Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Lektsiyi_z_osnov_OP_1.doc
Скачиваний:
51
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
373.25 Кб
Скачать

6. Праця підлітків в Законі України "Про охорону праці".

Основні аспекти охорони праці неповнолітніх в Законі України "Про охорону праці" регламентуються статтею 11.

Не допускається прийняття на роботу осіб, яким не виповнилось 16 років. Як виняток за згодою одного з батьків або опікунів допускається прийняття на роботу п'ятнадцятирічних. Для підготовки молоді до продуктивної праці допу­скається прийняття на роботу чотирнадцятирічних, якщо це не шкодить їх здо­ров'ю і навчанню також за згодою одного з батьків чи опікунів (ст. 188 КЗпП).

Для неповнолітніх встановлено скорочений робочий тиждень - для 15 річних - 24год., а для 16-18-річних - 36год. При цьому заробітна плата для 16-18-річних виплачується як і працівникам при повній тривалості робочого дня (ст. 194 КЗпП).

Щорічні відпустки їм надаються в літній час, або за їх бажанням будь-коли тривалістю один календарний місяць (ст. 195 КЗпП).

Не допускається залучення неповнолітніх до праці: на важких роботах,

на роботах із шкідливими або небезпечними умовами праці,

на підземних роботах,

до нічних, надурочних робіт та робіт у вихідні дні,

до підіймання і переміщення речей, маса яких перевищує встановлені для них граничні норми.

Неповнолітні приймаються на роботу лише після попереднього медичного огляду і до досягнення ними 21 року походять медогляд щорічно.

Стаття 17. Роботодавець зобов'язаний за свої кошти забезпечити фінансування та організувати проведення попереднього (під час прийняття на роботу) і періодичних (протягом трудової діяльності) медичних оглядів пра­цівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є потреба у професійному доборі, що­річного обов'язкового медичного огляду осіб віком до 21 року. За результатами періодичних медичних оглядів у разі потреби роботодавець повинен забезпечи­ти проведення відповідних оздоровчих заходів. Медичні огляди проводяться відповідними закладами охорони здоров'я, працівники яких несуть відпові­дальність згідно із законодавством за відповідність медичного висновку фак­тичному стану здоров'я працівника. Порядок проведення медичних оглядів ви­значається спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади в галузі охорони здоров'я.

Роботодавець має право в установленому законом порядку притягнути працівника, який ухиляється від проходження обов'язкового медичного огляду, до дисциплінарної відповідальності, а також: зобов'язаний відсторонити його від роботи без збереження заробітної плати

Роботодавець зобов'язаний забезпечити за свій рахунок позачерговий ме­дичний огляд працівників:

за заявою працівника, якщо він вважає, що погіршення стану його здоро­в'я пов'язане з умовами праці;

за своєю ініціативою, якщо стан здоров'я працівника не дозволяє йому виконувати свої трудові обов'язки.

За час проходження медичного огляду за працівниками зберігаються міс­це роботи (посада) і середній заробіток.

  1. Відповідальність за порушення законодавства про охорону праці.

Відповідно статті 44 Закону України "Про охорону праці" за порушення вимог щодо охорони праці працівники і посадові особи притягаються до таких видів відповідальності:

Дисциплінарна. Дисциплінарне стягнення (догана, звільнення з роботи) накладається контролюючими органами за неодноразове порушення яке не привело до важких наслідків (накладене не пізніше 6 місяців з дня скоєння).

Адміністративна відповідальність накладається в виді штрафів представниками державного нагляду і контролю.

Матеріальна відповідальність накладається на працівників якщо їх дії або бездіяльність призвели до прямої дійсної шкоди. Відповідальність на керів­ника і спеціалістів за бездіяльність, за відсутність належних умов праці, якщо ці дії призводять до травм працівників. Накладається незалежно від інших видів відповідальності.

Власник підприємства несе матеріальну відповідальність за заподіяну шкоду працівникові, якщо не доведе, що шкода заподіяна внаслідок непереборної сили або умислу потерпілого.

Кримінальна відповідальність настає, якщо порушення вимог законодавства та інших нормативних актів про охорону праці створило небезпеку для життя або здоров'я громадян. Згідно з чинним законодавством за порушення правил охорони праці, за забруднення оточуючого середовища виробничими шкідливостями згідно Кримінального кодексу України (до 3 років позбавлення волі).

ЗМ З. ДЕРЖАВНЕ УПРАВЛІННЯ ОХОРОНОЮ ПРАЩ, ОР­ГАНІЗАЦІЯ ОХОРОНИ ПРАЦІ НА ВИРОБНИЦТВІ, КОНТРОЛЬ І НАГЛЯД ЗА ОХОРОНОЮ ПРАЦІ

План

1. Органи державного управління охороною праці, їх компетенція.

2. Нагляд і контроль за охороною праці.

3. Організація охорони праці на виробництві.

4. Структура управління охороною праці (СУОП), її функції на підпри­ємствах.

5. Оціночні показники роботи СУОП.

6. Виконавчі органи СУОП.

7. Особливості формування умов праці в сільськогосподарському виробництві.

8. Основні причини нещасних випадків та методи їх аналізу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]