Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОЗММ СР Т9,10.doc
Скачиваний:
190
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
205.31 Кб
Скачать

5. Розрахунок потреби медичного майна в рсе.

У період підготовки до бою (операції) потреба частин, з'єднань і об'єднань у медичному майні визначаається, головним чином, у розрахунково – постачальних одиницях (РПО) і комплектах спеціального призначення і розраховується з урахуванням величини і структури очікуваних санітарних втрат, ймовірного завантаження етапів медичної евакуації, установлених для них видів і обсягу медичної допомоги, й інших факторів. При визначенні потреби в кожному комплекті, необхідному для надання долікарської і першої лікарської допомоги в медичних пунктах підрозділів і частин (Плік), спочатку встановлюється величина очікуваних санітарних втрат від тих видів зброї, при ураженні якими використовується вміст комплекту (СПлік). Потім визначається, якій частині з усіх уражених даним видом зброї (СПлік) для надання долікарської і першої лікарської допомоги буде потрібно комплект (Клік). Після цього по медико - тактичній характеристиці встановлюються розрахункові можливості одного комплекту по наданню медичної допомоги в медичному пункті частини (Рлік). На заключному етапі розраховується потреба, у кожному комплекті по формулі.

6. Порядок витребування медичного майна

У воєнний час витребування медичного майна виконується за заявками - нарядами на медичне майно і матеріали для ремонту за формою 8(мед.) у міжбойовий період щомісяця до 5 числа кожного місяця і Повідомленням про наявність і потребу медичного майна спеціального призначення за формою 5(мед.), що представляються в орган управління подекадно, а в ході бойових дій один раз у три доби чи у міру потреби.

Комплекти медичного майна спеціального призначення, аптечки і сумки витребовуються і відпускаються комплектами.

У мирний час медичне майно витребовується щорічно згідно розрахунків потреби по "Звіт - заявці" наявності і потреби в медичному майні і техніці. При складанні звіту - заявки поряд з даними графи "призначено", враховуються фактична витрата і наявність медичного майна на початок планованого року, рівень і характер захворюваності особового складу, епідемічний стан району розміщення, а також рекомендації лікарів фахівців частини (установи) щодо кількості необхідного медичного майна.

До звіт - заявки додають пояснювальну записку, донесення про підсумки ощадливого і раціонального використання медичного майна, донесення про нестачі, розкрадання і псування медичного майна за звітний період. В пояснювальній записці вказується, як робився розрахунок потреби в медичному майні.

Аналогічним чином визначається потреба в комплектах спеціального призначення, необхідних для надання першої лікарської і кваліфікованої допомоги в медичних ротах мех. бриеад(Плік).

Орієнтовані значення Клік, Ккв, Р представлені в таблиці.

Таблиця

Дані для розрахунку потреби в комплектах спеціального призначення на майбутній бій ( операцію).

Показники

Комплекти

Б- 1

Б-2

Б-3

Б-4

БГ

РО-1

РО-2

АНТ

ЛУЧ

ОВ

Клік.

1,0

0,3

-

0,4

-

1,0

-

-

-

-

Ккв.

1,0

0,1

0,4

0,2

0,05

-

1,0

1,0

0,5

1,0

Р

100

50

100

100

10

200

200

500

200

130

У залежності від конкретних умов зазначені в таблиці значення Клік і Ккв можуть істотно змінюватися.

Ймовірна витрата комплектів спеціального призначення на усіх етапах медичної евакуації розраховується підсумовуванням відповідних Плік. і Пкв.

Загальна потреба в медичному майні спеціального призначення на майбутній бій (операцію) крім потреби на забезпечення включає медичне майно, яке заявляється понад установлені норми. Звіт - заявка на медичне майно підписується командиром частини і скріплюється гербовою печаткою.

Звіт -заявка наявності і потреби медичного майна і техніки складається начальником аптеки медичної роти мех. Бригади на підставі заявок військових частин.

Тестові завдання:

322. Офіційний документ, що визначає організаційну структуру, кількість особового складу військової частини, з’єднання, складу чи лікувальної установи, називається:

1. Нормою постачання

2. Штатом

3. Табелем до штату

323. Офіційний документ, що визначає перелік предметів (норм) майна, з зазначенням належної їх кількості для військових частин, з’єднань чи лікувальних установ, називається:

1. Нормою постачання

2. Штатом

3. Табелем до штату

324. Розроблені згідно з набутим практичним досвідом і науково обгрунтованими розрахунками кількісні показники, що характеризують відпуск, витрату або зберігання медичного майна, регламентовані офіційними документами, називаються:

1. Нормою постачання

2. Штатом

3. Табелем до штату

325. Розрахункові (заявочні) норми, призначені для визначення потреб медичного майна по збільшеним показникам, розраховані на (вказати невірне твердження):

1. 1000 особового складу

2. 1000 змішаних ліжок лікувальної установи

3. 500 санітарних втрат від окремих видів зброї

326. Кількість предметів медичного майна, установлена для видачі підрозділам, військовим частинам (кораблям) або з’єднанням і призначена для здійснення заходів медичного забезпечення в обумовлений термін, називається:

1. Нормою постачання мед.майна

2. Нормою запасів мед.майна

3. Розрахунковою нормою мед.майна

327. Кількість предметів медичного майна із зазначенням його кількості, яку належать утримувати в запасах, називається:

1. Нормою постачання мед.майна

2. Нормою запасів мед.майна

3. Розрахунковою нормою мед.майна

328. Номенклатура і кількість медичного майна, яке планується витратити (заявити) для надання медичної допомоги встановленій категорії військовослужбовців упродовж певного часу, називається:

1. Нормою постачання мед.майна

2. Нормою запасів мед.майна

3. Розрахунковою нормою мед.майна

329. Норми витрати медичного майна на воєнний час для надання долікарської медичної допомоги пораненим і хворим і медичному пункті батальйону розрахований на:

1. Дві доби

2. Три доби

3. П’ять діб

330. Норми виртати медичного майна на воєнний час для надання першої лікарьскої допомоги в медичній роті механізованої бригади розрахований на:

1. Дві доби

2. Три доби

3. П’ять діб

331. Норми витрати медичного майна на воєнний час для надання кваліфікованої і спеціалізованої медичної допомоги та лікування поранених і хворих в медичних закладах пересувних госпітальних баз (ПГБ) розраховані на:

1. Сім діб

2. Десять діб

3. П’ятнадцять діб

332. До норм постачання на 1000 змішаних ліжок включено медичне майно спеціального та загального призначення, необхідне для планового лікування поранених і хворих у медичних закладках з розрахунку на:

1. Один місяць

2. Два місяці

3. Три місяці

333. До норм постачання на 1000 особового складу включено медичне майно спеціального та загального призначення, необхідне для надання невідкладної медичної допомоги й лікування поранених і хворих, що не потребують госпітализації з розрахунку на:

1. Один місяць

2. Два місяці

3. Три місяці

334. Укажіть в приведеному переліку документ, який у воєнний час оформляється і подається у відповідні органи управління для витребування медичного майна: загального і спеціального постачання:

1. Заявка – наряд на медичне майно та матеріали для ремонту Ф – 8/мед

2. Звіт – заявка наявності й потреби матеріальних засобів Ф – 14/мед

3. Донесення про наявність, рух і поновлення матеріальних засобів запасу

335. Визначення потреби й витребування медичного майна в мирний час військовими частинами, з’єднаннями, медичними закладами здійснюється шляхом оформлення і подання у відповідні органи управління:

1. Заявок – нарядів на медичне майно та матеріали для ремонту Ф – 8/мед

2. Звіт – заявок наявності й потреби метріальних засобів Ф – 14/мед

3. Донесення про наявність, рух і поновлення матеріальних засобів запасу

336. Визначення потреби й витребування медичного майна військові частини, з’єднання, медичні заклади в мирний час здійснюють:

1. Один раз на рік

2. Один раз в півроку

3. Один раз в квартал

337. Табельна потреба в витратному медичному майні для військових частин визначається відповідними нормами. Одна норма розрахована на:

1. 100 чоловік особового складу

2 .50 чоловік особового складу

3. 10 чоловік особового складу

338. Табельна потреба в витратному медичному майні для лазарета військової частини розрахована на:

1. 5 ліжок

2. 10 ліжок

3. 15 ліжок

339. Згідно з нормами забезпечення на мирний час військовій частині з фельдшером і військовій частині з лікарем незалежно від кількості особового складу належить мати:

1. Одну норму інвентарного мед.майна

2. Дві норми інвентарного мед.майна

3. Три норми інвентарного мед.майна

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]