Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Gorogankina_M_E_Prihodko_V_V_Politichna_ekon.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
272.38 Кб
Скачать

3.3 Ілюстрації

Ілюстрації (креслення, рисунки, графіки, схеми, діаграми, фотознімки) слід розташовувати в курсовій роботі безпосередньо після тексту, в якому вони згадуються вперше, або на наступній сторінці. На всі ілюстрації повинні бути посилання в курсовій роботі.

Ілюстрації можуть мати назву, яку поміщають під ілюстрацією. При необхідності під ілюстрацією поміщають пояснюючі дані. Ілюстрація позначається словом „Рис.”, яке разом з назвою ілюстрації поміщають після пояснюючих даних, наприклад, „Рис. 2.1. Ієрархія потреб Абрахаама Маслоу”.

Ілюстрації слід нумерувати арабськими цифрами порядковою нумерацією в межах розділу, за винятком ілюстрацій, що наводяться в додатках. Номер ілюстрації складається з номера розділу і порядкового номера ілюстрації, розділеного крапкою, наприклад, «Рис. 2.1. Ієрархія потреб Абрахаама Маслоу» - перший рисунок другого розділу.

Якщо в курсовій роботі тільки одна ілюстрація, то номер не ставиться.

Зразок оформлення рисунків приведений у додатку Л.

3.4 Таблиці

Статистичний матеріал, як правило, оформляють у вигляді таблиць. Таблицю слід розташовувати безпосередньо після тексту, в якому вона згадується вперше або на наступній сторінці. На всі таблиці повинні бути посилання в тексті курсової роботи.

Таблиці слід нумерувати арабськими цифрами порядковою нумерацією в межах розділу, за винятком таблиць, що приводяться в додатках. Номер таблиці складається з номера розділу і порядкового номера таблиці, розділеного крапкою, наприклад, «Таблиця 2.1» - перша таблиця другого розділу. Якщо в курсовій роботі одна таблиця, то номер не ставиться.

Таблиця може мати назву, яку друкують рядковими буквами (окрім першої прописної) і поміщають над таблицею.

Заголовки граф таблиці друкують з прописних букв, а їх підзаголовки – з рядкових, якщо вони складають одну пропозицію із заголовком.

Підзаголовки, що мають самостійне значення, пишуть з прописної букви.

У кінці заголовків і підзаголовків таблиць крапки не ставлять. Заголовки і підзаголовки граф вказують в однині.

Зразок оформлення таблиць наведений у додатку М.

3.5 Виноски

Пояснення до окремих даних, наведених в тексті або таблицях, допускається оформляти виносками. Виноски позначають надрядковими знаками у вигляді арабських цифр (порядкових номерів). Нумерація виносок – окрема для кожної сторінки.

Текст виноски поміщають в кінці сторінки і відділяють від тексту лінією 30-40 мм, проведеної в лівій частині сторінки. Текст виноски починають з абзацного відступу і друкують через один інтервал. Виноску можна поставити за допомогою редактора Microsoft Office, поставивши курсор на слові, на яке необхідно дати виноску, потім вибрати закладку Вставка, - Посилання – Виноска.

Приклад: Констатація певного підходу і трактування прибутку в тексті «Прибуток як винагорода за новаторство, впровадження технічних, комерційних, організаційних і фінансових нововведень».

3.6 Посилання на джерела, що використовуються

При використовуванні літературних та інших джерел необхідно на них посилатися. Посилання в тексті курсової роботи необхідно поміщати в квадратних дужках, відзначаючи порядковим номером відповідно до списку використаної літератури. Наприклад, в тексті наводяться певні фактичні дані „... якщо в 1970 р. співвідношення доходів 20% найбагатих людей планети і 20% найбідніших не перевищувало 30 разів, то на кінець ХХ ст. цей показник досяг 70,4» [6, с. 23]. Відповідний опис в списку літератури:

6. Стігліц Дж. Ю. Глобалізація: тривожні тенденції / Дж. Ю. Стігліц; пер. з англ. – М.: Думка, 2003. – 286 с.