Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Осн. наук. досл. 1301. 07.08.14 / РП осн.наук.дос.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
56.1 Кб
Скачать

Міністерство охорони здоров΄я україни одеський національний медичний університет

ЗАТВЕРДЖУЮ

Проректор з науково-педагогічної роботи

проф. _________________Ю.І.Бажора

“ “ _______________20­­­­_____р.

Робоча програма

З навчальної дисципліни «Основи наукових досліджень»

Для спеціальності:6.130101 - «Соціальна допомога» (бакалаври)

Факультет 4-й медичний, форма навчання денна

Кафедра соціальної допомоги, загальної та медичної психології

Нормативні дані:

Структура

навчальної

дисципліни

Рік нав-чання

Семестр

Кількість годин, кредитів ЄКТС

Види контролю

разом

Аудиторних

СРС

лекцій

Практичних/ семінарських занять

Модуль «Основи наукових досліджень»

Змістових модулів – 2

1

1

90/3

20/

40/

30/

Залік

Робочу програму складено співробітниками кафедри соціальної допомоги,загальної та медичної психології ОНМедУ: доц. Аймедов К.В.,

ас. Жогно Ю.П., ас. Стрельбицька С.М., ас. Сторож В.В.,Рябухін К. В. на підставі типової програми з дисципліни «Основи наукових досліджень» К.,2005р., «Основи наукових досліджень» К.,2011р.

Програму обговорено на засіданні кафедри « » _____________2014р.

Протокол №___. Зав. кафедри соціальної допомоги,загальної та медичної психології ОНМедУ_______________ Аймедов К.В.

Програму ухвалено на засіданні предметно-циклової методичної комісії з

гуманітарнихдисциплін « » ________20____ р. Протокол № _____.

Голова предметної циклової методичної комісії

доцент Єрьомкіна Г.Г.___________.

Програму затверджено на засіданні Центральної Координаційно-методичної

Ради університету « » ___________ 20____ р., Протокол № ______.

1. Пояснювальна записка

Програма з курсу «Основи наукових досліджень» для вищих медичних закладів освіти України ІІІ - IV рівнів акредитації складена для спеціальності 6.130101 - «Соціальна допомога».Вона охоплює всі змістові модулі, визначені анотацією для мінімальної кількості годин, передбачених стандартом.

Програма складена у відповідності до освітньо-кваліфікаційної характеристики (ОКХ) і освітньо-професійної програми (ОПП) підготовки фахівців, затверджених наказом МОЗ України № 239 від 16.04.03, та навчального плану, розробленого на принципах Європейської кредитно-трансферної системи (ЕСТS) і затвердженим наказом МОЗ України № 221 від 18.06.2002р.. Кінцеві цілі з дисципліни однакові й складена єдина програма із основ наукових досліджень для зазначеної спеціальності. Програма призначена для студентів спеціальності «Соціальна допомога» Одеського Національного медичного університету. Організація навчального процесу здійснюється за кредитно-модульною системою, відповідно до вимог Болонського процесу.

Згідно з навчальним планом вивчення курсу «Основи наукових досліджень» здійснюється впродовж 1-го семестру навчання. Програма структурована на модуль, змістові модулі, теми у відповідності з вимогами «Рекомендацій щодо розроблення навчальних програм навчальних дисциплін» (наказ МОЗ України від 12.10.2004 р. № 492).

Організація навчального процесу здійснюється за кредитно-модульною системою відповідно до вимог Болонського процесу. Обсяг навчального навантаження студентів описаний у кредитах ECTS – залікових кредитах.

Вивчення «Основ наукових досліджень» здійснюється в І семестрі (3 кредити) в обсязі 90 годин, у тому числі 20 годин лекційних, 40 годин практичних та семінарських занять та 30 годин самостійної роботи студентів.

Програма дисципліни «Основи наукових досліджень» складає 1 модуль, який у свою чергу поділяється на 2 змістових модулі.

Метою викладання  навчального курсу  «Основи наукових досліджень» є ознайомлення студентів з основами науково-дослідницької діяльності й знаннями методології, теорії, методів, технологій з метою активного залучення до науково-дослідницької діяльності, оволодіння навичками дослідження під час написання рефератів, курсових, кваліфікаційних, магістерських робіт. Метою дисципліни є вивчення проблем методології, методики, організації науково-дослідницької роботи, що сприяє активізації творчого мислення, наукового пошуку.

МОДУЛЬ 1.Основи наукових досліджень

Змістові модулі:

1. Наука як сфера людської діяльності.

2. Етапи і процедура проведення наукового дослідження.

Видами навчальних занять згідно з навчальним планом є: лекції; семінарські заняття; самостійна робота студентів; консультації.

Поточна навчальна діяльність студентів контролюється на семінарських заняттях відповідно до кінцевих цілей дисципліни, конкретних цілей змістового модулю та підчас індивідуальної роботи викладача зі студентами. Рекомендується застосування таких засобів діагностики рівня підготовки студентів: фіксовані виступи; складання та виклад тез; виклад повідомлень, написання есе; аналіз та розв'язання ситуативних філософських проблем; участь у дискусіях («круглі столи»); контрольні роботи, тести та експрес-опитування.

Підсумковий контроль - здійснюється у формі поточного заліку після закінчення вивчення всього курсу.

Оцінка успішності студента з дисципліни є рейтинговою, виставляється за багатобальною шкалою і має визначення за системою ЕСТS та традиційною шкалою, прийнятою в Україні.

Соседние файлы в папке Осн. наук. досл. 1301. 07.08.14