Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практика / звіт 3.12.07.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
120.32 Кб
Скачать

13.12.2007Р приймала участь у проведенні перевірок за додержанням законодавства про адміністративні правопорушення.

Адміністративним правопорушенням (проступком) визнається протиправна, винна (умисна або необережна) дія чи бездіяльність, яка посягає на громадський порядок, власність, права і свободи громадян, на встановлений порядок управління і за яку законом передбачено адміністративну відповідальність. Адміністративна відповідальність за правопорушення, передбачені КУпАП настає, якщо ці порушення за своїм характером не тягнуть за собою відповідно до закону кримінальної відповідальності.

Адміністративне правопорушення визнається вчиненим умисно, коли особа, яка його вчинила, усвідомлювала протиправний характер своєї дії чи бездіяльності, передбачала її шкідливі наслідки і бажала їх або свідомо допускала настання цих наслідків.

Адміністративне правопорушення визнається вчиненим з необережності, коли особа, яка його вчинила, передбачала можливість настання шкідливих наслідків своєї дії чи бездіяльності, але легковажно розраховувала на їх відвернення або не передбачала можливості настання таких наслідків, хоч повинна була і могла їх передбачити.

Завданням провадження у справах про адміністративні правопорушення є: своєчасне, всебічне, повне і об”єктивне з”ясування обставин кожної справи, вирішення її в точній відповідності з законом, забезпечення виконання винесеної постанови, а також виявлення причин і умов, що сприяють вчиненню адміністративних правопорушень, запобігання правопорушенням, виховання громадян у дусі додержання законів, зміцнення законності.

Прокурор, заступник прокурора, здійснюючи нагляд за додержанням і правильним застосуванням законів при провадженні в справах про адміністративне правопорушення має право: порушувати провадження у справі про адміністративне правопорушення, знайомитися з матеріалами справи, перевіряти законність дій органів (посадових осіб) при провадженні в справі, брати участь у розгляді справи, заявляти клопотання, давати висновки з питань, що виникають під час розгляду справи, перевіряти правильність застосування відповідними органами (посадовими особами) заходів впливу за адміністративні правопорушення, опротестовувати постанову і рішення по скарзі в справі про адміністративне правопорушення, зупиняти виконання постанови, а також вчиняти інші передбачені законом дії.

Орган (посадова особа), який розглядає справву, встановивши причини та умови, що сприяли вчиненню адміністративного правопорушення, вносить у відповідний державний орган чи орган місцевого самоврядування, громадську організацію або посадовій особі пропозиції про вжиття заходів щодо усунення цих причин та умов. Про вжиті заходи протягом місяця з дня надходження пропозиції повинно бути повідомлено орган (посадову особу), який вніс пропозицію.

14.12.2007Р. Приймала участь у проведенні перевірок дотримання законодавства органами, що здійснюють соціальний захист і профілактику правопорушень серед неповнолітніх.

Здійснення соціального захисту і профілактики правопорушень серед неповнолітніх покладається на:

-Уповноважений центральний орган виконавчої влади у справах сім”ї та молоді, Республіканський комітет у справах сім”ї та молоді АРК, служби у справах неповнолітніх обласних, Киівської та Севастопольської міських, районних державних адміністрацій, виконавчих органів міських і районних у містах рад;

-школи соціальної реабілітації та професійні училища соціальної реабілітації органів освіти;

-центри медико - соціальної реабілітації неповнолітніх закладів охорони здоров”я;

-центри соціально-психологічної реабілітації неповнолітніх служб у справах неповнолітніх;

-притулки для неповнолітніх служб у справах неповнолітніх;

-суди;

-кримінальна міліція у справах неповнолітніх органів внутрішніх справ;

-приймальники-розподільники для неповнолітніх органів внутрішніх справ;

-спеціальні виховні установи Державного департаменту України з питань виконання покарань.

У здійсненні соціального захисту і профілактики правопорушень серед неповнолітніх беруть участь у межах своєї компетенції інші органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації незалежно від форми власності, окремі громадяни.

Діяльність органів і служб у справах неповнолітніх та спеціальних установ для неповнолітніх здійснюється на принципах законності, застосування переважно методів виховання і переконання, що передбачають вжиття примусових заходів лише після вичерпання всіх інших заходів впливу на поведінку неповнолітніх, гласності, тобто систематичного інформування про стан правопорушень серед неповнолітніх, роботу уповноваженого центрального органу виконавчої влади у справах сім”ї та молоді, збереження таємниці про неповнолітніх, які вчинили правопорушення і до яких застосовувалися заходи індивідуальної профілактики, неприпустимості приниження честі і гідності неповнолітніх, жорстокого поводження з ними.

Профілактика правопорушень серед неповнолітніх - це діяльність органів і служб у справах неповнолітніх, спеціальних установ для неповнолітніх, спрямована на виявлення та усунення причин і умов, що сприяють вчиненню неповнолітніми првопорушень, а також позитивний вплив на поведінку окремих неповнолітніх на території України, в її окремому регіоні, в сім”ї, на підприємстві, в установі чи організації незалежно від форм власності, за місцем проживання.

17.12.2007р. Вивчала методику проведення перевірок при здійсненні нагляду за додержанням і застосуванням законів відповідно до Наказу Генерального прокурора України №3 від 19.09.05р

Основними напрямами наглядової діяльності щодо захисту прав і свобод людини і громадянина є:

-оплата та охорона праці;

-охорона здоров”я;

-соціальне та пенсійне забезпечення;

-права і свободи осіб, які потребують державної підтримки та допомоги.

18.12.2007р. Ознайомлення із інструкцією з діловодства в органах прокуратури.

Інструкція з діловодства в органах прокуратури України складена з урахуванням основних положень державної системи діловодства і встановлює загальні правила документування діяльності органів прокуратури України, регламентує порядок роботи з документами з часу їх створення або надходження до відправлення в архів прокуратури. Інструкція визначає порядок ведення загального діловодства, її положення поширюються на всю службову документацію, в тому числі створювану за допомогою персональних комп”ютерів. На процесуальні та фінансові документи Інструкція поширюється в частині, яка стосується загальних принципів роботи з ними і підготовки до здачі в архів. Органи прокуратури України здійснюють діловодство, ведуть документацію і листування державною мовою. Ведення діловодства покладається на секретаріат (канцелярію). Загальне керівництво роботою секретаріату здійснює один із керівників прокуратури згідно з розподілом обов”язків. Методичне керівництво і контроль за станом діловодства в апараті прокуратури та підпорядкованих прокуратурах здійснює начальник секретаріату. Вимоги начальника секретаріату, що стосуються діловодства, обов”язкові для всіх працівників прокуратури і можуть бути скасовані тільки керівником прокуратури. Відповідальність за організацію діловодства у структурних підрозділах, районних прокуратурах покладається на керівників цих підрозділів, районних прокурорів.

Начальник секретаріату в межах наданих йому повноважень зобов”язаний:

  • здійснювати контроль за обов”язковим додержанням в апараті прокуратури вимог державних стандартів на організаційно-розпорядчу документацію, складання та оформлення документів;

  • забезпечувати періодичну перевірку стану діловодства в апараті прокуратури та підпорядкованих прокуратурах;

  • забезпечувати організацію навчання працівників секретаріату та структурних підрозділів з питань діловодства.

У разі створення та впровадження у діяльність органів прокуратури України програмних і технічних засобів автоматизації діловодних процесів керівництво секретаріату організовує навчання технічних працівників і здійснює контроль за використанням комп”ютерної техніки.

Соседние файлы в папке Практика