Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ГЛАВА 12п.doc
Скачиваний:
141
Добавлен:
27.02.2016
Размер:
475.65 Кб
Скачать

Управління

(10)

Медична рота

(74)

медична розпорядча група (8)

Медична рота (підсилення)

(50

Командування

(3)

Операційно-перев'язочний взвод

(15)

Відділення анестезіології та інтенс. терапії (7)

Приймально-сортувальний взвод (9)

Госпітальний взвод

(7)

медичне відділення (аеромобільне) (12)

Аптека (3)

Відділення зв'язку (3)

Відділення МТЗ

(15)

П і д р о з д і л и з а б е з п е ч е н н я

Взвод матеріально-технічного забезпечення (22)

Відділення медичного постачання (4)

Взвод зв'язку,

(17)

Рис. 12.4. Організаційно-штатна структура окремого медичного загону підсилення

Можливості медр ОМЗП, як етапу медичної евакуації, за 16 годин роботи:

надання кваліфікованої медичної допомоги у повному обсязі - до 100-150 пораненим і хворим (до 10-12 порожнинних оперативних втручань, до 40 оперативних втручань на кінцівках, 45-48 інших хірургічних втручань);

пропускна здатність при наданні кваліфікованої медичної допомоги у скороченому обсязі - до 250 осіб;

при госпітальному відділенні дозволяється утримувати команду видужуючих чисельністю до 30 осіб, з терміном відновлення боєздатності до 10 діб.

На медичну роту підсилення ОМЗП покладені наступні завдання:

підсилення ВППГ, медр бригад при масовому надходженні до них поранених (уражених) ядерною, хімічною та звичайними видами зброї і хворих з метою організації їх сортування та надання їм кваліфікованої медичної допомоги;

керівництво силами і засобами медичної служби АК, які діють на окремому (ізольованому) евакуаційному напрямку (це завдання покладене на медичну розпорядчу групу).

участь у підготовці медичного складу ВППГ, медр бригад з питань діагностики, медичного сортування і лікування уражених ядерною і хімічною зброєю, медичного захисту особового складу, поранених і хворих.

Групи медичного підсилення ОМЗП сприяють наданню кваліфікованої медичної допомоги пораненим і хворим, поліпшенню якості їх медичного сортування при окремих видах уражень, що заподіяні ядерною, хімічною, високоточною зброєю, боєприпасами об'ємного вибуху (БОВ) (поранення органу зору, розладнання нервово-психічної діяльності, ураження отруйними речовинами). Необхідні для груп підсилення молодший медичний персонал, а також приміщення для роботи і медичне майно спеціального призначення виділяються за рахунок ВППГ (медр), при яких ці групи працюють.

На оснащенні всіх груп є лише спеціальне медичне майно, яке забезпечує їх роботу за спеціальністю (спеціальні набори, укладки).

Медична розпорядча група представляє собою допоміжну ланку управління, яку використовують за розпорядженням начальника медичної служби АК для організації роботи сил і засобів медичної служби, що висунуті на певні евакуаційні напрямки (взаємодія в роботі між етапами медичної евакуації, робота санітарно-транспортних засобів, підсилення етапів медичної евакуації). За штатом до зазначеної групи входять: начальник групи (лікар-організатор), старший лікар-спеціаліст, фельдшер, водій, начальник радіостанції, механік-радіотелефоніст, водій-електрик, телефоніст. На оснащенні група має легковий автомобіль і командно-штабну машину типу Р-159.

Одна хірургічна група розрахована на утворення двох хірургічних бригад і забезпечує роботу на 2-х операційних або 5-6 перев'язочних столах. Склад групи: начальник групи (лікар-хірург), два старших ординатора (лікарі-хірурги), старша операційна сестра і дві операційні сестри.

Хірургічні, радіологічні і токсикологічні групи застосовуються для підсилення ВППГ, медр на 10-12 годин роботи.

Психоневрологічні групи приймають участь в медичному сортуванні і наданні кваліфікованої медичної допомоги за своїм профілем.

Можливості груп медичного підсилення ОМЗП:

за добу роботи можуть провести 80-100 оперативних втручань;

надати кваліфіковану терапевтичну допомогу 960 обпеченим, ураженим ОР або токсинами, хворим з гострою променевою хворобою.

Всього у медичний роті підсилення ОМЗП 50 осіб, із них: офіцерів - 25. Серед офіцерів медичної служби представлені такі фахівці: організатори - 3; хірурги - 15; психоневрологи - 3; терапевти-токсикологи - 2; терапевти-радіологи - 2.

Майно медичної роти підсилення включає біля 26 різних медичних комплектів, 18 апаратів та інші предмети загальною вагою до 2,5 т. (8 м3).

Медичний склад МедБр призначений для забезпечення медичною технікою і майном з’єднань та частин армійського корпусу, а також частин і лікувальних закладів МедБр. Медичний склад МедБр організаційно представлений:

командуванням;

основними підрозділами:

обліково-операційне відділення;

відділення зберігання (лікарняних засобів);

відділення зберігання (медичної техніки);

відділення газозабезпечення;

підрозділами забезпечення:

ремонтна майстерня медичної техніки;

відділення матеріально-технічного забезпечення.

Склад має 7 транспортних вантажних автомобілів та 1 автомобіль з гідравлічним краном. Цей транспорт дозволяє за один рейс перевезти майно складу, загальна маса якого складає 30 т. Норма медичного майна складу складається із запасу майна спеціального призначення для забезпечення 4 тис. поранених і хворих, майна поточного постачання для медичного забезпечення 20 тис. особового складу АК протягом 7 діб та комплектно-табельного оснащення для двох ВППГ і двох медичних рот бригад. Організаційно-штатна структура медичного складу МедБр представлена на рис. 12.5.