Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ВИНО.docx
Скачиваний:
77
Добавлен:
27.02.2016
Размер:
283.13 Кб
Скачать

3.4 Висновки по розділу

У цьому розділі розроблялася система моніторингу з урахуванням блок-схеми процесу виробництва десертного вина і його ASME-схеми. Моніторинг – це спостереження КТК у зіставленні з її граничним значенням. У випадку коли ці значення перевищують безпечні і необхідні значення в критичних точках контролю, то система моніторингу,за можливості повинна коригувати цей процес. Тому,щоб контролювати цей процес і була розроблена робоча інструкція моніторингу контрольних критичних точок, яка включає: опис ризику, спосіб його усунення, процедуру контролю, його періодичність, реєстрацію і корегуючи,які необхідно виконувати при відхилені граничних значень процесу. Недотримання інструкції та несвоєчасний контроль можуть призвести до небезпечності продукту,який ви не зможите пустити в реалізацію,це означає ,що робота була пророблена безрезультатно,тай ще зіпсована сировина та час,тому,щоб такого не сталося потрібно все робити відповідно до інструкції, яка повинна бути складена з урахуванням всіх можливих ситуацій.

ЗАКЛЮЧЕННЯ

У цьому курсовому проекті було розглянуто та досліджено:особливості сировини, технологія виробництва десертного вина, система контролю якості на всіх етапах життєвого циклу вина, визначення критичних точок контролю технологічного процесу, моделювання технологічного процесу,складання інструкцій моніторингу КТК.

Десертне вино – один з найулюбленіших напоїв населення в усіх країнах світу. Його традиційно подають з ласощами та десертами. Тому, якості його виробництва слід приділити значну увагу. Для того щоб виготовити якісний харчовий продукт ,щоб він відповідав стандартам потрібно:правильно вибрати ,якісну сировину так як фізико-хімічні і органолептичні показники сировини на пряму впливають на якість готового продукту, способи її переробки; вибрати технологію та дотримуватися тих режимів які вказані, хоча технологічних схем безліч, за способами виробництва, обладнанням,але потрібно вибирати таку, яка забезпечить мінімальні витрати ресурсів та високу якість готового продукту,використовувати систему НАССР, для безпеки. Харчовий продукт повинен бути як безпечним для життя і здоров’я людини так і споживним. Виробник повинен відноситися до виробництва дуже серйозно, так як від нього залежить життя людей.

Список використаної літератури

  1. Сборник основных правил, технологических инструкций и нормативных материалов по производству винодельческой продукции. -М.: Пищепромиздат, 1998. -243 с.

  2. Риберо-Гайон Ж., Пейно Э., Риберо-Гайон П., Сюдро П. Теория и практика виноделия. Т.2. Характеристика вин. Созревание винограда. Дрожжи и бактерии. пер. с франц. -М.: Пищевая пром-сть, 1979. -352 с.

  3. Стабилизация виноградных вин / под ред. Валуйко Г.Г. -Симферополь: Таврида, 2002. - 208 с.

  4. Методы технохимического контроля в виноделии / под ред. Гержиковой В.Г. -Симферополь: Таврида, 2002. - 260 с.

  5. Срок годности пищевых продуктов: Расчет и испытание / под ред. Р. Стеле (11,0 Мб) -СПб: Профессия, 2006. - 480 с

  6. Ковальская Л.П. Технология пищевых производств М.: Агропромиздат, 1988. — 286 с.

  7. Валуйко Г.Г., Загоруйко В.А. "Технологические правила виноделия. – Симферополь: Таврида, 2006. - 488

  8. Валуйко Г.Г. Технология виноградных вин. —Симферополь: Таврида, 2001. -624 с

  9. ДСТУ ГОСТ 13191 :2009 Вина, виноматериалы, коньяки и коньячные спирты, соки плодово-ягодные спиртованные. Метод определения этилового спирта (ГОСТ 13191–73, IDT), - 2009.

36