Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kniga_pro_sotsialni_poslugi_v_Ukrayini.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
996.86 Кб
Скачать

3.1. Отримати посвідчення;

Почесне звання України „Мати-героїня” присвоюється жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей, у тому числі дітей, усиновлених у встановленому законодавством порядку, враховуючи вагомий особистий внесок у виховання дітей у сім’ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей, відповідно до Указу Президента України від 29.06.2001 № 476 „Про почесні звання України”.

Рішення про порушення клопотання на присвоєння почесного звання України „Мати-героїня” приймається органами місцевого самоврядування та місцевими органами виконавчої влади і подаються Президентові України через відповідні обласні державні адміністрації.

Органи, яким надано право вносити подання про присвоєння почесних звань, надсилають на ім’я Президента України зазначене подання і нагородний лист установленого зразка. У нагородному листі зазначаються конкретні заслуги особи, що стали підставою для порушення клопотання про присвоєння почесного звання.

Рішення про присвоєння почесного звання приймається Комісією державних нагород та геральдики при Президентові України.

З метою порушення клопотання про відзначення почесним званням України „Мати-героїня”, жінка може звернутись до органу місцевого самоврядування, або місцевого органу виконавчої влади, для отримання консультацій щодо підготовки необхідного пакету документів, серед яких є обов’язковими ті, що стали підставою для порушення клопотання і підтверджують заслуги та вагомий особистий материнський внесок у виховання дітей, зокрема:

1) ксерокопія паспорта;

  1. ксерокопії свідоцтв про народження дітей;

  2. характеристики з місць навчання або роботи дітей;

  3. довідка про склад сім’ї.

Присвоєння почесних звань здійснюється відповідними указами Президента України, які формуються Адміністрацією Президента України.

Термінів присвоєння почесного звання законодавством не визначено. Обласна державна адміністрація забезпечує вручення жінці нагрудного знаку і посвідчення „Мати-героїня”.

3.2. Отримати виплату одноразової винагороди

Відповідно до Указу Президента України від 25 грудня 2007 року № 1254 жінкам, яким присвоєно почесне звання України „Мати-героїня” виплачується одноразова винагорода.

Документи, які необхідно подати:

- заяву про отримання винагороди із зазначенням способу виплати.

- ксерокопії сторінок паспорта з даними про прізвище, ім'я та по батькові, місце реєстрації.

Формування документів відбувається органом соціального захисту населення протягом 10 днів з дня подання заяви особою з усіма необхідними для призначення і виплати документами.

Як отримувати допомогу та її розміри:

Призначення і виплата винагороди жінкам, яким присвоєно почесне звання України „Мати-героїня” здійснюється органами соціального захисту населення районних, районних у м. Києві і Севастополі держадміністрацій, структурними підрозділами з питань праці та соціального захисту населення виконавчих органів міських, районних у містах рад.

Виплачується винагорода органом соціального захисту населення за місцем реєстрації жінки, у десятикратному розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб, у році в якому присвоєно почесне звання, відповідно до Порядку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.02.2011 № 268, шляхом зарахування коштів на банківський рахунок або на поштове відділення зв'язку.

Для отримання допомоги та детальної консультації необхідно звернутися до _______________________________, які знаходиться за адресою ( кожна область вписує свою адресу, графік роботи та телефон)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]