Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
metodichka_okhorona_pratsi_1.doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
355.84 Кб
Скачать

Методичні рекомендації та завдання до самостійної роботи студентів за темою 1. Теоретичні основи охорони праці

Питання до самостійної роботи

  1. Стан охорони праці, виробничого травматизму і професійної захворюваності в Україні та інших державах. Невиробничий травматизм

  2. Основні поняття охорони праці.

Самостійна робота за темою 1.Теоретичні основи охорони праці передбачає розгляд студентами вищезазначених питань, які не розглядалися під час аудиторної роботи, за літературою, вказаною до теми. Студент не обмежується у виборі літературних джерел і може використовувати будь-які інші джерела.

Для більш глибокого засвоєння матеріалу по даній темі слід спробувати вирішити завдання до практичних занять, але це необхідно робити тільки за умови первинного вивчення теоретичного матеріалу. Оволодіння темою є успішним у випадку засвоєння студентом сутності ключових слів та можливості відповісти на поставлені за цією темою питання.

Тема 2. Правові та організаційні основи охорони праці

2 Години

Ключові слова: нормативно-правові основи з охорони праці, Міжнародна організація праці, право на охорону праці, державне управління охороною праці, охорона праці на виробництві, навчання з охорони праці. Інструктаж з охорони праці, державний нагляд за охороною праці, громадський контроль за охороною праці.

Вивчення цієї теми базується на загальному розумінні нормативно-правових основ з охорони праці Студенти повинні усвідомити які нормативно-правові акти регулюють охорону праці і який вони мають зміст.

Студентам слід акцентувати увагу на правах та обов’язках працівників і роботодавців щодо охорони праці, відповідальності за порушення вимог щодо охорони праці.

Окрему увагу слід приділити вивченню управління охороною праці на виробництві, навчанням та інструктажу з питань охорони праці, державному нагляду і громадському контролю за охороною праці, економічним методам управління охороною праці

Оволодіння знаннями з цієї теми слід вважати успішним у разі можливості студента характеризувати особливості правового регулювання охорони праці в Україні.

Зміст

  1. Нормативно-правові основи з охорони праці

  2. Права та обов’язки працівників і роботодавців щодо охорони праці

  3. Відповідальність за порушення вимог щодо охорони праці

  4. Державне управління охороною праці

  5. Управління охороною праці на виробництві

  6. Навчання та інструктажі з питань охорони праці

  7. Державний нагляд і громадський контроль за охороною праці

  8. Економічні методи управління охороною праці

Нормативно-правові акти та література

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]