Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Вибіг електродвигуна.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
08.11.2019
Размер:
499.61 Кб
Скачать

Iщенко Олександр Валерійович

Електротехнічний факультет (ЕТФ)

Кафедра електричних станцій (ЕС)

Спеціальність "Електричні станції" (ЕС)

Аналіз режимів пуску, вибігу та самозапуску електродвигунів Зуївської ТЕС у зв'язку із змінами в схемах робочого живлення насосних станцій від системи власних потреб енергоблоків

Керівник: к.т.н., доцент Павлюков Валерій Олександрович

Резюме | Біографія

Реферат з теми магістерської роботи

Зміст

1. Вступ 2. Актуальність теми 3. Зміст роботи 3.1 Методика розрахунку багатовузлової схеми 3.2 Розрахунок індивідуального вибігу механізмів власних потреб 3.3 Розрахунок групового вибігу механізмів власних потреб 3.4 Розрахунок режиму самозапуску механізмів власних потреб 4. Висновки 5. Перелік публікацій та матеріалів за темою випускної роботи

1. Вступ

Об'єктом дослідження є система електропостачання блокової та загальностанційне навантаження власних потреб ТЕС, що має велику розосередженість по території самої станції і на значній відстані від неї.

Метою досліджень є визначення можливостей підключення до секцій власних потреб енергоблоків додаткової розосередженої навантаження. Стосовно до досліджуваної станції вона складається з насосної технічної води і багерні насосної другого підйому, які зараз отримують живлення від мережевих підстанцій міста, що дозволить підвищити надійність та економічність роботи ТЕС.

Розрахунки струмів короткого замикання, режимів самозапуску двигунів проводилися методами математичного моделювання з застосуванням матричних методів вузлових потенціалів для розрахунку багатовузлових схем, розв'язання диференціальних рівнянь групи електродвигунів при моделюванні групового їх вибігу і рішення систем нелінійних алгебраїчних рівнянь при синтезі параметрів глубокопазного асинхронних двигунів системи власних потреб.

На даний момент магістерська робота ще не закінчена.

2. Актуальність теми

На досліджуваній ТЕС застосована оборотна система технічного водопостачання з градирнями баштового типу. Для поповнення значних втрат технічної води реалізована схема підживлення контуру техводи з водосховища. Згідно проекту, перекачувальна цю воду насосна технічної води отримує харчування від однієї з мережевих підстанцій. Схема живлення насосної має недостатньо високу надійність.

В аналогічному становищі опинилася і багерні насосна другого підйому, перекачувальна золошлакових пульпу на золовідвал електростанції. Насосна отримує харчування по двох кабельних лініях від мережевий підстанції. Через ушкодження кабелів, прокладених по скельному грунту, схема живлення цієї насосної має низьку надійність.

З метою підвищення надійності і економічності роботи зазначених насосних станцій на досліджуваній електричної станції передбачається виконати переклад їх живлення від системи власних потреб енергоблоків напругою 6 кВ. Завданням даної роботи є визначення технічних умов цього переводу харчування. Для цього в роботі досліджено завантаження секцій власних потреб енергоблоків, зміни величин струмів короткого замикання, умови самозапуску електродвигунів власних потреб енергоблоку при різних режимах їх роботи, а також визначено принципи побудови релейних захистів.