Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
УММ Прок.надзор З.О.docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
138.73 Кб
Скачать

Варіант 1

1. Яке місце займають органи прокуратури у системі інших органів влади?

2 У чому полягають обмеження дії принципу гласності в діяльності прокуратури?

3. Які спеціалізовані прокуратури є дворівневими, тобто діючими на правах обласних і такими, що мають підпорядковані їм прокуратури низової ланки?

4. Хто і які дисциплінарні стягнення може застосовувати до працівників прокуратури?

5. У чому специфіка організації прокурорського нагляду за додержанням законів органами, які виконують оперативно-розшукову діяльність?

6. Охарактеризуйте правову основу функції підтримання прокурором державного обвинувачення у судах.

7. Яка роль прокуратури в цивільному судочинстві?

8. Які підстави звернення прокурора з позовом до господарського суду першої інстанції?

ЗАДАЧА.

Голова Донецької обласної держадміністрації, враховуючи криміногенну ситуацію в місті Вугледар, своїм розпорядженням зобов'язав прокурора області створити там окрему прокуратуру. На підставі розпорядження голови облдержадміністрації прокурор області видав наказ про створення прокуратури в місті Вугледарі, встановив штат у кількості 3 осіб.

Дайте оцінку діям голови облдержадміністрації та прокурора області.

Варіант 2

1. У чому полягає відмінність прокурорського нагляду за виконанням законів від контролю, який здійснюється іншими державними органами?

2. Визначте зміст принципу політичної незалежності прокурорської системи (її позапартійності, деполітизації)? Яку роль він відіграє у діяльності прокуратури?

3. У чому полягає особливість структури прокуратури з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері?

4. Які особливості участі прокурора у перегляді рішень, ухвал, постанов у господарських справах за нововиявленими обставинами?

5. Які повноваження прокурора щодо нагляду за виконанням законів органами дізнання та досудового слідства передбачені у новому КПК України стосовно стадії досудового розслідування?

6. Які етапи діяльності прокурора у розгляді кримінальних справ судом першої інстанції?

7. Завдання та повноваження Дніпровської екологічної прокурарури.

8. Якими є безпосередні напрями діяльності прокуратури в процесі здійснення нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах тощо?

ЗАДАЧА

Проводячи перевірку законності розгляду і вирішення скарг, заяв і листів в пасажирській службі Ясинуватського відділення залізниці, заступник прокурора з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері встановив, що за останні 6 місяців в пасажирську службу надійшло понад 20 скарг від пасажирів, в яких вони звертали увагу на те, що провідники вагонів часто видають пасажирам брудну і непросушену білизну, не проводять прибирань у вагонах і навіть не опалюють вагони, грублять пасажирам. У всіх випадках адміністрація служби обмежилась відписками і реальних заходів до дотримання нею правил перевезення пасажирів та притягнення до відповідальності провідників, які порушують ці правила, не приймала.

Поясніть, як, на Вашу думку, слід реагувати на ці порушення заступнику прокурора з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері?