Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
оригінал економіка.docx
Скачиваний:
41
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
52.67 Кб
Скачать

2.Переваги реклами.

Під рекламою розуміється цілеспрямована, оплачувана інформація про товари чи послугах і про їхніх виробниках, що розповсюджується відомим джерелом.

Мета реклами – привернути увагу, викликати інтерес, передати споживачеві інформацію і змусити його діяти певним чином. Виробити товар ще недостатньо, важливо, щоб він знайшов свого споживача. Тому рекламне звернення має повідомити дещо важливе і цікаве для споживача, про щось виключне, особливе, чого нема в інших товарах. Звернення в рекламі повинно бути правдивим, доказовим і виголошеним доступно, вчасно, щоб покупець звернув увагу на рекламований товар (послугу) і придбав його. 

Кожний інструмент у комплексі маркетингових комунікацій має високу результативність, якщо застосовується за призначенням з урахуванням особливостей цільової аудиторії та ринкової ситуації. Позитивні й негативні сторони кожного елемента — реклами, стимулювання збуту, паблік рилейшнз, персональних продажів — також враховуються з метою формування якнайефективнішої структури комплексу просування або поєднання конкретних елементів комплексу.

Реклама характеризується такими позитивними ознаками:

• охоплення територіально великого ринку;

• швидке інформування споживачів про товари та підприємство;

• можливість багаторазового повтору для однієї аудиторії;

• ефективне і виразне подання інформації;

• можливість коригувати повідомлення з часом;

• невеликі середні витрати (на один потенціальний контакт).

3.Маркетинговий аналіз стану надання соціальних послуг малозабезпеченим родинам.

Вступ

Підвищення добробуту є однією з основних цілей будь-якого суспільства, котрий прагне прогресу. Держава, що дбає про своїх громадян, має створювати сприятливі умови для довгого, безпечного, здорового та благополучного життя людей, забезпечуючи економічне зростання і соціальну стабільність у суспільстві.

У результаті проведення ліберальних реформ 90-х років Україна піддалася інтенсивним процесам соціально-економічних перетворень, які призвели до зміни усталених моделей соціально-економічної поведінки населення. Відбулася трансформація соціальної структури українського суспільства, склалася глибока соціальна поляризація. Знецінення доходів у результаті гіперінфляції призвело до масового зниження рівня життя українців. У скрутному становищі виявилися ті, хто у минулому жив поза межею бідності, а також грандіозна частка працездатного, працюючого, досить благополучного до недавнього часу шару населення.

Нині негативний вплив на добробут сімей справляють високий рівень безробіття, високі тарифи на житлово-комунальні послуги, низький, який не відповідає вартості, рівень життя та рівень оплати праці. Малозабезпечені сім'ї мають обмежену можливість оплачувати дорогі послуги освіти й охорони здоров'я, туристичні і рекреаційні послуги, а також матеріальні, соціальні й духовні блага. В таких умовах стає неможливою якісна соціалізація дітей, реалізація їхніх потенційних можливостей, їх духовний та інтелектуальний розвиток. Проблема бідності сім'ї набуває сталого характеру. Отже, можна стверджувати, що бідність - одна з найактуальніших й гострих проблем сучасної України.

Саме незадовільне соціально-економічне становище у значній частині сімей викликає соціальну напруженість, негативно впливає на всі сфери суспільного життя, перешкоджає успішному розвитку країни.

Однією з основних цілей економічних реформ, проведених Верховною Радою України, є покращення життя населення країни. Рівень життя населення визначається розміром доходів громадян і доступністю послуг освіти, охорони здоров'я, житлово-комунальних та інших соціальних послуг. Держава надає соціальні гарантії, під якими розуміється певний гарантований набір соціально значущих благ та наданих послуг для всіх громадян. Соціальні гарантії практично втілюються у певних мінімальних стандартах, що пов’язані з доходами населення, можливостями отримання освіти та медичної допомоги, забезпеченістю житлом тощо.

Нині в Україні у досить великої частини населення рівень доходів нижчий за встановлений прожитковий мінімум. Як наслідок, від цього потерпає економіка країни загалом, а отже, і кожен громадянин України. Тим більше, що в Україні запропонована соціальна підтримка не є достатньо ефективною.

В Україні 30 - 35% усього населення - малозабезпечені громадяни і сім’ї. Хоча довгі роки чинна система соціальних пільг, що стабільно підтримує рівень життя малозабезпечених прошарків населення, збільшення пільг і пільговиків, супроводжуване безліччю порушень і зловживань при їх розподілі, призвело до значного виснаження економіки, стримуючи її розвиток. Покликана вирішити цю проблему і запроваджена з 2005 року реформа заміни пільг грошовими компенсаціями досі виконує це завдання, але механізми для її рішення недостатньо продумані і спрямовані скоріше на суто прагматичне скорочення бюджетних витрат, аніж на реальну підтримку нужденних верств населення.

Проте програми розвитку й механізми державного і регіонального управління сферою захисту та підтримки малозабезпечених прошарків населення реалізуються без чітко вираженої стратегії. Недостатньо ефективно вирішуються проблеми, пов'язані зі зміною принципів фінансування, адресності підтримки нужденних членів суспільства, якості і доступності соціальних послуг для цієї категорії населення. Усе це визначає актуальність теми дослідження.

Сформулюємо гіпотезу: соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям у вигляді грошових витрат в Україні спрямована лише на підтримання мінімальних умов для життя.

Таким чином перед нами стоїть наступне дослідницьке запитання: які проблеми і недоліки системи соціальних послуг для малозабезпечених сімей в Україні?

Обєктом маркетингового дослідження є малозабезпечені сім’ї України.

Предметом маркетингового дослідження є стан надання соціальних послуг для малозабезпечених сімей.

Мета - проаналізувати ефективність системи соціальних послуг малозабезпеченим родинам.

Досягнення поставленої мети передбачає вирішити такі завдання:

1.Проаналізувати поняття «малозабезпечена сім'я».

2.Розглянути державну і соціальну політику щодо допомоги малозабезпеченим сім’ям.

3.Визначити і проаналізувати проблеми, які виникають у малозабезпечених сімей.

4.Розглянути існуючі способи вирішення даних проблем.

5.Описати зміст діяльності соціального працівника в роботі з малозабезпеченими сім'ями.

Під час виконання курсової роботи були розглянуті законодавчі і нормативні документи, дисертації, дослідження, статті, книги що стосуються заданої теми.