Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
СР конспект ТГ.doc
Скачиваний:
336
Добавлен:
20.02.2016
Размер:
366.59 Кб
Скачать

5. Призначення і основні функції пто, їх оснащення.

ПТО влаштовують на великих сортувальних, вантажних і дфльничних станціях для виявлення і усунення технічних несправностей та недопущення відправлення вагонів з несправностями. Технічний огляд і поточний ремонт виконується оглядачами вагонів і слюсарнми бригадами бригадно-груповим методом. Робота ПТО регламентується Технологічним процесом роботи станції (ТПРС).

На сортувальних станціях з родільними парками ТО виконується:

  • в парку примання – контроль стану і технічний голяд з метою виявлення несправностей, частковий везвідчепний ремонт;

  • в парку формування з технічний огляд вагонів з метою виявлення ушкоджень, що виникли в ході розформування і формування поїздів;

  • в парку відправлення – повний остаточний технічний огляд складу поїзда.

6. Технологія проведення технічного огляду вантажного поїзда.

Черговий по станції (ДСП) чи черговий по парку (ДСПП) перед прибуттям поїзда повідомляють про це оператора ПТО, вказуючи ачс і колію приймання. Оглядачі заздалегідь виходять на колію приймання і розміщуються в місцях, визначенних ТПРС.

Огляд починається після відчеплення поїзного локомотива і огородження состава поїзда з двох кінців сигналами зупинки. Перевірять стан холодих частин, рами, кузова, автозчепного обладнання і автогальм одночасно хз двох боків вагонів. При виявленні несправностей крейдою на кузові вагонів в установлених місцях проставляються умовні знаки, передбачені ТПРС. Під час розпуску составу поїзда з гірки ці вагони будуть направлятися на спеціальні колії сортувального паркуабо подавтися в депо.

Закіншивши огляд, старший кожної групи оглядачів доповідає старшому оглядачу чи оператору ПТО про результати огляду, вказуючи номера вагонів, які необхідні відчепити, про характер їх несправностей.

Упевнившись, що огляд закінчився і людей під вагонами немає, старший оглядач дає вказівку про зняття сигналів огородження, інформує ДСП чи ДСПП про закінчення огляду, робить запис про це в книзі форми ВУ-14.

На вагони, що підлягають авідчепленню і ремонту, оформляється Повідомлення форми ВУ-23 в двох примірниках: перший вручається ДСП (ДСПП), другий – в депо (ВЧД).

7. Особливості обслуговуання пасажирських вагонів.

Комплекс підготовки пасажирських вагонів до рейсу включає:

  • технічну підготовку: виконання ТО-1, за необхідності ПР,ТО-2,ТО-3. приймає склад поїзда майстер, який передає поїзд механіку-бригадиру. Про це робиться запис у книзі готовності поїзда до рейсу;

  • екірування, що проводиться в пунктах формування і часткого в пунктах обертання.

У пункті формування виконуються роботи: санітарний огляд, дезінфекція, дезінсекція, зовнішня очистка і обмивка кузова і ходових частин, прибирання приміщень вагону, забезпечення водою і паливом, заміна фільтрів примусової вентиляції, забезпечення постільної білизною, інвентарем, речами для тогівлі.

В пункті обертання виконується: дезінфекція туалетів і сміттєвих контейнерів, зовнішня очистка і обмивка кузова, забезпечення водою і паливом. Прибирання приміщень вагону.

Комплексна підготовка пасажирських вагонів до рейсу виконується на пасажирських технічних станціях, які мають ремонтно-екіпірувальне депо, вагономийні машини, пристрої для дезінфекції склади паливва, пральні, контору обслуговуання пасажирів.