Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
(3-й курс) Книги по Укр мове / НМК. Укр. мов. ПС. (ФЗН).doc
Скачиваний:
329
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
589.31 Кб
Скачать

Варіант 9

  1. Синтаксичні норми української мови у текстах наукових робіт та ділових паперів.

  2. Документи господарсько-договірної діяльності. Договір підряду. Структура тексту.

  3. Прочитайте документ. Відредагуйте. Допишіть відсутні дані.

Проректору НУХТ

з навчально-методичної роботи

від студента 4 курса

Марчука І.В.

заява.

Прошу перевести мене з механічного на енергетичний факультет.

Марчук

  1. Перепишіть, розкриваючи дужки:

(Н,н)аціональний (П,п)едагогічний (У,у)ніверситет (І,і)мені М.П.Драгоманова, (Н,н)аціональна (А.а)кадемія (Н,н)аук, (Д,д)ень (П,п)рацівника (О,о)світи, (М.м)іністерство (О,о)хорони (З,з)доров'я, (О,о)рден (Б,б)огдана (Х,х)мельницького, (К,к)омерційний (Б,б)анк “(У,у)країна”.

  1. Перекладіть українською мовою.

Поздний, костлявый, наместник, наездник, участник, предвестник, выпускной, доблестный, устный, проездной, сердце, честность, свистнуть, гигантский, шестнадцать, буревестник, местный, контрастный, ненавистный, целостный.

Варіант 10

  1. Стилістичні норми української мови у текстах наукових праць та ділових паперів.

  2. Анотація як науковий документ. Структура тексту, найголовніші мовні засоби.

  3. Використовуючи прийменники та префіксальні слова, укладіть документ, у якому йдеться про те, що викладачам та співробітникам університету необхідно подати довідки про присвоєння ідентифікаційних номерів до відділу кадрів.

  4. Знайдіть помилки у побудові словосполучень. Запишіть правильні варіанти. Введіть 2-3 словосполучення в речення.

Дякуючи підтримці, займатися своєю справою, заставити повернути долг, співставляти собівартість продукції, накаляти пристрасті, малоімущі верстви населення.

  1. Перекладіть українською мовою.

Стороны несут материальную ответственность за невыполнение или ненадлежащее выполнение своих обязанностей. Убытки, которые причинены Обществу или Банку в этом случае, возмещаются в порядке, определенном действующим законодательством Украины.

Банк не несёт ответственности перед Обществом, если убытки являются следствием действий, совершённых в соответствии с письменными распоряжениями Общества.

Варіант 11

  1. Культура усного професійного спілкування. Планування та провелення бесіди.

  2. Обліково-фінансові документи. Доручення. Розписка.

  3. Прочитайте текст документа. Визначте, який це документ за найменуванням та призначенням.

Студенти групи АКС-І-6 не з'явилися 24.11.2003 р. На лекцію з української мови за професійним спрямуванням (ІІ пара), тому що відвідували виставку комп'ютерів. Виставку було заплановано кафедрою автоматизації та комп'ютерно-інтегрованих технологій.

  1. Перепишіть речення, вставляючи, де потрібно, пропущені літери та розділові знаки.

Трудовий договір це угода між працівником і власником підприємства установи організації або уповноваженим ним органом чи фізичною особою. Особливою формою трудового договору є контракт в якому зазначає_я строк його дії права обов_язки і відповідал_ніс_ть сторін умови мат_ріал_ного забе_печення і організації праці працівника умови розірван_я договору в тому числі дострокового можуть встановлюватись угодою сторін.

  1. Перекладіть українською мовою.

Брачные отношения. Заключить договор. Владеть на правах личной собственности. Истец (истица). На иждивении иметь. Возложить расходы. В состоянии опьянения. В силу изложенного. Дополнительные сведения. Профессиональный инструмент.