Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОМЗММ С.Р.Т.13.doc
Скачиваний:
163
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
248.83 Кб
Скачать

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

для самостійної підготовки студентів з дисципліни

«Організація забезпечення військ медичним майном»

Тема 13. « Організація медичного постачання Механізованої бригади»

Заняття №1,2

Тема 13. « Організація медичного постачання Механізованої бригади»

Заняття №1,2

Сучасні війни способами та засобами їх ведення відрізняються від війн середини 20 століття. У більшості випадків вирішальне значення в сучасній війні буде мати початковий період. Слід підкреслити, що під час будь-якої війни в яку може бути втягнута Україна, пріоритетним видом бойових дій ії збройних сил буде оборона об’єктів.

Виходячи з вищесказаного, оперативні об’єднання Збройних Сил України, у тому числі, механізовані (танкові) бригади зазанали певних організаційно – структурних змін ( на заміну дивізійно – полковій структурі прийшла бригадно- батальйонна), що в свою чергу викликало і потребу реформування системи їх медичного забезпечення.

В загальній системі медичного забезпечення військ військово – медичне постачання буде відігравати винятково важливу роль.

Оснащення індивідуальним і груповим медичним майном кожного військовослужбовця ( екіпажу ), своєчасне постачання табельного майна військовим частинам і підрозділам бригади, поповнення витраченого майна в ході бою ( операції ) – одне з головних завдань медичної служби бригади і ії підрозділів, які безпосередньо будуть виконувати заходи щодо забезпечення бригади медичним майном.

1. Сили і засоби військово - медичної служби механізованої бригади з питань медичного постачання

Загальне керівництво й контроль за медичним постачанням БР здійснюється начальником медичної служби бригади через командира мед.роти БР.

Безпосереднє виконання комплексу завдань із забезпечення медичним майном особового складу частин бригади та їх медичних підрозділів покладається на посадових осіб медичної служби бригади, до яких відносять санітарів взводів, санітарних інструкторів рот, начальників мед.пунктів ( фельдшерів ) мех.батальйонів, дивізіонів, а також підрозділ медичного постачання - аптеку.

Зокрема, на сан.інструктора роти покладені обов’язки – отримувати на МПБ мед.майно і видавати індивідуальні засоби надання першої медичної допомоги та профілактики особовому складу роти:

  • на начальника МПБ ( фельдшера батальйону ) – одержувати з аптеки медичне майно і забезпечувати ним МПБ, санітарних інструкторів рот, особовий склад б-ну;

  • на начальника аптеки – забезпечення підрозділів бригади медичним майном, медичною технікою та ії технічне обслуговування;

При підготовці БР до бойових дій та в їх ході начальник медичної служби бригади визначає завдання щодо забезпечення бойових дій бригади, орієнтує посадових осіб, відповідальних за медичне постачання, в питаннях очікуваних санітарних утрат, розподілу їх по рубежах, знайомить з тиловою і медичною обстановкою та повідомляє місцезнаходження довольчого органу і установ медичного постачання (мед.склад МедБр АК) указує, які заходи будуть потрібні, як правильно розподілити мед.майно між частинами й підрозділами бригади, до якого часу необхідно закінчити постачання тощо.

Командир медичної роти мех.бр несе повну відповідальність за організацію та забезпечення медичного постачання. Він керує роботою начальника мед.роти при розгоратнні аптеки і складу, надає транспорт для перевезення мед.майна, виділяє людей для проведення вантажно- розвантажувальних, земляних та інших робіт.

Начальник аптеки медичної роти мех.бр безпосередньо організує, забезпечує та особисто виконує весь комплекс робіт із медичного постачання бригади. Він повинен добре знати організацію медичного постачання не тільки бригади, але й АК, і Збройних Сил загалом.

Обов’язки начальника аптеки численні та різноманітні й залежать від конкретної бойової, тилової та медичної обстановки й тих завдань, які має виконувати медична служба бригади. Першочерговими серед них є:

  • визначення фактичної потреби і реальної забезпеченості мед.майном частин мех.бр;

  • своєчасне витребування мед.майна загалом на бригаду й частини,які прикріплені до бригади на медичне постачання;

  • одержання майна з вищих ланок медичного постачання (мед.склади АК,ОК) і розподіл його між частинами бригади;

  • здійснення контролю за роботою медичних пунктів частин бригад раціональної та ощадливої витрати мед.майна;

  • ведення оперативного обліку медичного майна спеціального призначення, основого комплектно – табельного майна у бригаді, а також матеріального обліку майна, яке проходить через мед.роту мех.бр;

  • організація збирання трофейного медичного майна.

Начальник аптеки мед.роти керує роботою аптеки і складу медичного майна.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]