Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
lab_ПЗ_2012.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
10.56 Mб
Скачать

Теоретичні відомості до лабораторної роботи № 18 Створення бази даних «Рух товару». Контроль вводу інформації.

Для контролю введення інформації використовується властивість Маска ввода, яка допомагає контролювати точність даних, що вводяться, і прискорювати процес введення, заставляючи користувача вводити дані відповідно до запропонованого йому шаблону.

Щоб встановити Маску ввода, потрібно відкрити таблицю в режимі Конструктора, помістити курсор в потрібне поле, клацнути на кнопці построителя праворуч від поля властивості Маска ввода, Access попросить вас зберегти таблицю і запустити майстер масок введення, виділіть маску введення, н-д, телефонний номер, натискайте кнопку Далі, з'явиться екран, де буде показана маска введення з поточними установками, цей екран також дозволяє внести зміни в масці або вибрати символ шаблону. Символ шаблону – це заміщаючий символ, що з'являється там, де вводитиметься текст, н-д, символ підкреслення з'являється на кожній з позицій, призначених для введення телефонного номера (там, де ви набираєте цифри). Він використовується і з формами, і з таблицями в режимі таблиці. Потім клацніть на кнопці Готово, тим самим ви завершите роботу майстра масок введення, і властивість Маска ввода буде встановлена.

Щоб отримати повний список символів, що використовуються для масок введення, натисніть «F1», знаходячись в полі властивості Маска ввода.

Підміна імен з допомогою властивості Подпись.

Властивість Подпись дозволяє показати на екрані заголовок стовпця для вашого поля, відмінний від дійсного імені поля. Це зручно, оскільки в назвах полів, коли ви називаєте їх в режимі Конструктор, краще не використовувати пропуски, але назви полів на екрані сприймаються краще, якщо в імені поля між словами пропуски присутні. Коли ви використовуватимете це поле в звітах і формах, Access у відповідному місці теж використовує для цього поля значення властивості Подпись.

Установка значення за замовчуванням

При введенні нового запису в таблицю значення, яке встановили за замовчуванням ви (або Access) для властивості Значение по умолчанию, автоматично поміщає дані в поле. Користувач може за бажанням ці дані потім змінити.

Дії:

  • Клацніть по потрібному полю в режимі Конструктор

  • Клацніть на властивості Значение по умолчанию, на панелі Свойства поля

  • Наберіть потрібне значення і натисніть «Enter»

  • Збережіть зміни і перемкніться в режим таблиці..

Можна встановити поточну дату за азмовчуванням для полів типа Дата/Время. Для чого викличте функцію Date(), використовуючи Построитель виразів.

Використання Построителя выражений для установки властивості Значение по умолчанию.

  • Відкрийте таблицю в режимі Конструктор.

  • Клацніть на потрібному полі

  • Помістіть курсор в поле властивості Значение по умолчанию. Справа від поля властивості ви побачите кнопку Построитель , як у випадку з властивістю Маска ввода.

  • Клацніть на кнопці Построитель, відкриється вікно Построитель выражений, одним із пунктів списку знизу зліва являється пункт Функции.

  • Двічі клацніть на знак (+) поруч зі словом Функции. Ви побачите ще одну папку, яка називається Встроенные функции. Середнє і праве вікна заповняться можливими варіантами. Перший список має логічні групи функцій, другий – самі функції.

  • Клацніть на групі Дата/время у списку посередині. Серед інших функцій в списку справа побачите і функцію Date.

  • Двічі клацніть на функції Date в списку справа. Вираз Date() буде поміщений в текстове вікно зверху. Функція Date() повертає поточну дату. Якщо вам потрібна дата і час вводу даних, використовуйте функцію Now().

  • Клацніть на ОК. Access скопіює Date() в рядок властивості Значение по умолчанию.

  • Збережіть зміни.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]