Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kniga_pro_sotsialni_poslugi_v_Ukrayini.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
996.86 Кб
Скачать

5.1. На забезпечення житлом

відповідно до Порядку забезпечення депортованих осіб та членів їх сімей, які повернулися в Україну, житлом, збудованим або придбаним за рахунок бюджетних коштів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 грудня 2003 р. № 1952 (із змінами).

Депортовані особи, які потребують поліпшення житлових умов, беруться на окремий квартирний облік місцевими органами виконавчої влади або органами місцевого самоврядування, до компетенції яких належать питання облаштування таких осіб, за місцем реєстрації проживання.

Рішення про взяття депортованої особи на квартирний облік приймається у місячний строк після подання відповідної заяви.

До заяви додаються:

  1. ксерокопія паспорта;

2) ксерокопія документа, що засвідчує реєстрацію фізичної особи у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків;

3) ксерокопія документу, що підтверджує належність особи до числа депортованих за національною ознакою;

4) довідка про склад сім’ї;

5) заява про згоду всіх повнолітніх членів сім’ї на одержання житла;

6) довідка про побутові умови.

Житло надається згідно з нормами, визначеними Житловим кодексом України.

5.2. Отримання виплат компенсації витрат на переїзд і перевезення багажу

відповідно до Порядку виплати компенсації витрат на переїзд і перевезення багажу депортованим кримським татарам та особам інших національностей і членам їх сімей, які повернулися в Україну на постійне проживання, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 травня 2004 року № 626 (із змінами).

Для виплати компенсації депортовані особи подають відповідну заяву місцевим органам виконавчої влади або органам місцевого самоврядування за місцем реєстрації цих осіб.

До заяви додаються:

  1. ксерокопія паспорта;

  2. ксерокопія документа, що засвідчує реєстрацію фізичної особи у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків;

  3. ксерокопія документу, що підтверджує належність особи до числа депортованих за національною ознакою;

  4. довідка про склад сім’ї;

  5. проїзні документи;

  6. товарно-транспортні накладні;

  7. квитанції про оплату митних зборів.

Заява подається депортованою особою протягом трьох років після повернення в Україну. Сума компенсації витрат обчислюється від виду транспорту. Відшкодування вартості перевезення багажу проводиться за фактичними витратами.

5.3. Отримання одноразової матеріальної допомоги на завершення будівництва індивідуального житла

Відповідно до Порядку надання одноразової матеріальної допомоги на завершення будівництва індивідуального житла депортованим кримським татарам та особам інших національностей і членам їх сімей, які повернулися в Україну на постійне проживання, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13 травня 2004 року № 626 (із змінами).

Депортовані особи подають заяву про надання допомоги органам виконавчої влади або органам місцевого самоврядування за місцем реєстрації. До заяви додаються:

1) ксерокопія паспорта;

2) ксерокопія документа, що засвідчує реєстрацію фізичної особи у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків;

3) ксерокопія документу, що підтверджує належність особи до числа депортованих за національною ознакою;

4) довідка про склад сім’ї;

5) документ, що підтверджує виділення земельної ділянки, на якій проводиться будівництво;

6) акт обстеження матеріально-побутових умов особи;

7) акт про стан будівельної готовності індивідуального житлового будинку.

Після прийняття рішення про надання допомоги між депортованою особою і уповноваженим органом укладається договір. Допомога надається шляхом перерахування на особисті рахунки депортованих осіб. Розмір допомоги визначається з урахуванням потреби депортованої особи, але не повинен перевищувати 30 розмірів мінімальної заробітної плати.

Для отримання допомоги та детальної консультації необхідно звернутися до _______________________________, які знаходиться за адресою ( кожна область вписує свою адресу, графік роботи та телефон)

  1. Особи, які постраждали від насильства в сім’ї мають право

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]