Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Отчет Моисеенко самій последний.docx
Скачиваний:
15
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
261.62 Кб
Скачать

3.1 Правові та організаційні основи охорони праці

Вивчення й вирішення проблем, пов'язаних із забезпеченням здорових і безпечних умов, у яких відбувається праця людини − одне з найбільш важливих завдань у розробці нових технологій і систем виробництва. Дослідження й виявлення можливих причин виробничих нещасних випадків, професійних захворювань, аварій, вибухів, пожеж, і розробка заходів і вимог, спрямованих на усунення цих причин дозволяють створити безпечні й сприятливі умови для праці людини.

Охорона праці – це система правових, соціально – економічних, організаційно–технічних, санітарно–гігієнічних і лікувально–профілактичних заходів та засобів, спрямованих на збереження життя, здоров'я і працездатності людини в процесі трудової діяльності.

До позитивних економічних результатів впливу умов праці на людину відноситься підвищення продуктивності праці, раціональне використання основних виробничих фондів. Сприятливі умови забезпечують піднесення продуктивності праці за рахунок як інтенсивних змін (скорочення витрат робочого часу на виробництво одиниці продукції), так і екстенсивних (збільшення ефективності використання робочого часу завдяки зниженню цілоденних втрат за тимчасовою непрацездатністю та виробничим травматизмом) [8].

У якості об’єкту дослідження умов роботи, стану техніки безпеки й охорони праці обране приміщення відділу фінансового управління публічного акціонерного товариства «Сумське НВО імені. М. В. Фрунзе».

Охорона праці спирається на комплекс державних законодавчих актів. При організації охорони праці у ПАТ «Сумське НВО імені. М. В. Фрунзе» користуються загальними законами України, що визначають основні положення щодо охорони праці, а саме, Конституція України, Кодекс законів про працю, Закон України «Про охорону праці», Закон України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», Закон України «Про пожежну безпеку», Закон України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності» та підзаконні акти щодо охорони праці. Управління охороною праці здійснюється виходячи зі специфіки діяльності підприємства, а саме, машинобудівна галузь, що характеризується значним рівнем виробничого травматизму та захворювань.

На підприємстві з кількістю працюючих 50 і більше осіб роботодавець створює службу охорони праці відповідно до типового положення, що затверджується спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади з питань нагляду за охороною праці. На підприємстві з кількістю працюючих менше 50 осіб функції служби охорони праці можуть виконувати в порядку сумісництва особи, які мають відповідну підготовку. На підприємстві з кількістю працюючих менше 20 осіб для виконання функцій служби охорони праці можуть залучатися сторонні спеціалісти на договірних засадах, які мають відповідну підготовку. Служба охорони праці підпорядковується безпосередньо роботодавцю.

Керівники та спеціалісти служби охорони праці за своєю посадою і заробітною платою прирівнюються до керівників і спеціалістів основних виробничо-технічних служб. Спеціалісти служби охорони праці у разі виявлення порушень охорони праці мають право:

  • видавати керівникам структурних підрозділів підприємства обов'язкові для виконання приписи щодо усунення наявних недоліків, одержувати від них необхідні відомості, документацію і пояснення з питань охорони праці;

  • вимагати відсторонення від роботи осіб, які не пройшли передбачених законодавством медичного огляду, навчання, інструктажу, перевірки знань і не мають допуску до відповідних робіт або не виконують вимог нормативно-правових актів з охорони праці;

  • зупиняти роботу виробництва, дільниці, машин, механізмів, устаткування та інших засобів виробництва у разі порушень, які створюють загрозу життю або здоров'ю працюючих;

  • надсилати роботодавцю подання про притягнення до відповідальності працівників, які порушують вимоги щодо охорони праці.

Припис спеціаліста з охорони праці може скасувати лише роботодавець. Ліквідація служби охорони праці допускається тільки у разі ліквідації підприємства чи припинення використання найманої праці фізичною особою.

На ПАТ «Сумське НВО ім. М. В. Фрунзе» створена та діє служба охорони праці (СОП). На початок 2013 р. кількість працюючих на ПАТ «Сумське НВО ім. М. В. Фрунзе» становила 12530 осіб. За формулою 3.1 можна визначити необхідну кількість кадрів СОП. Для підприємства з чисельністю працівників понад 500 осіб, чисельність охорони праці становить:

(3.1)

де середньоспискова чисельність працюючих на підприємстві,

Ф – ефективний річний фонд робочого часу спеціаліста з охорони праці, що дорівнює 1820 годинам,

– коефіцієнт, що враховує шкідливість та небезпечність виробництва.

Коефіцієнт, що враховує шкідливість та небезпечність виробництва, визначається за формулою 3.2:

(3.2)

де – чисельність працюючих зі шкідливими речовинами незалежно від рівня їх концентрації;

– чисельність працюючих на роботах підвищеної небезпеки (що підлягають щорічній атестації з охорони праці).

Кількість працівників, які працюють зі шкідливими речовинами на початок 2013 року становила 1348 чоловік. Чисельність працюючих на роботах підвищеної небезпеки (що підлягають щорічній атестації з охорони праці) 7815 чоловік.

Таким чином, шкідливість та небезпечність виробництва можна визначити за формулою:

(3.3)

Отже, визначимо чисельність робітників СОП на ПАТ «Сумське НВО ім. М. В. Фрунзе»:

(3.4)

Як бачимо, чисельність робітників служби охорони праці на підприємстві повинна складати 14 осіб.

СОП з метою реалізації своїх функцій здійснює такі завдання: проведення первинних і періодичних (раз на півроку) інструктажів;

  • організація навчання персоналу;

  • атестація робочих місць (раз на три роки);

  • забезпечення працюючих інформаційними матеріалами та спеціальними засобами;

  • розслідування причин нещасних випадків та визначення обсягу шкоди;

  • організація проходження медоглядів працівників (не рідше разу на рік);

  • забезпечення куточка охорони праці інформаційними матеріалами [9].

Наявність у повному обсязі нормативно-правової бази, якою повинні керуватись у своїй роботі працівники підприємства забезпечує ефективність роботи з охорони праці та запобігання виникненню надзвичайних ситуацій на підприємстві. Особливу увагу треба приділити наявності та чинності загальнообов’язкових та змісту самостійно розроблених нормативних документів. Дослідивши дане питання у додатку Б, можна зробити висновок про виконання на ПАТ «Сумське НВО ім. М. В. Фрунзе» ключових нормативних актів у сфері охорони праці у повному обсязі. Також позитивним моментом є своєчасність та точність ведення документації, що є свідченням ефективної роботи СОП на підприємстві.

Щодо оцінки виконання положень наявних на підприємстві документів (додаток В, табл. В.1), то за результатами дослідження, слід відмітити , що в цілому нормативно-правова база, наявна на підприємстві, відповідає чинному законодавству і більшість норм виконується відповідно до законодавчих вимог. Вчасно проводяться вступні, первинні, повторні, позапланові та цільові інструктажі.

Аналізуючи витрати ПАТ «Сумське НВО ім. М. В. Фрунзе» на систему охорони праці (додаток Г, табл. Г.1 ), можна зробити висновок, що найбільшу питому вагу (40%) у загальних витратах на охорону праці за 2010-2012 рр. складають додаткові до страхових відшкодувань витрати потерпілим у наслідок травм і професійних захворювань. Значна частина витрат (15%) спрямована на пільги і компенсації працюючим у важких і шкідливих умовах. Це свідчить про достатній рівень ефективності роботи СОП на підприємстві. Однак, слід відмітити і негативну тенденцію: витрати на профілактику травматизму і професійних захворювань складають лише 4 % від загальної суми витрат підприємства на охорону праці. Ця стаття витрат є найбільш важливою, а отже має фінансуватися на достатньому рівні. Тому, виникає необхідність перегрупування витрат та збільшити масову частку витрат на фінансування превентивних заходів у сфері охорони праці за рахунок страхових відшкодувань.

Характеристика стану охорони праці на ПАТ «Сумське НВО ім. М. В. Фрунзе» наведена в Акті перевірки (додаток Д, табл. Д.1).

Отже, підсумовуючи вищенаведене, можна констатувати достатній рівень охорони праці на ПАТ «Сумське НВО ім. М. В. Фрунзе», адже він відповідає законодавчим нормам. Негативним моментом є нераціональний розподіл витрат на охорону праці, недостатнє фінансування превентивних заходів щодо охорони праці.