Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Psikhologia_otvety.docx
Скачиваний:
9
Добавлен:
27.02.2016
Размер:
87.56 Кб
Скачать
  1. Основні властивості темпераменту.

Темперамент як динамічна характеристика психічної діяльності особистості має свої властивості, які позитивно або негативно впливають на його поведінку. Розрізняють такі головні властивості темпераменту, як сенситивність, реактивність, пластичність, ригідність, резистентність, екстравертність та інтровертність.

Сенситивність - міра чутливості до явищ дійсності, що мають стосунок до особистості. Незадоволення потреб, конфлікти, соціальні події в одних людей спричинюють яскраві реакції, страждання, а другі ставляться до них спокійно, байдуже.

Реактивність — це особливість реагування особистості на різноманітні подразники, що впливає на темп, силу та форму відповіді, а найяскравіше — на емоційну вразливість, і відбивається на ставленні особистості до навколишньої дійсності та до самої себе. Бурхливі реагування на успіх або невдачі в будь-якій діяльності позначаються на різних особливостях темпераменту.

Резистентність - міра здатності чинити опір негативним або несприятливим обставинам.

  1. Фізіологічне підгрунтя темпераменту.

И.П. Павлов, изучая работу больших полушарий голов­ного мозга, установил, что все черты темперамента зави­сят от особенностей высшей нервной деятельности человека. Он доказал, что у представителей различных темперамен­тов изменяются типологические различия силы, уравно­вешенности и подвижности процессов возбуждения и тор­можения в коре головного мозга.

  1. Поняття дидактики.

Дидактика изучает принципы, закономерности, цели, содержание, формы и методы обучения.

  1. Процес навчання.

  2. Функції процесу навчання.

  3. Первинні та вторинні вміння.

  4. Розвиваюча функція.

  5. Виховна функція.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]