Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практика / звіт 3.12.07.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
23.02.2016
Размер:
120.32 Кб
Скачать

25

ЗВІТ

03.12.2007р. прибула в прокуратуру Хотинського району. Ознайомилася із складом працівників, структурою та організацією діяльності органів прокуратури. Структура органів прокуратури України, як і всіх її державних органів, відповідає державному устрою і адміністративно - територіальному поділу, вимогам виключної простоти і доступності населенню.

Систему органів прокуратури становлять: Генеральна прокуратура України, прокуратури Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва та Севастополя (на правах обласних), міські, районні, міжрайонні, військові, а також інші прирівняні до них прокуратури. Законодавчо це закріплено в ст.13 Закону України “Про прокуратуру”. Звичайно, що діяльність усіх частин прокурорської системи не носить автономного характеру, а представляє собою елементи єдиного неподільного прокурорського нагляду за точним виконанням і правильним застосуванням законів на всій території України, всіх сферах державного і громадського життя.

Найвища ланка цієї системи – Генеральна прокуратура України, яка визначає тактику і стратегію діяльності органів прокуратури на всій території України. Прокуратури Республіки Крим, областей та прирівняні до них, прокуратури міст Києва та Севастополя підпорядковуються Генеральному прокурору і водночас здійснюють керівництво нижчестоящими прокуратурами: міськими, районними та прирівняними до них. Останні ще називають територіальними прокуратурами.

Під прирівняними прокуратурами розуміють:

  1. Транспортні прокуратури, які здійснюють нагляд за додержанням і правильним застосуванням законів органами, підприємствами, установами, організаціями залізничного, повітряного, морського, річного транспорту, рибопромислового флоту, органами внутрішніх справ на транспорті, а також розслідують злочини, вчинені на транспорті.

  2. Міжрайонні природоохоронні прокуратури, на які покладений нагляд за додержанням законів про охорону природи усіма органами, підприємствами, організаціями незалежно від їх підпорядкованості та розслідування злочинів про порушення природоохоронного законодавства.

  3. Спеціалізовані прокуратури, на які покладено нагляд за додержанням законів на підприємствах, в установах і організаціях оборонної промисловості та в місцях відбування покарання засуджених.

Військові прокуратури здійснюють нагляд за додержання законів в Збройних силах України, Державній прикордонній службі України та інших військових формуваннях.

Штатна чисельність органів прокуратури України в межах фонду заробітної плати затверджується Генеральним прокурором України (ч.2 ст.13 ЗУ “Про прокуратуру”).

Така система прокурорських органів в Україні відповідає завданням забезпечення вищого нагляду за законністю. Територіальна побудова органів прокуратури відповідає вимогам максимального наближення вищого нагляду за законністю до місць, де безпосередньо виконуються закони органами влади, посадовими особами, населенням.

Генеральний прокурор України є вищою посадовою особою органів прокуратури. Він безпосередньо та через апарат Генеральної прокуратури здійснює підбір та розстановку кадрів, підвищення їх кваліфікації, атестування, вивчає форми і методи роботи, організовує впровадження в прокурорську та слідчу практику науково-технічних засобів, передового досвіду, науково-методичних рекомендацій, запроваджує єдині форми обліку та статистичної звітності, забезпечує ведення діловодства, контролю. Формами роботи Генерального прокурора є:

  • наради з керівниками структурних підрозділів центрального апарата Генеральної прокуратури, з підлеглими прокурорами;

  • засідання колегії, в тому числі і розширені, з запрошенням прокурорів областей;

  • видання наказів та розпоряджень;

  • затвердження положень та інструкцій.

Генеральний прокурор здійснює контроль за діяльністю органів прокуратури шляхом витребування письмових інформацій щодо виконаної роботи, проведення перевірок підлеглих прокуратур, вивчення конкретних справ та матеріалів, заслуховування звітів тощо. Окремі обов”язки щодо керівництва структурними підрозділами центрального апарату, діяльністю підлеглих прокуратур, контролю за їх роботою, здійснюють заступники Генерального прокурора України. Генеральний прокурор України затверджує структуру і штатну чисельність підпорядкованих органів прокуратури, розподіляє кошти на їх утримання. В залежності від конкретних умов, складності, об”єму наглядової та іншої діяльності по зміцненню законності та правопорядку один і той же вид діяльності в одних прокуратурах може здійснюватися управлінням, в інших- відділом, а в третіх- одним штатним помічником чи просто помічником прокурора. Генеральний прокурор розподіляє грошові, матеріальні, технічні та інші засоби на утримання прокуратур нижчого рівня.

Для забезпечення належного функціонування прокурорської системи Генеральний прокурор видає накази та розпорядження, затверджує положення та інструкції. Ці відомчі нормативні акти можуть стосуватися як загальних питань організації та діяльності прокуратури, так і окремих напрямків її роботи по зміцненню законності та правопорядку. Вимоги, які вони містять, є обов”язковими для виконання всіма працівниками органів прокуратури України.

04.12.2007р. вивчала структуру Генеральної прокуратури України. Правовий статус Генеральної прокуратури України визначений ст.14 Закону України “Про прокуратуру”. Структура Генеральної прокуратури затверджується Генеральним прокурором. Він затверджує і Положення про структурні підрозділи Гегнеральної прокуратури України.

Центральний апарат Генеральної прокуратури України, як і апарати обласних прокуратур, побудований в основному за галузями прокурорського нагляду і за окремими напрямками організації діяльності органів прокуратури. Він складається з таких основних підрозділів:

  • Управління нагляду за додержанням і застосуванням законів;

  • Головне слідче управління;

  • Головне управління військових прокуратур;

  • Кримінально-судове управління;

  • Цивільно-судове управління;

  • Управління нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов”язаних з обмеженням особистої свободи громадян;

  • Управління нагляду за додержанням законів про національну безпеку;

  • Управління нагляду за додержанням законів на транспорті;

  • Управління кадрів;

  • Управління міжнародно-правових зв”язків;

  • Відділ нагляду за додержанням законодавства про права неповнолітніх;

  • Організаційно-контрольний відділ;

  • Відділ статистики та комп”ютеризації;

  • Відділ листів та прийому громадян;

  • Відділ правового забезпечення;

  • Режимно-секретна частина;

  • Прес-центр; Секретаріат; Управління планування, фінансування та матервально-технічного забезпечення.

Структура центрального апарату Генеральної прокуратури України відповідає завданням прокурорського нагляду та змісту функцій, покладених на прокуратуру. За таким же принципом функціонують всі нижчестоящі прокуратури, в яких не допустається створення відділів, не передбачених структурою центрального апарату Генеральної прокуратури України.

Слід зазначити, що центральний аппарат Генеральної прокуратури України є керівним, координуючим і направляючим органом для всіх нижчестоящих ланок прокуратури. Через центральний ааппаратГенеральний прокурор України здійснює керівництво всіма ланками прокурорської системи, всією багатосторонньою і складною діяльністю органів прокуратури і контролює підлеглих йому прокурорів на всій території України. Генеральна прокуратура України має не тільки свої структурні підрозділи, які безпосередньо входять до її складу, а й свої відокремлені органи. Це інститут прокуратури, де готують спеціалістів для органів прокуратури і проходять перепідготовку працівники органів прокуратури. У структуру Генеральної прокуратури входить також колегія, як дорадчий орган та науково-методична рада, яка організовує підготовку методичних посібників для прокурорів і слідчих, обговорює спірні питання прокурорської практики і видає по них свої рекомендації, розповсюджує позитивний досвід роботи органів прокуратури для впровадження в практичну діяльність.

05.12.2007Р. Вивчення правового статусу слідчих прокуратури.

Згідно із ст. 17 Закону України “Про прокуратуру” у Генеральній прокуратурі України, прокуратурі Республіки Крим є старші слідчі з особливо важливих справ і слідчі з особливо важливих справ. У прокуратурах областей, міст та інших прирівняних до них прокуратурах можуть бути слідчі з особливо важливих справ і старші слідчі. У районних, міжрайонних, міських – старші слідчі і слідчі. Слідчий- це процесуально незалежна посадова особа, а тому її правовий статус визначається в чинному законодавстві теж відособлено. Це стосується не лише Закону “Про прокуратуру”, а й Кримінального та Кримінально-процесуального законодавства.

Слідчими прокуратури можуть бути громадяни України, які мають вищу юридичну освіту і володіють необхідними моральними та діловими якостями. Старші слідчі та слідчі з особливо важливих справ Генеральної прокуратури України призначаються на посаду і звільняються з неї Генеральним прокурором України. Слідчі органів прокуратури Республіки Крим призначаються на посади прокурором Республіки Крим. Слідчі з особливо важливих справ, старші слідчі і слідчі прокуратур областей та прирівняних до них, прокуратури міста Києва, міських, районних, міжрайонних та прирівняних до них прокуратур призначаються на посади прокурорами областей та прирівняних до них, прокурором міста Києва.

Слідчий прокуратури в межах своєї компетенції зобов”язаний порушити кримінальну справу у кожному випадку виявлення ознак злочину, вжити всіх передбачених законом заходів до встановлення події злочину та осіб, які винні в цьому, всебічно, повно та об”єктивно дослідити обставини справи чи закрити провадження по справі, виявити причини скоєння злочину та умови, що цьому сприяли, вжити заходів до їх усунення. По справах, що знаходятьчся у його провадженні, слідчий може давати доручення і вказівки органам дізнання щодо проведення розшукових та окремих слідчих дій, виконання яких є обов”язковим.

Рішення по справі слідчий приймає самостійно, за виключенням випадків, коли законом передбачено одержання санкції суду, згоди прокурора або затвердження ним процесуальних дій.

До підслідності слідчих прокуратури відносяться кримінальні справи про найбільш небезпечні державні злочини, вбивства, згвалтування, злочини проти правосуддя, посадові та корисні злочини тощо. Слідчі прокуратури можуть розслідувати не тільки справи, які віднесені до їх компетенції законом, а й будь-які інші, що передані йому прокурором.

06.12.2007Р. Вивчення загальних понять Колегії органів прокуратури, засідання колегій, рішення колегії.

Єдиноначальність у роботі органів прокуратури поєднується з колегіальністю при розгляді найбільш важливих проблем прокурорсько-слідчої діяльності. З цією метою у Генеральній прокуратурі, прокуратурі Республіки Крим, прокуратурах областей та прирівняних до них створюються колегії, які є дорадчими органами.

Так, згідно ст. 14 Закону України ”Про прокуратуру” у Генеральній прокуратурі України утворюється колегія у складі Генерального прокурора (голова), його першого заступника, заступників, прокурора Республіки Крим, інших керівних працівників органів прокуратури. Персональний склад колегії затверджується Генеральним прокурором України. У прокуратурах Республіки Крим, областей, міст Києва і Севастополя та інших прокуратурах (на правах обласних) утворюються колегії у складі прокурора (голова), його заступників, інших керівних працівників. Персональний склад колегій затверджується Генеральним прокурором України.

Колегії проводять свою роботу шляхом засідань з періодичністю не менше одного разу на місяць. Організація роботи колегій регулюється відповідним наказом Генерального прокурора України. Підготовка засідань колегій, ведення протоколів, складання проектів рішень, виклик запрошених на засідання та інші питання організаційного характеру покладаються на організаційно-контрольні відділи або старших помічників прокурорів областей з питань контролю виконання та організації роботи.

На засіданнях колегій розглядаються найбільш важливі питання, що стосуються додержання законності, стану правопорудку, діяльності органів прокуратури, виконання наказів Генерального прокурора України, кадрові питання, заслуховують звіти підпорядкованих прокурорів, начальників структурних підрозділів та інших працівників прокуратури.На засіданнях колегій аналізуються недоліки в діяльності органів прокуратури і накреслюються заходи щодо їх усунення, вирішуються питання вдосконалення стилю та методів роботи, розповсюдження позитивного досвіду, посилення контролю за виконанням рішень та персональну відповідальність працівників за виконання своїх службових обов”язків.

Рішення колегій впроваджуються в життя наказами прокурора і доводяться до відома підлеглих працівників. Відповідальність за їх виконання покладається на заступників прокурора, які керують відповідними ділянками роботи прокуратури. При розбіжностях між прокурором та членами колегій остаточне рішення приймає прокурор – голова колегії. Його рішення може бути оскаржене Генеральному прокурору України, який і приймає остаточне рішення. (ч. 3 ст. 18 Закону України “Про прокуратуру”).

Соседние файлы в папке Практика