Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
lab_ПЗ_2012.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
10.56 Mб
Скачать

Проглядання архівного файлу у форматі .Zip

  1. Запустіть диспетчер архівів WinZip 8.1 командою Пуск ПрограмиWinZipWinZip 8.1.

  2. На диску D:\Мои документы\КМ10 знайдіть архівний файл у форматі ZIP з назвою lab_rab_3.

  3. Дайте команду File Open Archive (ФайлВідкрити архів).

  4. В діалоговому вікні Open Archive (Відкриття архіву) скористайтеся розкриваючою кнопкою в списку Папка, розшукайте і відкрийте D:\Мої документи\КМ10, виділіть значок файлу у форматі .ZIP і клацніть на командній кнопці Відкрити.

У вікні програми WinZip 8.1 відкриється список файлів, що входять в архів (рисунок 1.)

Рисунок 1. Перегляд вмісту архіву за допомогою програми WinZip

  1. Виділіть значок файлу, який бажаєте переглянути, наприклад ReadMe.txt. Двічі клацніть на цьому значку, і файл відкриється у вікні асоційованої програми. За замовчуванням в операційній системі Windows XP з файлами типу .txt асоційована програма Блокнот.

  2. Якщо потрібно проглянути файл в іншій програмі, виділіть його значок і скористайтеся командою Actions View (Дії Перегляд). По цій команді відкриється діалогове вікно View (Перегляд), в якому можна самостійно вказати, яку програму слід використовувати як засіб перегляду для файлів даного типу.

  3. Закрийте всі відкриті вікна.

Вилучення файлів з Ziр - архіву

  1. Заздалегідь визначте папку, в яку будуть поміщені файли, вилучені з архіву. На локальному диску D: створіть папку з назвою своєї групи. В ній створіть папку Zip_Test.

  2. Запустіть диспетчер архівів WinZip 8.1 і відкрийте Zip - архів, розміщений на диску D.

  3. Виділіть файли, які бажаєте вилучити. При груповому виділенні користуйтеся лівою кнопкою миші спільно з клавішами CTRL і SHIFT.

  4. Дайте команду Actions Extract (ДіїВитягнути) — відкриється діалогове вікно Extract (Вилучення), представлене на рисунку 2.

Рисунок 2. Управління вилученням файлів з архіву

  1. На лівій панелі діалогового вікна встановіть необхідні перемикачі.

  2. На правій панелі відкрийте папку-приймач, в яку відбудеться вилучення виділених файлів. Робота на правій панелі аналогічна роботі з Провідником Windows.

  3. Запустіть процес вилучення файлів клацанням на командній кнопці Extract (Вилучити).

  4. Після закінчення процесу закрийте діалогове вікно клацанням на кнопці Cancel (Відміна) або на закриваючій кнопці в правому верхньому кутку вікна і завершіть роботу з програмою WinZip командою File Exit (Файл Вихід).

  5. За допомогою Провідника (Пуск ПрограмиПровідник) переконаєтеся в тому, що файли, витягнуті з архіву, дійсно поступили в задану папку.

Створення zip-архіву

  1. Відкрийте папку для експериментів, наприклад D:\ Група \ Zip_Test.

  2. Методом копіювання наповніть цю папку довільними файлами, наприклад, узявши їх із стандартної папки С:\Windows\Media (файли в цій папці мають «довгі імена», а нам важливо переконатися в тому, що після архівації вони залишаються непошкодженими).

  3. Запустіть диспетчер архівів WinZip 8.1.

  4. Дайте команду File New Archive (ФайлСтворити Архів) — відкриється діалогове вікно New Archive (Створення архіву). В цьому вікні перш за все виберіть папку, в якій буде створений архів, наприклад D:\ Група \ Zip_Test.

  5. Введіть ім'я архіву в полі Ім'я файлу (наприклад Media) і переконайтеся, що в полі Files type (Тип файлу) встановлений тип Zip files.

  6. Обов'язково встановіть прапорець Add dialog (Відкривати вікно Включення в архів) і клацніть на кнопці ОК. Якщо прапорець Add dialog встановлений, відкриється діалогове вікно Add (Включення в архів), представлене на рисунку 3.

Рисунок 3. Управління додаванням файлів в архів.

  1. В списку Action (Дія), що розкривається, виберіть пункт Add (and replace) files (Додавати і замінювати файли).

  2. В списку Compression (Ступінь стиснення), що розкривається, виберіть пункт Normal (Звичайна).

  3. В групі елементів управління Folders (Папки) встановіть прапорець Include Subfolders (Включаючи вкладені папки). Не дивлячись на те, що в нашому прикладі в папці \Media немає вкладених папок, треба узяти за правило включати даний прапорець завжди.

  4. В групі елементів управління Attributes (Атрибути) переконаєтеся в тому, що встановлений прапорець Include system and hidden files (Включати системні і приховані файли).

  5. Виділіть файли, що включаються в архів. При груповому виділенні файлів користуйтеся лівою кнопкою миші спільно з клавішами SHIFT і CTRL. Якщо потрібно виділити всі файли, можна скористатися комбінацією клавіш CTRL+A.

  6. Клацніть на командній кнопці Add (Додати в архів) — почнеться процес створення архіву.

  7. За допомогою Провідника відкрийте папку D:\ Група \ Zip_Test. Розшукайте створений файл Media.zip. Встановіть його розмір по рядку стану або перемкнувшись в режим Таблиця.

  8. Перемкніться в програму WinZip 8.1. Відкрийте в ній створений архів і переконайтеся в тому, що «довгі імена» файлів збереглися.

  9. Закрийте програму WinZip.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]