Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
16
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
1.88 Mб
Скачать

2. Кошти спеціального фонду

2.1. До коштів спеціального фонду належать:

2.1.1. Виконавчий збір, стягнутий Державною виконавчою службою.

2.1.2. Кошти сторін та інших осіб на провадження виконавчих дій відповідно до Закону України «Про виконавче провадження».

2.1.3. Грошові суми, які компенсують витрати на здійснення вико­навчих дій у відповідності зі статтею 43 Закону України «Про виконав­че провадження».

2.1.4. Інші надходження, що не суперечать чинному законодавству.

2.2. Відкриття спеціальних реєстраційних рахунків для обліку кош­тів спеціального фонду здійснюється на підставі документів, передбаче­них нормативно-правовими актами Головного управління Державного казначейства України.

2.3. Кошти фонду використовуються:

2.3.1. На фінансування витрат, пов'язаних з провадженням виконав­чих дій. До витрат на провадження виконавчих дій належать кошти, ви­трачені на:

1) перевезення, зберігання й реалізацію майна боржника;

2) оплату праці експертів, перекладачів та інших осіб, залучених у встановленому порядку до провадження виконавчих дій;

3) поштовий переказ стягувачеві стягнених сум;

4) розшук боржника, його майна або розшук дитини;

5) оголошення в засобах масової інформації;

6) інші потрібні виконавчі дії, здійснені в процесі виконання рішення.

Зазначені витрати проводять районні, міські (міст обласного зна­чення), районні у містах відділи державної виконавчої служби відповід­них управлінь юстиції.

-276-

2.3.2. П'ятдесят відсотків від суми виконавчого збору використову­ються на розвиток та матеріально-технічне забезпечення Державної ви­конавчої служби, а також на преміювання державних виконавців у вста­новленому порядку.

2.4. Районні, міські (міст обласного значення), районні в містах від­діли державної виконавчої служби відповідних управлінь юстиції раз на місяць згідно з пунктом 2.3.2 цієї Інструкції перераховують зазначені кошти Головному управлінню юстиції Міністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, обласним, Київському та Севастополь­ському міським управлінням юстиції для подальшого використання, згідно з затвердженим кошторисом за кодами економічної класифікації, відповідно до статті 5 Закону України «Про державну виконавчу службу».

2.5. Кошти спеціального фонду, що передбачені пунктом 2.1 цієї Інструкції, зараховуються на окремі спеціальні реєстраційні рахунки. За цими коштами складаються окремі кошториси, що затверджуються Го­ловним управлінням юстиції Міністерства юстиції України в Автоном­ній Республіці Крим, обласними, Київським та Севастопольським мі­ськими управліннями юстиції. Витрачання коштів здійснюється у відпо­відності з кошторисом за кодами економічної класифікації.

2.6. Бухгалтерський облік коштів спеціального фонду, що зарахову­ються на окремі спеціальні реєстраційні рахунки з позабюджетних кош­тів, провадиться на таких субрахунках:

112 «Поточний рахунок по інших позабюджетних коштах»;

238 «Інші кошти на утримання установи».

Для операцій із сумами, отриманими від виконавчого збору, що за­лишаються в розпорядженні установи й використовуються для розши­рення матеріально-технічної бази установи, передбачений субрахунок 178.

2.7. Строк дії підпунктів 2.3.2, 2.4, абзаців 3, 4 підпункту 2.6 — до моменту набрання чинності Законом України «Про джерела фінансу­вання органів державної влади».

3. Звітність

3.1. Районні, районні в містах, міські (міст обласного значення) уп­равління юстиції складають та подають до 5-го числа наступного за звіт­ним місяця місячні фінансові звіти Головному управлінню юстиції Мі­ністерства юстиції України в Автономній Республіці Крим, обласним, Київському та Севастопольському міським управлінням юстиції, в яких відображають надходження коштів спеціального фонду на рахунок, їх використання на провадження виконавчих дій, а також залишок коштів на кінець звітного періоду. Органам Державного казначейства подавати звіт за формою № 4-1 «Звіт про рух позабюджетних коштів».

3.2. Головне управління юстиції Міністерства юстиції України в Ав­тономній Республіці Крим, обласні, Київське та Севастопольське міські управління юстиції складають місячні, квартальні та річні бухгалтерські звіти про операції з коштами спеціального фонду. Звіти повинні забез­печити:

— повноту відображення за звітний період усіх операцій з коштами спеціального фонду;

— тотожність даних аналітичного обліку щодо оборотів і залишків коштів на рахунках синтетичного обліку на перше число звітного періо-

-277-

ду і даних бухгалтерських звітів і балансів щодо даних синтетичного та аналітичного обліку.

3.3. У звіті за формою № 4-1 «Звіт про рух позабюджетних коштів» відображаються надходження й касові видатки інших позабюджетних коштів за кодами економічної класифікації.

У рядку 5 «Інші позабюджетні кошти» в колонці 3 «Залишок кош­тів на початок року» та в колонці 8 «Залишок коштів на кінець звітного періоду» суми, вказані в цьому рядку, повинні відповідати сумам на по­чаток року й кінець звітного періоду, зазначеним у рядку 210 (субраху­нок 112 «Поточний рахунок по інших позабюджетних коштах») форми № 1 «Баланс виконання кошторису видатків».

Соседние файлы в папке Виконання судових рішень [М.Й. Штефан ]