Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
16
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
1.88 Mб
Скачать

5. Порядок уцінки майна

5.1. Майно (лот), яке виставлене, але не продане на аукціоні, підля­гає переоцінці згідно з частиною третьою статті 61 Закону України «Про виконавче провадження». (Пункт 5.1 в редакції Наказу Мін'юсту № 67/5 від 27.10.99)

5.2. Уцінка проводиться державним виконавцем. За результатами уцінки складається акт, який додається до актів опису, оцінки та пере­дачі майна.

5.3. Товари, на які згідно із законодавством установлено мінімальні ціни, можуть бути уцінені лише до розміру мінімальної ціни, затвердже­ного в установленому порядку.

5.4. Повторний аукціон проводиться не пізніше ЗО днів після скла­дання акта уцінки майна та дати інформаційного повідомлення про про­ведення аукціону. Якщо майно не було продане або якщо аукціон не відбувся, то майно знімається з аукціонних торгів.

6. Порядок розрахунків за придбане на аукціоні майно

6.1. На підставі копії затвердженого протоколу переможці аукціону протягом десяти днів з дня затвердження протоколу, не враховуючи дня

-304-

проведення аукціону, вихідних і святкових днів, здійснюють розрахунки за придбані на аукціоні товари в порядку, визначеному законодавством. У разі продажу майна на аукціоні за готівку оформлення цього про­дажу провадиться через електронш контрольно-касові апарати не пізні­ше десяти днів з дня проведення аукціону. (Пункт 6.1 із змінами, внесе­ними згідно Наказом Мін'юсту № 67/5 від 27.10.99)

6.2. Кошти, одержані від реалізації аукціонного майна, з вирахуван­ням комісійної винагороди, обумовленої договором, перераховуються організатором аукціону на відповідні рахунки виконавчої служби в установленому порядку в термін не пізніше семи банківських днів від дня затвердження протоколу.

6.3. У разі несвоєчасного перерахування на рахунки виконавчої служби належних сум за продане майно нараховується пеня в розмірі, обумовленому договором.

6.4. Якщо майно не реалізоване на аукціоні, організатор аукціону повертає це майно державному виконавцеві. Відшкодування організато­ру аукціону витрат, пов'язаних з організацією, проведенням аукціону та зберіганням нереалізованого майна, обумовлюється в договорі.

6.5. Після закінчення аукціону документи, які підтверджують розра­хунок за придбане на аукціоні майно передають до бухгалтерії організа­тора аукціону та надають державному виконавцеві в строк не пізніше трьох днів з дня проведення аукціону.

7. Перехід права власності

7.1. Право власності на майно переходить до переможця аукціону після повного розрахунку за придбане майно.

7.2. Плата за зберігання придбаного майна організатором аукціону обумовлюється на договірних началах між покупцем та організатором аукціону.

8. Припинення та визнання аукціону таким, що не відбувся

8.1 Прилюдні торги можуть бути припинені й майно знято з прода­жу в разі невиконання правил проведення прилюдних торгів, передбаче­них цим Положенням. У цьому разі наступні прилюдні торги прова­дяться в порядку, визначеному цим Положенням.

8.2 Прилюдні торги вважаються такими, що не відбулися, у разі: відсутності покупців або наявності тільки одного покупця; несплати в установлений термін переможцем прилюдних торгів на­лежної суми за придбане майно.

8.3 Якщо прилюдні торги не відбулися, то спеціалізована організа­ція в триденний термін повідомляє про це державного виконавця, стя-гувача й боржника

8.4 Якщо прилюдні торги не відбулися двічі, то майно знімається з торгів, про що спеціалізована організація в триденний термін повідом­ляє державного виконавця, стягувача й боржника (Розділ 8 в редакції Наказу Мін'юсту 67/5 від 27.10.99)

Соседние файлы в папке Виконання судових рішень [М.Й. Штефан ]