Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичні рекомендації контрольна робота.doc
Скачиваний:
19
Добавлен:
21.02.2016
Размер:
536.06 Кб
Скачать
  1. Мета і задачі контрольної роботи

Метою контрольної роботи є вивчення теоретичних основ управлінського консультування при підготовці студентів за спеціальністю 8.050201 «Менеджмент організацій» і формування вмінь використання теоретичних знань в рішенні практичних задач управління в організаціях та підприємствах.

Виходячи з цієї мети, задачами виконання контрольної роботи є наступні:

Вивчення навчальної та спеціальної літератури згідно з рекомендованим списком:

Систематизація та узагальнення теоретичного матеріалу з питань завдання:

Вивчення практики і проблем управління у підприємствах торгівлі;

Розробка управлінських рішень щодо вирішення проблемної ситуації в підприємстві.

2. Методичні вказівки щодо виконання контрольної роботи

2.1. Вказівки до виконання теоретичного і практичного завдання

Відповідно до навчального плану студенти Інституту економіки і управління, спеціальності «Менеджмент організацій» заочної форми навчання виконують контрольну роботу з дисципліни „Основи наукових досліджень”.

Контрольна робота складається з двох частин: теоретичного завдання і практичного завдання.

Для її виконання студенту потрібно вивчити підручники, навчальні посібники та іншу спеціальну літературу з управлінського консультування, а також засвоїти практику управлінської діяльності у підприємстві де студент працює.

Виконання теоретичного завдання повинно базуватись на вивченні діючого законодавства в галузі створення та організації управління підприємствами. Воно повинно охоплювати глибоке розкриття сутності питання, характеристику різних підходів та точок зору, а також позиції студента. Викладення теоретичного питання повинно супроводжуватися схемами, таблицями, які дозволяють наочно демонструвати матеріал, що розкривається. Також рекомендується наводити практичні приклади, які підтверджують сутність оволодіння студентом теоретичним матеріалом та вміння використовувати його на практиці.

Рішення практичного завдання поданого у контрольній роботі у виді ситуації, передбачає узагальнення відповідних теоретичних знань, які придбані студентом при вивчення і дисципліни "Основи управлінського консультування", практичному досвіді і логічному мисленні.

У контрольних завданнях ситуації носять усереднений характер і тому більшість з них можуть мати кілька варіантів рішень. Однак кожне рішення повинне бути обґрунтоване.

Відповідь по практичному завданню повинна бути змістовною, розкривати всі аспекти питання та містити ілюстративний матеріал.

2.2. Визначення номеру варіанту контрольної роботи

Завдання по контрольній роботі встановлюються відповідно до таблиці 1 у залежності від початкової букви прізвища студента.

Таблиця 1 Розподіл завдань контрольної роботи

А – 5

К – 7

У – 4

Б – 11

Л – 2

Ф – 13

В – 19

М – 24

Х – 6

Г – 3

Н – 1

Ц – 23

Д – 10

О – 8

Ч – 6

Є – 21

П – 12

Ш – 22

Ж – 9

Р – 20

Щ – 15

З – 25

С – 2

Е – 17

І – 14

Т – 16

Ю – 18

Я - 8

Відповідно до встановленого порядку контрольна робота представляється студентом у міжсесійний період для перевірки на кафедру маркетингового менеджменту.

Контрольна робота, що подана у письмовому виді і отримала позитивний відзив рецензента, може бути зарахована тільки після захисту контрольної роботи у виді усної співбесіди з викладачем кафедри. При наявності зауважень рецензента контрольну роботу варто переробити. До екзамену з дисципліни "Основи наукових досліджень" допускаються тільки ті студенти, що захистили контрольну роботу.