Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
психологія.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
22.02.2016
Размер:
84.48 Кб
Скачать

IV. Організація викладачем зворотного зв’язку

  1. На початку заняття учитель звернулася до учнів з метою перевірки їх опорних знань, в ході уроку декілька разів запитувала по попередньо вивчених темах, в кінці уроку також було проведене опитування для закріплення вивченого матеріалу.

  2. і на початку і в кінці уроку учні поводили себе досить активно і відповідали на всі поставлені запитання.

  3. І контролюючий, і навчальний характер мали зворотній зв’язок у таких виявах: учні вільно дискутували з учителем, підтримували її думку, навіть поділились своїми знаннями, які вчителю були невідомі (тому що учні зараз в деяких питаннях, особливо пов’язаних з інформаційними технологіями, більш обізнані, ніж учитель).

  4. під час виставлення оцінок вчителем, учні спокійно сприймали це і в разі не згоди просили, щоб їх додатково спитали, взагалі всі погодилися з своїми оцінками.

  5. залежно від відповідей учнів на уроці вчителть перебудовувала своє заняття, у випадку, коли відповідь була неповною, нечіткою, вчитель намагалася чіткіше і доступніше давати матеріал

V. Виховний вплив особистості викладача та його діяльності на уроці

  1. Емоційний стан уроку був рівний, носив позитивний характер. Це цілком залежало від вчителя: від її мови, зовнішності, характеру спілкування з дітьми. Оскільки Мирослава Юріївна була привітною, але строгою в одночас, то учні почували себе вільно, але в межах.

  2. При використанні засобів наочності, вчитель виховувала у дітей культуру поводження з технікою. Всі використані на уроці методи та прийоми мали виховний характер, оскільки діти працювали не відривно від них.

  3. Своїм прикладо вчитель навчає учнів порядку та дисципліни, вона контролює записи учнів на уроках та вдома, та керує увагою учнів на уроці.

Vі. Результати уроку

1. Проаналізувавши урок Мирослави Юріївни можна сказати наступне: мета та всі поставлені завдання були досягнуті повною мірою. Про можна судити з того, що була розв’язана велика кількість задач, а також з того, що діти вийшли з уроку в хорошому настрої та в налаштуванні на подальшу роботу. Думаю, що цей урок мав принести багато користі для учнів як з пізнавальної точки зору так і з розвивальної і виховної. Діти дізналися багато нового та цікавого, попрацювали та поспілкувалися між собою в колективі.