Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kniga_pro_sotsialni_poslugi_v_Ukrayini.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
996.86 Кб
Скачать

14.1. Компенсаційну виплату

Компенсація призначається і виплачується у грошовій формі непрацюючим працездатним особам, які здійснюють догляд за інвалідом I групи або особою, яка досягла 80-річного віку.

Розміри компенсаційної виплати

Розмір щомісячної компенсаційної виплати становить 4,80 грн.

Органи, що призначають компенсаційну виплату:

Компенсаційна виплата призначається управліннями праці та соціального захисту населення районних, районних у містах Києві і Севастополі державних адміністрацій, структурними підрозділами з питань праці та соціального захисту населення виконавчих органів міських, районних у містах (крім міст Києва і Севастополя) рад.

Документи, які необхідно подати:

- заяву, форма якої затверджена наказом Міністерства соціальної політики України;

- паспорт або документ, що посвідчує особу одержувача державної соціальної допомоги;

- довідку про перебування на обліку в органах Пенсійного фонду України або органах праці та соціального захисту населення – для особи, за якою здійснюється догляд;

- паспорт або документ, що посвідчує особу, за якою здійснюється догляд;

- документ, який підтверджує, що особа не працює: трудова книжка та довідка органів державної податкової служби довільної форми про те, що особа не перебуває на обліку у даному органі державної податкової служби як фізична особа-підприємець;

- за відсутності трудової книжки – заяву особи із зазначенням причини відсутності трудової книжки;

- витяг з акта огляду медико-соціальної експертної комісії (для осіб, визнаних інвалідами І групи) – для особи, за якою здійснюється догляд.

Для отримання допомоги та детальної консультації необхідно звернутися до _______________________________, які знаходиться за адресою ( кожна область вписує свою адресу, графік роботи та телефон).

15. Особи, які підлягають страхуванню у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, мають право

15.1. Отримати свідоцтво про загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Оформлення і видача свідоцтв про загальнообов’язкове державне соціальне страхування особам, які підлягають страхуванню у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, в тому числі особи, які забезпечують себе роботою самостійно, провадиться органами Пенсійного фонду України - управліннями Пенсійного фонду України в районі, місті, районі у місті або у місті та районі.

Згідно постанови Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2000 року № 1306 “Про затвердження Порядку видачі свідоцтва про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” та Порядку реєстрації та обліку свідоцтв про загальнообов’язкове державне соціальне страхування в органах Пенсійного фонду України, затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України від 19 січня 2002 року № 2-6, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 16 квітня 2002 року за № 365/6653, свідоцтва видаються на підставі анкети застрахованої особи згідно із зразком, наведеним у додатку до Порядку видачі свідоцтва про загальнообов'язкове державне соціальне страхування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2000 року № 1306.

Анкета застрахованої особи подається до органу Фонду роботодавцем (страхувальником) та особами, які забезпечують себе роботою самостійно. Послуга надається безоплатно.

Оформлене страхове свідоцтво разом із супроводжувальною відомістю за формою згідно із додатком 2 до Порядку реєстрації та обліку свідоцтв про загальнообов’язкове державне соціальне страхування в органах Пенсійного фонду України надсилається відповідному роботодавцю (страхувальнику).

Роботодавець (страхувальник) протягом 7 календарних днів з дня одержання страхового свідоцтва видає його застрахованій особі під розписку у супроводжувальній відомості. Заповнені та засвідчені роботодавцем (страхувальником) супроводжувальні відомості повертаються органу Фонду.

Особи, які забезпечують себе роботою самостійно, одержують страхові свідоцтва безпосередньо в органах Фонду під розписку після пред'явлення паспорта або іншого документа, що посвідчує особу.

Якщо в тексті страхового свідоцтва є помилки, застрахована особа через страхувальника (особи, які забезпечують себе роботою, особисто) одержує в органі Пенсійного фонду лист виправлення за встановленою Пенсійним фондом формою, який з уточненими даними у тижневий термін повертає органу Пенсійного фонду.

Якщо страхувальник не має можливості видати застрахованій особі страхове свідоцтво у зв’язку з її відрядженням, хворобою чи з інших причин, він сам перевіряє текст страхового свідоцтва, уточнює дані та повертає органу Пенсійного фонду завірений лист виправлення.

На підставі листів виправлень орган Пенсійного фонду протягом двох тижнів оформляє за тим же номером нові страхові свідоцтва та передає їх страхувальнику для видачі застрахованим особам або видає страхове свідоцтво застрахованій особі безпосередньо.

Для отримання допомоги та детальної консультації необхідно звернутися до _______________________________, які знаходиться за адресою ( кожна область вписує свою адресу, графік роботи та телефон).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]