Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
method_practice.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
947.2 Кб
Скачать

Основні нормативно-правові акти що регулюють діяльність підприємств

Джерело

Характеристика джерела

Господарський кодекс України від 16.01.2003р.

№436-IV

[18, ст. 16, 48, 211, 212, 214]

Є основою нормативно-правового регулювання механізму підвищення конкурентоспроможності підприємств.

Ст. 16 Дотації та інші засоби державної підтримки суб’єктів, визначено що: „держава може надавати дотації суб’єктам господарювання:...що опинилися у кретичній срціально-економічній або екологічній ситуації, з метою фінансування капітальних вкладень на рівні, необхідному для підтримки їх діяльності, на цілі технічного розвитку, що дають значний економічний ефект, а також в інших випадках передбачених законом”. В статті 42 цього кодексу сказано, що „підприємництво – це самостійна, ініціативна, систематична, на власний ризик діяльність, що здійснюється суб’єктами господарювання (підприємцями) з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку” [8, с.28]. Статтею 48 передбачено напрями державної підтримки підприємництва для забезпечення їх ефективного прибуткового фінансування, а саме „З метою створення сприятливих організаційних та економічних умов для розвитку підприємництва органи влади на умовах і в порядку, передбачених законом:

  • надають підприємцям земельні ділянки, передають державне майно, необхідне для здійснення підприємницької діяльності;

  • сприяють підприємцям в організації матеріально-технічного забезпечення та інформаційного обслуговування їх діяльності, підготовці кадрів;

  • стимулюють модернізацію технології, інноваційну діяльність, освоєння підприємцями нових видів продукції та послуг;

  • надають підприємцям інші види допомоги”.

Додаток Ж

Методологія аналізу маркетингової діяльності підприємства

Маркетинг, це теорія і практика управління, спрямована на розширення виробництва й збуту товарів та послуг на основі дослідження ринку, виявлення існуючих та потенційних потреб споживачів та найбільш повного їх задоволення.

Маркетингова діяльність підприємства повинна бути охарактеризована наступним чином: розкрити формування маркетингової діяльності, структуру виробництва продукції, процесів збуту, матеріально-технічного забезпечення, порядку та змісту формування портфеля замовлень, господарських зв'язків з постачальниками та споживачами. Також, потрібно детально розглянути всі політики маркетингу, які реалізуються на підприємстві (товарна, цінова, розподілу, комунікаційна) та надати оцінку рівня їх здійснення (використовуючи дані, занесені в таблиці, діаграми, графіки).

Вихідні документи: калькуляція цін на продукцію, послуги, матеріали маркетингових досліджень на підприємстві, сертифікати якості продукції, фінансова звітність підприємства, тощо.

Аналіз маркетингової діяльності підприємства включає в себе загальний опис питань та оформлення відповідних таблиць.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]