підприємства за місяць є розрахункова або розрахунково-платіжна відомість. Вона призначена для повного розрахунку з кожним працівником за місяць. Розрахункова відомість має чотири розділи:

- дані про працівника;

- нараховані суми заробітної плати за видами оплат;

- утримання та відрахування із заробітної плати за видами утримань;

- сума до видачі.

Заповнені відомості підписуються керівником і головним бухгалтером. Розрахункові відомості виконують другорядну функцію:

- за ними проводиться розрахунок з робітниками і службовцями;

- вони є регістром аналітичного обліку до рахунку 66.

За даними розрахункових відомостей провадяться записи в особових рахунках працівників. Щомісячні записи в рахунках дозволяють розжарюваним дані про нараховану заробітну плату, яка використовується при розрахунку оплати за час відпустки, хвороби і так далі. На підставі розрахункової відомості складається платіжна відомість, за якою працівник отримує заробітну плату.

Розрахункові та платіжні відомості використовуються бухгалтерією для відображення нарахування заробітної плати в синтетичному обліку.

Нарахування заробітної плати працівнику здійснюється на підставі табеля обліку використання робочого часу та первинних документів з обліку виробітку (наряди індивідуальні та бригадні, рапорти з вироблення і приймання робіт, маршрутні листи і т.д.)

Різного роду відхилення від нормованих умов праці (заміна матеріалів, невідповідність обладнання, інструменту, додаткові припуски на обробку деталей та ін) оформлюються нарядами на відрядну роботу, на додаткові технологічні операції або листком на доплату. Простої не з вини робочого оплачуються на підставі листків або актів про простої у розмірі не менше 2 / 3 тарифної ставки робітника відповідного розряду. Простої з вини робітника не оплачуються.

Брак продукції оформляється Актом про брак або Відомістю про брак. Остаточний брак, який стався не з вини робочого оплачується в розмірі 2/3 погодинної ставки відповідного розряду.

Частковий брак оплачується за відсотками придатності. При цьому частковий брак не з вини робітника оплачується за відсотком придатності, але не менше 2/3 тарифної погодинної ставки відповідного розряду.

Матеріальна відповідальність за шлюб визначається відповідальністю за псування матеріалів, але вона не повинна перевищувати 2 / 3 середньомісячного заробітку.

За роботу, виконувану в надурочний час, оплата проводиться таким чином: за перші дві години в полуторному розмірі, а далі - в подвійному розмірі.

Робота у вечірній і нічний час оплачується в розмірі: 20% погодинної тарифної ставки відповідного розряду - у вечірній час і 40% погодинної тарифної ставки відповідного розряду - у нічний час.

Робота у вихідні та святкові дні оплачується робочим - за подвійними розцінками і тарифними ставками, а для фахівців і службовців - по окладу, а також - в подвійному розмірі понад оклад у святкові дні або в одинарному розмірі понад оклад – у вихідні дні.

Оплата за час відпустки, за час виконання державних зобов'язань, за дні непрацездатності, перерви годуючим матерям розраховуються по середньому заробітку за попередній період часу.

Порядок розрахунку середнього заробітку регламентується спеціальною інструкцією і розрізняється у кожному випадку.

З заробітної плати працівників робляться такі обов'язкові утримання:

- до пенсійного фонду - 0,5% - в межах прожиткового мінімуму, 2% - з частини доходу, що перевищує прожитковий мінімум;

- прибутковий податок - 15%;

- на соціальне страхування на випадок безробіття – 0,5%;

- на соціальне страхування від непрацездатності - 0,5% - в межах прожиткового мінімуму, 1% - якщо зарплата перевищує прожитковий мінімум;

- за виконавчими листами;

- за заподіяний матеріальний збиток.

Всі інші утримання із заробітної плати працівника проводяться тільки за його особистою заявою.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]