Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ГЛАВА 12п.doc
Скачиваний:
141
Добавлен:
27.02.2016
Размер:
475.65 Кб
Скачать

12.11. Коротка характеристика частин і закладів медичної служби спеціального призначення

Загін заготівлі крові ОК призначений для заготівлі і зберігання крові та її компонентів і стандартних сироваток. Серед основних підрозділів загону – три відділення заготівлі крові, які мають пересувні пункти для виїзду на місця для організації масового забору крові у донорів. Загін може заготовити та переробити 100 л крові за добу.

Станція переливання крові ПГБ для заготівлі крові та її компонентів, отримання із загонів заготівлі крові ОК консервованої крові та її препаратів, їх зберігання і розподіл. Заготівля крові проводиться за рахунок особового складу тилових частин і закладів (в першу чергу медичних), перемінного складу запасних частин та добровільних донорів із місцевого населення. Станція спроможна заготовити 20 л консервованої крові за добу.

Стоматологічний загін ОК призначений для надання усіх видів стоматологічної допомоги пораненим і хворим, які знаходяться на лікуванні в ПГБ, а також зуболікарської і зубопротезної допомоги особовому складу військ. Для цього у складі загону є стоматологічне, зубопротезне (з зуботехнічною лабораторією) і пересувні стоматологічні відділення.

Кисневодобувний загін ОК призначений забезпечувати медичну службу військ і госпітальні бази киснем. На оснащенні загону є 2-4 кисневодобувних станцій, виробничі можливості яких за добу складають від 3000 кг до 7000 кг рідкого кисню.

Судово-медична лабораторія ОК організує та проводить судово-медичну експертизу і патологоанатомічну роботу в лікувальних закладах ОК та у військах. Начальник лабораторії є головним судово-медичним експертом, а його заступник – головним патологоанатомом ОК. До складу лабораторії входять патологоанатомічний відділ і відділ судово-медичної експертизи, а також підрозділи забезпечення. Патологоанатомічний відділ має 4 патологоанатомічних відділення, три з яких – пересувні.

Відділ судово-медичної експертизи складається з 4 відділень судовомедичної експертизи (три з них пересувні), біологічного відділення та відділення криміналістики.

Контрольні питання для самоперевірки:

  1. Завдання медичної служби армійського корпусу.

  2. Організація медичної служби армійського корпусу.

  3. Завдання медичної бригади армійського корпусу.

  4. Призначення частин і закладів медичної бригади армійського корпусу.

  5. Завдання, організаційна структура військового польового пересувного госпіталю.

  6. Принципова схема розгортання функціональних підрозділів військового польового пересувного госпіталю.

  7. Особливості роботи військового польового пересувного госпіталю при масовому надходженні уражених отруйними речовинами та бактеріальними засобами.

  8. Порядок використання військового польового пересувного госпіталю при веденні бойових дій.

  9. Завдання і організаційна структура медичної служби оперативного командування.

  10. Госпітальні бази, їх завдання та склад.

  11. Характеристика пересувної госпітальної бази.

  12. Характеристика територіальної госпітальної бази.

  13. Характеристика частин і закладів медичної служби спеціального призначення.