Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Prynyattya_krim-prots_rishen_-_Pozhar_V.doc
Скачиваний:
26
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
289.28 Кб
Скачать

30

Програма навчальної дисципліни

Тема 1. Сутність|сутність,єство| і значення процесуальних рішень|розв'язання,вирішення,розв'язування| в кримінальному|карний| проваджені, їх класифікація

Кримінально-процесуальна форма та її значення для прийняття процесуальних рішень в кримінальному|карний| проваджені.

Кримінально-процесуальні акти, їх види.

Поняття і значення процесуальних рішень|розв'язання,вирішення,розв'язування| в кримінальному|карний| проваджені, їх правова природа.

Характерні риси процесуальних рішень як актів застосування кримінального процесуального права.

Правові властивості кримінально-процесуальних рішень. Поняття законності, обґрунтованості та вмотивованості процесуального рішення.

Суб’єкти прийняття кримінально-процесуальних рішень.

Класифікації кримінально-процесуальних|кримінально-процесуальний| рішень|розв'язання,вирішення,розв'язування|.

Тема 2. Механізм прийняття процесуальних рішень в кримінальному проваджені

Поняття механізму прийняття кримінально-процесуальних рішень. Етапи (стадії) прийняття кримінально-процесуальних рішень.

Характеристика першого етапу прийняття рішення – встановлення фактичних обставин справи. Локальний предмет доказування та межі дослідження обставин справи, які складають фактичні підстави прийняття рішення. Докази як фактична основа прийняття рішень у кримінальному проваджені. Доведеність та достовірність фактичних підстав прийняття процесуальних рішень. Преюдиції та прийняття кримінально-процесуальних рішень.

Характеристика другого етапу прийняття процесуального рішення – встановлення нормативної основи справи. З’ясування правового значення фактичних обставин та встановлення відповідних правових підстав для прийняття процесуальних рішень.

Вибір та формулювання процесуального рішення, його процесуальне оформлення. Структура процесуального рішення. Зміст вступної, описово-мотивувальної та резолютивної частин рішення.

Значення та вплив різних факторів на прийняття процесуальних рішень.

Тема 3. Підстави та порядок прийняття процесуальних рішень в стадії досудового розслідування

Загальна характеристика стадії досудового розслідування.

Види процесуальних рішень, що приймаються в стадії досудового розслідування.

Підстави, види та порядок прийняття рішень, направлених на збирання та перевірку доказів. Види, підстави прийняття та процесуальне оформлення рішень про провадження слідчих (розшукових) дій. Рішення слідчого, прокурора про проведення слідчих (розшукових) дій. Клопотання слідчого, прокурора про проведення слідчих (розшукових) дій, які обмежують права особи. Рішення слідчого судді за результатами розгляду клопотання слідчого, прокурора про проведення слідчих (розшукових) дій, які обмежують права особи.

Види, підстави прийняття та процесуальне оформлення рішень про провадження негласних слідчих (розшукових) дій. Клопотання слідчого, прокурора про проведення негласних слідчих (розшукових) дій. Рішення слідчого судді за результатами розгляду клопотання слідчого, прокурора про проведення негласних слідчих (розшукових) дій. Постанова слідчого, прокурора про проведення негласних слідчих (розшукових) дій.

Рішення, які визначають правове становище учасників провадження. Підстави та порядок набуття особою статусу підозрюваного. Повідомлення про підозру. Рішення про зміну повідомлення про підозру. Підстави та порядок винесення постанов про відмову у визнані потерпілим. Рішення про залучення захисників для здійснення захисту за призначенням: підстави та порядок ухвалення. Підстави та порядок відмови у залучені захисника для участі у проваджені. Рішення про залучення законних представників.

Рішення про застосування заходів забезпечення кримінального провадження. Клопотання слідчого, прокурора про застосування заходів забезпечення кримінального провадження. Підстави та порядок прийняття рішення про привід. Підстави та порядок прийняття рішення про накладання грошового стягнення. Підстави та порядок прийняття рішення про тимчасове обмеження у користуванні спеціальним правом. Підстави та порядок прийняття рішення про відсторонення від посади. Підстави та порядок прийняття рішення про тимчасовий доступ до речей і документів. Підстави та порядок прийняття рішення про тимчасове вилучення майна. Підстави та порядок прийняття рішення про арешт майна. Підстави та порядок прийняття рішення про затримання особи за ухвалою слідчого судді (суду) або без неї.

Підстави, види та порядок прийняття рішень про застосування запобіжних заходів. Клопотання слідчого, прокурора про застосування запобіжних заходів. Рішення слідчого судді про застосування запобіжного заходу або про відмову в цьому, підстави ухвалення, їх зміст та структура. Рішення про зміну та скасування запобіжних заходів: підстави та порядок прийняття.

Поняття, види та порядок прийняття рішень, направлених на рух кримінального провадження та вирішення інших поточних питань у ході провадження. Підстави та порядок об’єднання та виділення матеріалів досудового розслідування; оголошення розшуку підозрюваного; вирішення заявлених відводів та клопотань; продовження строків досудового розслідування тощо. Підстави, умови та порядок прийняття рішення про зупинення досудового розслідування. Постанова слідчого про зупинення досудового розслідування та його відновлення.

Поняття і форми закінчення досудового розслідування. Підстави та порядок звернення до суду з обвинувальним актом. Поняття, структура та зміст обвинувального акту. Реєстр матеріалів досудового розслідування. Підстави та порядок закриття кримінального провадження на досудовому розслідувані. Структура і зміст постанови про закриття кримінального провадження. Оскарження цієї постанови. Рішення слідчого судді за скаргою на постанову про закриття кримінального провадження. Підстави, порядок прийняття і оформлення рішення про звернення до суду з клопотанням про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру. Підстави, умови, порядок прийняття і оформлення рішення про звернення до суду з клопотанням про звільненням особи від кримінальної відповідальності.

Рішення слідчого судді за результатами розгляду скарг на рішення, дії чи бездіяльність слідчого або прокурора. Рішення службової особи органу прокуратури вищого рівня за результатами розгляду скарги слідчого на рішення, дії чи бездіяльність прокурора.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]