Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Екзаменаційні білети МЕНЕДЖМЕНТ.doc
Скачиваний:
80
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
308.74 Кб
Скачать

Екзаменаційний білет №16

Практичне завдання (10 балів):

Розв’яжіть у письмовому вигляді ситуацію:

На малому будівельному підприємстві працюють такі працівники: директор, комерційний директор, головний бухгалтер, бухгалтер, юрист, секретар, маркетинг-менеджер, заступник директора з будівництва, заступник директора з постачання, бригада будівельників, бригада працівників, які виконують оздоблювальні роботи.

Запропонуйте конкретні форми та системи оплати праці всім категоріям працівників підприємства. Пропозиції обґрунтуйте.

Тестові завдання (10 балів):

Відкритого типу

1. Письмові комунікації

2. Стратегія обмеженого зростання

3. Семантика

4. Постійний комітет

Одиничний вибір

Що належить до обов'язків обслуговуючого апарату:

1) консультування керівництва в певній галузі знань;

2) виконання того, що вимагає керівник;

3) відповіді 1), 2) правильні;

4) немає правильного варіанта відповіді?

Екзаменаційний білет №17

Практичне завдання (10 балів):

Розв’яжіть у письмовому вигляді ситуацію:

У редакцію щотижневого розважального журналу "Банзай" у відділ культури у зв'язку з великою кількістю подій, що відбуваються у цій сфері, вирішили прийняти додаткового журналіста. За допомогою телебачення надали рекламу вакантної посади. До кандидатів ставили таку вимогу, як вміння характеризувати культурно масові заходи з професійного погляду.

До редакції звернулися дві особи. Кандидат А — Іван Кульовий, 20 років, студент третього курсу економічного університету, у сфері журналістики працює два роки, має понад 50 публікацій (які надає за потребою) у розважальних виданнях. Під час співбесіди виявив себе як комунікативна людина, володіє англійською та німецькою.

Кандидат Б — Петро Хвильовий, 22 роки, закінчив державний університет, факультет журналістики. Вільно володіє українською, російською, англійською, має філологічні наукові роботи, знає комп'ютер на рівні користувача; політично обізнаний; досвіду роботи не має, публікацій також.

Після співбесіди головний редактор вирішує, кому з двох хлопців надати перевагу, але щоб остаточно підтвердити вибір, робить такі дії. Він доручає здійснювати шефство над молодими людьми редакторові відділу культури. Щоб перевірити кваліфікаційний рівень майбутніх можливих співробітників, редактор відділу культури дає хлопцям завдання: їм потрібно відвідати театральну прем'єру, щоб на наступний день подати до редакції звіт про подію, що відбулась, у вигляді статті. З метою виконання випробувального завдання надаються рівні можливості щодо збору інформації. За наказом головного редактора завідувач відділу культури телефонує керівникові театру та попередньо повідомляє про прихід журналістів, щоб їм надали всю необхідну інформацію.

Наступного дня Іван Кульовий подав до редакції матеріал з оглядом усіх використаних у виставі театральних концепцій, професійно оцінив з погляду культурного глядача режисерську роботу, до статті дописав інтерв'ю з режисером.

Петро Хвильовий надав матеріал із художнім забарвленням, повний опис події, що відбувалася на сцені, у статті зазначив імена акторів.

Після перевірки отриманого матеріалу редактор відділу культури передав статті головному редакторові. Кого з кандидатів — Івана Кульового чи Петра Хвильового — прийме на роботу головний редактор? Відповідь обґрунтуйте.

Тестові завдання (10 балів):

Відкритого типу

1. Ланка управління

2. Інтеграція

3. Цінність

4. Функціональні повноваження

Одиничний вибір

Проектна організація — це:

1) структура, що складається для вирішення певного завдання;

2) тимчасова структура, для вирішення певного завдання;

3) тимчасова структура, що складається для вирішення певного завдання;

4) постійна структура, що складається для вирішення певного завдання.