Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Prynyattya_krim-prots_rishen_-_Pozhar_V.doc
Скачиваний:
26
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
289.28 Кб
Скачать

Тема 4. Підстави та порядок прийняття рішень в стадії підготовчого судового провадження

Загальна характеристика стадії підготовчого судового провадження. Порядок провадження, строки, питання, що вирішуються у цій стадії.

Рішення, які суд приймає у підготовчому судовому засіданні.

Підстави та порядок призначення судового розгляду на підставі обвинувального акта, клопотання про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру. Зміст ухвали про призначення справи до судового розгляду. Прийняття судом рішень, пов’язаних з підготовкою до судового розгляду.

Підстави, умови та порядок ухвалення рішення про затвердження угоду або відмови в затвердженні угоди та повернення кримінальне провадження прокурору для продовження досудового розслідування.

Підстави і порядок повернення обвинувального акту, клопотання про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру прокурору.

Підстави направлення обвинувального акту, клопотання про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру до відповідного суду для визначення підсудності.

Підстави та процесуальний порядок закриття провадження у підготовчому проваджені. Структура і зміст відповідної ухвали.

Тема 5. Підстави та порядок прийняття рішень в стадії судового розгляду

Загальна характеристика стадії судового розгляду. Частини судового розгляду. Види рішень, які приймаються в стадії судового розгляду.

Межі судового розгляду. Зміна обвинувачення прокурором, її правові наслідки. Складання нового обвинувального акту, його зміст, структура. Відмова прокурора від підтримання обвинувачення, повна і часткова відмова від обвинувачення. Зміст постанови прокурора про відмову від обвинувачення. Рішення про висунення додаткового обвинувачення: поняття, форма і зміст.

Поняття та види судових рішень. Порядок ухвалення та форма судових рішень. Підстави та порядок відкладення судового розгляду та зупинення судового провадження. Підстави та порядок застосування заходів забезпечення кримінального провадження та проведення слідчих (розшукових) дій. Рішення суду про проведення експертизи, про здійснення дистанційного судового провадження, тощо. Зміст ухвали суду.

Поняття, значення та види вироків. Вимоги до вироків. Докази як фактична основа винесення вироку. Підстави та порядок ухвалення судом обвинувального вироку. Порядок наради суддів, питання, що вирішуються судом в нарадчій кімнаті. Зміна обвинувачення у вироку суду. Структура і зміст обвинувального вироку. Вирок на підставі угод: підстави та особливості ухвалення. Підстави ухвалення виправдувального вироку, його зміст. Окрема думка судді.

Рішення про закриття провадження в судовому розгляді: підстави, порядок винесення, зміст ухвали.

Рішення про застосування примусових заходів медичного та виховного характеру. Підстави, зміст і порядок складання відповідної ухвали.

Рішення про звільнення особи від кримінальної відповідальності. Підстави, порядок складання та зміст ухвали.

Тема 6. Підстави та порядок прийняття рішень під час провадження в суді апеляційної інстанції

Загальна характеристика стадії перегляду судових рішень в апеляційному порядку. Рішення, що можуть бути оскаржені в апеляційному порядку.

Рішення, які приймає апеляційний суд до початку розгляду апеляції по суті. Види, підстави та порядок їх ухвалення. Рішення, що приймаються у зв'язку з підготовкою до апеляційного розгляду.

Межі перегляду судових рішень апеляційним судом. Підстави для скасування та зміни судових рішень судом апеляційної інстанції.

Види рішень за результатами перегляду судових рішень в апеляційному порядку. Підстави для зміни вироку і ухвали суду 1 інстанції. Підстави скасування вироку і ухвали і призначення нового розгляду в суді І інстанції. Рішення про скасування вироків і ухвал і закриття кримінального провадження.

Вирок суду апеляційної інстанції, підстави, умови і порядок його ухвалення.

Підстави і умови винесення апеляційним судом нової ухвали про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру.

Порядок винесення, зміст ухвали суду апеляційної інстанції або вироку, їх оголошення і звернення до виконання.

Рішення апеляційного суду за результатами перегляду ухвал слідчого судді.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]