Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ek_teoria_-_kopia.docx
Скачиваний:
11
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
200.58 Кб
Скачать

Висновок

У світі є чимало проблем, які ми можемо з усіма підставами назвати глобальними. Інфляція - одна з них.

Інфляція – це кризовий стан грошової системи, обумовленедиспропорциональностью розвитку громадського виробництва, що виявляється, насамперед у спільному й нерівномірному зростання цін на товари та.

 Нині Інфляція - одне із найбільш хворобливих і найнебезпечніших процесів, негативно які впливають на фінанси, грошову і економічне систему загалом.

Інфляція існувала з часів економічного розвитку людства, але повністю проявилася порівняно недавно, уразивши економіки як розвинених, і країн ,що тільки розвиваються. У разі розвиненою ринковою економіки інфляція можна розглядати, як невід'ємний елемент господарського механізму, там вона може не представляти серйозної загрози. Тоді як у країнах, здійснюють перетворення господарського механізму, інфляційний процес розгортається, зазвичай, в зростаючих темпах..

Інфляція буває різної за своїм характером, інтенсивності і проявам.

Інфляційний зростання цін перестав бути простим наслідком «злої волі» чи непродуманих акцій державних чиновників. Це неминучий результат глибинних процесів економіки, об'єктивне слідство наростання диспропорцій між попитом й пропозицією, виробництвом товарів споживання і коштів виробництва, накопиченням і споживанням.

Отже, інфляційні процеси що неспроможні розглядатися як прямий результат лише певної політики. З вище сказаного, можна припустити, що інфляції (у різних його проявах) носить не випадковий, а дуже стійкий й практично безумовний характер.

Усі види інфляції мають складні, різноманітні і дуже значних економічних і соціальних наслідків всім суб'єктів господарювання. Невеликі темпи інфляції сприяють зростання цін і норми прибутку, будучи, в такий спосіб, чинником тимчасового пожвавлення кон'юнктури. З розвитком інфляція перетворюється на серйозну перешкоду для відтворення, загострює економічне й соціальне напруженість у суспільстві. 

До негативних наслідків інфляційних процесів ставляться: зниження реальних доходів населення і знецінення заощаджень населення; втрата у виробників зацікавленості у створенні якісних товарів; обмеження продажу сільськогосподарських продуктів у місті сільськими виробниками з падіння зацікавленості, чекаючи підвищення ціни продов ольство; погіршення умов життя переважно в представників соціальних груп з твердими доходами (пенсіонерів, службовців, студентів).

Резюмуючи усі наведені вище сказане, можна сказати: інфляція – це складний економічний процес, в поміркованих проявах якого є частка користі й можливі вигоди, в критичних само одержувати його висловлюваннях чимала загроза економічну політику держави, та її громадянам, зокрема.

Нормалізація грошового обігу євро і протидія інфляції вимагають вивірених, гнучких рішень, наполегливо і цілеспрямовано які у життя.

Подолати інфляцію можна тільки перебудувавши господарський механізм та виключивши ринкові регулятори, що можливо лише за умови стабільності політичної ситуації.

Бібліографічний список

  1. Браунінг П. Сучасні економічні теорії — буржуазні концепції. М., 1987.

  2. Булатів О.С. «Економіка» М., 1996 р

  3. Дроздов У. Критика буржуазних теорій регулювання грошової системи капіталізму. М., 1972.С.22

  4. КейнсДж.М. Загальна теорія зайнятості, відсотка голосів і грошей. М., 1978.

  5. Критика сучасних буржуазних теорій фінансів, від грошей і кредиту.

  6. Маркс До. Економічні рукописи, 1857—1861. М., 1980.Ч.1.

  7. РодіоновС.С, Бабічева Ю.О.Денежно-кредитное регулювання капіталістичної економіки. М., 1991.

  8. Чарльз Р. Гейсст. Історія Уолл-стріт. - М .: Квартет-Пресс (бібліотека Атон), 2001. - 69-115 с.

  9. Чепурин М. Н.. «Курс економічної теорії» Кіров, 1995 р. журнал «Економіка й бізнес» №5 1996 р.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]