Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Посібник 2013-2.docx
Скачиваний:
13
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
87.76 Кб
Скачать

Компетентності в процесі викладання та навчання (Витяг з книги «Проект Тьюнінг»)

Учасники проекту Тьюнінг переконані, що розробка компетентностей в освітніх програмах може значною мірою посприяти початкові спільних роздумів і роботи на рівні університетів Європи над новою парадигмою освіти, необхідністю підвищення якості, конкурентноздатності на ринку праці, готовності до громадянства та над створенням Європейського простору вищої освіти.

Зосередження уваги на компетентностях сприяє розробці ступенів (циклів), які легко зрозуміти та сумістити і, таким чином, сприяє прозорості європейської системи освіти. В проекті Тьюнінг вважається, що ступені порівнянні та сумісні, якщо порівнянні кінцеві результати навчання, а також академічні та професійні профілі.

Наголос на отриманні студентом певної компетентності чи сукупності компетентностей також приводить до прозорості у визначенні цілей певної освітньої програми, доповнюючи їх показниками, які з високою ймовірністю можуть бути виміряні, і в той же час робить ці цілі більш динамічними, враховуючи нові потреби суспільства і в кінцевому рахунку пов’язуючи їх з працевлаштуванням. Це зміщення акцентів показує зміну підходу до навчальної діяльності, навчальних матеріалів і велике різноманіття навчальних ситуацій, тому що воно стимулює систематичне залучення студента до індивідуальної та групової підготовки відповідних питань, презентацій, організованого зворотного зв’язку і т.д.

Визначення компетентностей

Деякі терміни: здібність, властивість, здатність, вміння, навичка, компетентність використовуються іноді як взаємозамінні, значення яких певною мірою співпадає. Всі вони стосуються особи і того, що вона здатна досягти. Але часто вони мають більш конкретне значення. Здатність (Ability), від латинського „habilis” означає „спроможність легко зрозуміти, утримувати в пам’яті або справлятися з чимось”, похідне від нього слово „habilitas” можна перекласти як „здібність, здатність, придатність або вправність”.

Термін „вправність” (skill) є, можливо, найбільш вживаним, із значенням „бути спроможним, здатним, умілим”. Він часто вживається в множині „вміння, навички” (skills), і часом у більш вузькому значенні, ніж компетентності (competences). Це пояснює вибір терміну „компетентності” в проекті Тьюнінг. Не зважаючи на це, два терміни „універсальні навички і вміння” (transferable skills) і „загальні компетентності” (generic competences) можна розглядати як такі, що мають однакове значення. Вони відносяться до тих компетентностей, які є загальними і можуть бути ототожнені з певним рівнем різних програм на здобуття ступеню.

В проекті Тьюнінг зроблено спробу розвинути концепцію компетентностей в руслі єдиного комплексного підходу, розглядаючи здатності [особи] як динамічне поєднання [таких її] властивостей, які разом роблять можливим компетентне виконання [певної діяльності], або як частину кінцевого продукту навчального процесу. В першу чергу, вважається, що компетентності включають в себе знання і розуміння (теоретичні знання з академічної дисципліни, здатність знати і розуміти), знання як діяти (практичне або операційне застосування знань в певних ситуаціях), знання як жити (цінності як інтегральний елемент сприйняття і співіснування з іншими в соціальному контексті). Компетентності являються поєднанням властивостей (по відношенню до знань та їх застосування, установок, навичок, умінь та обов’язків), які описують рівень або ступінь, до якого особа здатна виконувати їх.

В такому контексті компетентність або сукупність компетентностей означає, що особа застосовує певну здатність або вміння для виконання завдання, в якому він/вона здатна продемонструвати, що він/вона може виконати його в такий спосіб, який дозволяє оцінити рівень досягнень. Компетентності можуть бути оцінені і розвинені. Це означає що, як правило, люди мають або не мають якусь компетентність не в абсолютному значенні, а володіють нею певною мірою, тобто компетентності можна вважати безперервними і можна розвивати через досвід та навчання.

В проекті Тьюнінг розглядаються дві різні [групи] компетентностей: По-перше, ті компетентності, які залежать від предметної області. Вони є ключовими для будь-якого ступеня і безпосередньо пов’язані із спеціальними знаннями предметної області. Вони названі академічними спеціальними (фаховими) компетентностями. Ці компетентності роблять кожну окрему програму на здобуття ступеня індивідуальною і послідовною. По-друге, в проекті Тьюнінг зроблена спроба визначити загальні властивості (компетентності), які можуть бути, на думку випускників навчальних закладів і роботодавців, однаковими для будь якого ступеня [і будь якої предметної області]. Є деякі властивості, такі як здатність до навчання, здатність до аналізу і синтезу тощо, які є спільними для всіх або більшості ступенів. В суспільстві, яке змінюється, запити якого мають тенденцію до постійного переформулювання, ці загальні компетентності також стають дуже важливими, тому що вони можуть надати більше перспектив для працевлаштування.

В цій роботі розглядаються загальні компетентності, тоді як фахові компетентності були проаналізовані з використанням різних підходів в залежності від кожної предметної області відповідними групами експертів. Проведені консультації розглядаються як колективні роздуми над тим, що різні соціальні групи думають про важливість кожної з вибраних компетентностей і як вони оцінюють роль університетів у їх досягненні.

У викладеному вище контексті було розроблено дві анкети. Першою анкетою намагались визначити загальні компетентності і те, як вони оцінюються, спочатку випускниками навчальних закладів і роботодавцями, а потім, в другій анкеті (перша частина), викладачами.

Зрозуміло, що список визначених компетентностей, який можна розглядати, великий. Вибір кількості питань для включення в анкету завжди суб’єктивний і викликає сумніви, так само як являється предметом дискусії і вибір класифікації. Для підготовки анкети для випускників навчальних закладів і роботодавців було проаналізовано більше двадцяти досліджень в області загальних компетентностей. Було складено список із 85 різних компетентностей. Вони були визнані значущими для вищих навчальних закладів або компаній. Ці компетентності були розподілені за категоріями на інструментальні, міжособистісні і системні. Після анкетування остаточний список включає такі 30 загальних компетентностей:

Інструментальні компетентності

  • Здатність до аналізу і синтезу

  • Здатність до організації і планування

  • Базові загальні знання

  • Засвоєння основ базових знань з професії

  • Усне і письмове спілкування рідною мовою

  • Знання другої мови

  • Елементарні комп’ютерні навички

  • Навички управління інформацією (уміння знаходити та аналізувати інформацію з різних джерел)

  • Розв’язання проблем

  • Прийняття рішень

• Ті, які мають інструментальне призначення і відображають:

  • Когнітивні здатності, здатність розуміти і опрацьовувати ідеї і думки.

  • Методологічні здатності впливати на оточуюче середовище, організовувати час і стратегії навчання, приймати рішення або вирішувати проблеми.

  • Технологічні навички та вміння, пов’язані з використанням технологічних пристроїв, навички роботи з комп’ютером та управління інформацією.

  • Лінгвістичні навички, такі як усне і письмове спілкування або знання другої мови.

Міжособистісні компетентності

  • Здатність до критики та самокритики

  • Взаємодія (робота в команді)

  • Міжособистісні навички та вміння

  • Здатність працювати в міждисциплінарній команді

  • Здатність спілкуватися з експертами з інших галузей

  • Позитивне ставлення до несхожості та інших культур

  • Здатність працювати в міжнародному середовищі

  • Етичні зобов'язання

Це ті компетентності, які відображають особистісні здатності, пов’язані із спроможністю виражати власні почуття, здатність до критики та самокритики. Навички спілкування, пов’язані з навичками міжособистісного спілкування або взаємодією, або соціальними чи етичними обов’язками. Ці компетентності полегшують процес суспільної взаємодії та співпраці.

Системні компетентності

  • Здатність застосовувати знання на практиці

  • Дослідницькі навички і уміння

  • Здатність до навчання

  • Здатність пристосовуватись до нових ситуацій

  • Здатність породжувати нові ідеї (креативність)

  • Лідерські якості

  • Розуміння культури та звичаїв інших країн

  • Здатність працювати самостійно

  • Планування і управління проектами

  • Ініціативність та дух підприємництва

  • Турбота про якість

  • Бажання досягти успіху

Це ті навички і здатності, які стосуються системи в цілому. Вони передбачають поєднання розуміння, сприйнятливості та знань, які дозволяють особі побачити, як співвідносяться частини цілого і як вони об’єднуються. Ці здатності включають здатність планувати зміни для вдосконалення системи в цілому і для розробки нових систем. Системні компетентності вимагають попереднього надбання інструментальних і міжособистісних компетентностей як своєї основи.