Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практика / звіт 3.12.07.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
120.32 Кб
Скачать

21.12.2007Р. Ознайомлення із загальними правилами формування справ і наглядових проваджень.

Справи і наглядові провадження формуються за місцем реєстрації та виконання (вирішення ) документів. Формування справ і наглядових проваджень покладається на працівників канцелярії. Забороняється формування та зберігання справ і наглядових проваджень у виконавців. Виконані документи передаються працівнику канцелярії в упорядкованому стані з відміткою оперативного працівника, що складається із слова “до справи №” або “до н/п”, особистого підпису і дати.

Документи у справи і наглядові провадження підшиваються на чотири проколи спеціальними суровими нитками або дратвою не пізніше трьох днів після їх виконання. У кожну справу чи наглядове провадження підшивається не більше 250 аркушів. Якщо документів більше, формується другий том з відміткою індекса справи першого тому.

Строки зберігання наглядових проваджень проставляються оперативним працівником на обкладинках відповідно до Переліку документів органів прокуратури із зазначення термінів їх зберігання. Закінчені наглядові провадження зберігаються у папках по 25-30 штук. На папках вказуються номери наглядових проваджень, що знаходяться в них.

Закрита кримінальна справа передається на зберігання в архів прокуратури разом з наглядовим провадженням, яке було заведено за цією справою, за його номером.

Наглядові провадження, в яких є документи, що становлять інтерес для науки, історії, які набули суспільного обговорення у засобах масової інформації, або ті, що можуть слугувати прикладом для обміну позитивним досвідом, або які містять дані про осіб, що мають видатні заслуги перед державою, або які свідчать про надзвичайні події, які заслуговують на увагу слідства та прокурорського нагляду, експертними комісіями можуть відбиратися на постійне зберігання.

Отже, в результаті проходження передвипускної практики в прокуратурі Хотинського району ознайомилася із номенклатурою справ, загальними правилами формування справ і наглядових проваджень, зуміла детально вивчити чинне законодавство та вміло застосувати набуті знання на практиці.

Соседние файлы в папке Практика