Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kniga_pro_sotsialni_poslugi_v_Ukrayini.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
996.86 Кб
Скачать

10.1.1. Часткове фінансування вартості путівки до санаторіїв-профілакторіїв підприємств, установ, навчальних закладів та організацій

На отримання послуги мають право

Особи, які є застрахованими в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, та члени їх сімей, а також особи, які навчаються у вищому навчальному закладі, та учні професійно-технічних навчальних закладів.

Документи, які необхідно подати:

  1. Заява.

  2. Медична довідка для отримання путівки форма N 070/о (у випадку отримання путівки на члена сім’ї форму N 070/о також для нього).

Як отримувати послугу:

Путівка видається застрахованій особі за основним місцем роботи в період відпустки або без відриву від виробництва, за умови часткового фінансування санаторію-профілакторію за рахунок коштів Фонду, а особам, які навчаються у вищому навчальному закладі з денною формою навчання, та учням професійно-технічного навчального закладу – в період навчання або канікул.

Для отримання путівки необхідно звернутись до комісії (уповноваженого) із соціального страхування підприємства, установи, навчального закладу, організації.

Путівка до санаторію-профілакторію видається після сплати часткової вартості путівки до каси страхувальника, а при відсутності каси - через установу банку на транзитний рахунок органу Фонду за місцем обліку страхувальника.

Застраховані особи, особи, які навчаються у вищому навчальному закладі з денною формою навчання, та учні професійно-технічного навчального закладу сплачують за путівку 10 відсотків її вартості, а студенти-сироти або позбавлені батьківського піклування та учні-сироти або позбавленим батьківського піклування – отримують її безкоштовно.

Порядок часткового фінансування санаторіїв-профілакторіїв за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, затверджений постановою правління Фонду від 25.02.2009 № 16 та зареєстрований в Міністерстві юстиції України 30.04.2009 за № 394/16410 (із змінами та доповненнями).

10.1.2. Часткове фінансування вартості путівки на оздоровлення дітей у дитячих закладах оздоровлення

На отримання послуги мають право

Особи (батько, мати, усиновлювач, опікун або піклувальник), які є застрахованими в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, для дітей віком від 6 до 18 років.

Документи, які необхідно подати:

  1. Заява.

  2. Копія свідоцтва про народження дитини, а також копії документів про усиновлення, встановлення опіки та піклування.

Як отримувати послугу:

На підставі рішення щодо виділення путівки до дитячого закладу оздоровлення, прийнятого комісією (уповноваженим) підприємства, установи, організації страхувальник подає до виконавчої дирекції відділення Фонду або робочого органу відділення Фонду заявку на часткове фінансування оздоровлення дітей у дитячому закладі оздоровлення за рахунок коштів Фонду та/або заявку про виділення путівок за рахунок коштів Фонду до дитячих закладів оздоровлення.

Путівка до дитячого закладу оздоровлення в частині її вартості, що частково фінансується за рахунок коштів Фонду а саме, в частині вартості набору продуктів харчування, лікування та культурного обслуговування дітей, виділяється застрахованій особі за її основним місцем роботи безкоштовно.

Путівка до дитячого закладу оздоровлення, яка придбана за рахунок коштів Фонду за повну вартість, видається застрахованій особі з частковою оплатою у розмірі 10 відсотків її вартості.

Часткова оплата вартості путівки до дитячого закладу оздоровлення вноситься застрахованою особою до каси страхувальника за основним місцем роботи, а за відсутності каси – через установу банку на рахунок органу Фонду за місцем обліку страхувальника.

Порядок фінансування оздоровлення дітей застрахованих осіб у дитячих закладах оздоровлення за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, затверджений постановою правління Фонду від 25.02.2009 року № 17 та зареєстрований в Міністерстві юстиції України 11.06.2009 за № 502/16518 (із змінами та доповненнями).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]