Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
16
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
1.88 Mб
Скачать

1. Загальні положення

1.1. Цей Порядок регулює реалізацію арештованого майна, за ви­нятком нерухомого майна, майна вилученого законом з обігу, та майна, зазначеного в частині п'ятій статті 55 Закону України «Про виконавче провадження».

-300-

1.2. Реалізація арештованого майна здійснюється державним вико­навцем шляхом його продажу на комісійних і інших договірних началах та шляхом продажу на аукціоні.

1.3. Продовольчі товари реалізуються державним виконавцем шля­хом продажу на комісійних та інших договірних началах через торго­вельні організації негайно.

2. Терміни, які вживаються в Порядку:

2.1. Арештоване майно (надалі — майно) — майно боржника, на яке звернено стягнення і яке підлягає примусовій реалізації.

2.2. Спеціалізована організація — суб'єкт господарювання, який здійснює реалізацію майна на комісійних і інших договірних началах та шляхом проведення аукціону.

2.3. Аукціон — продаж майна, за яким його власником стає поку­пець, який у ході торгів запропонував за нього найвищу ціну.

2.4. Ліцитатор — ведучий аукціону. Ліцитатор повинен знати поря­док і володіти технікою проведення торгів.

2.5. Лот — одиниця майна, що виставляється для продажу на аук­ціоні, або партія аукціонного майна, що пропонується для продажу як одне ціле. Кожному лоту надається свій номер, який вказується в ін­формаційній картці (додаток 1) і оголошується ліцитатором під час про­ведення аукціону.

2.6. Організатор аукціону — спеціалізована організація незалежно від форм власності, з якою укладений договір на реалізацію майна.

2.7. Ціна аукціонного майна — ціна, яка дорівнює ціні, встановленій державним виконавцем чи залученим до оцінки фахівцем.

2.8. Стартова ціна лота — ціна, яка формується, виходячи з ціни аукціонного майна, з урахуванням витрат на підготовку та проведення аукціону.

2.9. Продажна ціна лота — фактична ціна реалізації лота на аукціоні.

2.10. (Пункт 2.10 виключено на підставі Наказу Мін'юсту № 67/5 від 27.10.99) Крок аукціону — мінімальна надбавка, на яку в ході торгів здійснюється підвищення стартової та кожної наступної ціни оголоше­ного ліцитатором лота. Його розмір установлює організатор аукціону на кожний лот, але не менш як на 10 відсотків вищий за попередню ціну.

3. Підготовка до проведення аукціону

3.1. Відділ державної виконавчої служби укладає з організатором аукціону договір, яким доручає реалізацію майна організатору аукціону за визначену комісійну винагороду. Розмір комісійної винагороди ви­значається за погодженням сторін.

(Пункт 3.1 із змінами, внесеними згідно з Наказом Мін'юсту № 67/5 від 27.10.99)

3.2. Організатор аукціону повинен мати власне або орендоване при­міщення з відповідними умовами для зберігання, передпродажної підго­товки і демонстрації майна, яке відповідає торговельно-технологічним, санітарно-гігієнічним і протипожежним нормам, а також приміщення для проведення аукціону.

3.3. Приймання аукціонного майна здійснюється матеріально відпо­відальною особою організатора аукціону відповідно до акта передачі

-ЗОЇ-

арештованого майна (додаток 2) та інших необхідних документів, що містять інформацію про аукціонне майно.

3.4. На майно, що прийняте для продажу, уповноважені особи орга­нізатора складають інформаційні картки на кожний лот із зазначенням стартової ціни.

3.5. Організатор аукціону визначає дату і час проведення аукціону. (Пункт 3.5 із змінами, внесеними згідно з Наказом Мін'юсту № 67/5

від 27.10.99)

3.6. Організатор аукціону не пізніше як за 15 днів до дня проведен­ня аукціону публічно оголошує через рекламні повідомлення на телеба­ченні, радіо, у пресі перелік майна, що виставляється на аукціон для продажу, відомості про майно, стартові ціни, кінцевий термін реєстрації для участі в аукціоні, дату, час, та місце ознайомлення з майном та про­ведення аукціону, а також адресу, номери телефонів.

(Пункт 3.6 із змінами, внесеними згідно з Наказом Мін'юсту № 67/5 від 27.10.99)

3.7. З моменту інформаційного повідомлення про проведення аук­ціону організатор аукціону дає змогу попередньо ознайомитися з аукці­онним майном усім фізичним і юридичним особам, які бажають брати участь в аукціоні.

Аукціонне майно з інформаційними картками виставляється у спе­ціально відведеному для цього приміщенні для демонстрації покупцям.

3.8. Покупець (фізична або юридична особа), який виявив бажання узяти участь в аукціоні, повинен сплатити реєстраційний внесок, розмір якого визначається організатором аукціону, але не може перевищувати двох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

3.9. Для участі в аукціоні покупець подає організатору аукціону: заяву на участь в аукціоні (додаток 3), квитанцію про* сплату реєстра­ційного внеску.

3.10. Відомості про учасників аукціону заносяться до книги реєст­рації та повинні містити: порядковий номер (відповідно до реєстрації); номер лота, який покупець має бажання придбати;

для юридичних осіб:

резидентів — їх найменування, постійне місцезнаходження та іден­тифікаційний код в Єдиному державному реєстрі підприємств та орга­нізацій України (далі — код в ЄДРПОУ);

нерезидентів — їх найменування, постійне місцезнаходження та країну, де зареєстрована особа;

для фізичних осіб:

громадян України — прізвище, ім'я, по батькові, адресу їх постійно­го місця проживання та ідентифікаційний номер у Державному реєстрі фізичних осіб платників податку;

для іноземців — прізвище, ім'я, по батькові (у разі наявності тако­го), адресу їх постійного місця проживання за межами України.

(Пункт 3.10 із змінами, внесеними згідно з Наказом Мін'юсту № 67/5 від 27.10.99)

3.11. Заявник пред'являє паспорт або інший документ, що засвідчує його особу, під час подання заяви, якщо він діє як представник юридич­ної особи, — відповідну довіреність.

-302-

3.12. При реєстрації учасники аукціону отримують картки з аукці­онними номерами (відповідно до реєстрації), за якими вони беруть участь у аукціоні, із зазначенням на зворотному боці умов проведення аукціону та виготовлені друкарським способом вхідні квитки.

(Пункт 3.12 в редакції Наказу Мін'юсту № 67/5 від 27.10.99)

3.13. (Пункт 3.13 виключено на підставі Наказу Мін'юсту № 67/5 від 27.10.99) Приймання заяв на участь в аукціоні закінчується за три дні до початку його проведення.

3.13. Відомості про учасників аукціону, їх кількість і пропозиції не підлягають розголошенню до визначення остаточного переможця.

Соседние файлы в папке Виконання судових рішень [М.Й. Штефан ]