Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
diplom_specialist ФІКТ.doc
Скачиваний:
45
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
8.81 Mб
Скачать

5. Вимоги до технічних засобів

Роботу з розробленим програмним продуктом можна здійснювати у будь-якій з розповсюджених ОС (Windows 95/98/NT/2000/Millenium/XP/ 2003/Vista/2008/Seven, UNIX, LINUX, SOLARIS). Тому конфігурація комп’ютера, що необхідна для роботи буде залежати головним чином від вибору операційної системи.

Розроблений програмний продукт потребує наявності сервера та комп’ютера користувача, але при необхідності комп’ютер користувача може виконувати роль сервера.

В операційній системі Windows XPдля більш-менш зручної роботи програми буде достатньо наступної конфігурації:

1. Процесор:з тактовою частотою від 500 MHz;

2. ОЗП:64 Mb;

3. Відео-карта:будь-якої марки та типу;

4. Жорсткий диск:будь-якої марки з вільним дисковим простором 600 Mb; при використанні комп’ютера користувача, в ролі сервера, необхідно додатковий вільний простір, розміром 50Mb (для встановлення серверного комплекту);

5. Монітор:для зручнішого огляду веб-сайту, краще використати монітор, діагональ якого не менше 17 дюймів, 1027х768, при встановленій частоті 85Гц, якістю кольорової передачі 32 біта;

6.Маніпулятор миші:будь-якої марки та типу;

7.Клавіатура:будь-якої марки та типу;

Наведена вище конфігурація - нижча від середнього рівня оснащення комп’ютерів користувачів, на даний момент часу, що говорить про доступність програми широкому колу користувачів.

Так, як розроблений веб-сайт є кросс-браузерним, для роботи з ним можна скористатися будь-яким веб-браузером (IE 6.0/7.0./8.0/9.0, Opera, Mozilla FireFox, Safari, GoogleChromeтощо), але він обов’язково повинен підтримувати каскадні таблиці стилів.

6. Керівництво користувачу

6.1. Клієнтська частина сайту

Для того, щоб почати роботу із сайтом (клієнтською частиною даної роботи), необхідно відкрити вікно будь-якого встановленого браузера і у рядку адреси ввести адресу комп’ютера, який використовується в якості сервера: http://vikonera/. Розроблений веб-сайт разом із системою адміністрування доступний у мережі Інтернет за адресоюhttp://vikonera.com.ua/.

Після завантаження сайту, у вікні браузера з’являється головна сторінка сайту, яка містить загальну характеристику підприємства, його предмет діяльності, юридичну адресу тощо.

Рис. 6.1.

Сайт містить декілька різних навігаційних меню:

1. Верхнє навігаційне меню. Воно дозволяє здійснювати перехід на найважливіші сторінки сайту.

Рис. 6.2

Дане меню відображається виключно на головній сторінці сайту. На інших сторінках сайту замість нього виводиться праве навігаційне меню.

2. Праве навігаційне меню.

Рис. 6.3.

3. Ліве меню сайту, яке забезпечує доступ до усіх інформаційних сторінок сайту.

4. Нижнєменю, яке повністю дублює головні розділи лівого меню:

Рис. 6.4.

3. Поле «Пошук по сайту», яка дозволяє здійснювати пошук потрібної інформації на сторінках сайту.

4. Посилання «Карта сайту».

Рис. 6.5.

Уся інформація на сайті подається за допомогою інформаційних сторінок. Перехід між цими сторінками здійснюється за допомогою перерахованих вище меню. Для того, щоб переглянути сторінку, виберемо у меню який-небудь пункт. Наприклад, вибравши пункт «Услуги | Дополнительныеуслуги», отримаємо наступну сторінку.

Рис. 6.6.

Для того, щоб переглянути новини, натиснемо на посилання «Новости», яке знаходиться у лівому або нижньому меню сайту.

Рис. 6.7.

Вся інформація, яка розміщується на сайті індексується, що дає можливість відвідувачам сайту шукати сторінки за допомогою інтегрованої в сайт пошукової системи.

Для того, наприклад, щоб знайти усі сторінки, на яких зустрічається слово «граніт» потрібно вписати це слово у рядок введення, який розміщений у нижній частині сайту, після чого натиснути на кнопку «Шукати».

На екрані з’явиться сторінка, яка вміщує список усіх знайдених сторінок. Для кожної знайденої сторінки виводиться її назва, розділ сайту, у якому вона розміщена та посилання «відкрити у новому вікні».

Рис. 6.8.

Пошукова форма, яка знаходиться у верхній частині сторінки дозволяє змінювати пошуковий запит та критерії пошуку. Наприклад, є можливість вибору логічної операції (І, АБО), яка визначає, яким чином слова шуканого словосполучення повинні сполучатися на сторінці. Операція І вказує на те, що сторінка повинна містити усі слова заданого словосполучення, а операція АБО – на те, що сторінка має містити хоча б одне із слів.

На сайті передбачена можливість зворотного зв’язку за допомогою контактної форми.

Рис. 6.9.

Вибравши у верхньому або правому меню пункт «Фотогалерея» побачимо список альбомів. Для того, щоб перейти до перегляду фотографій, розміщених у альбомі, натиснемо на посилання «Перейти» або на назву альбому.

Рис. 6.10.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]