Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
16
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
1.88 Mб
Скачать

4. Порядок проведення аукціону

4.1. Аукціон розпочинається з оголошення ліцитатором порядку йо­го проведення.

4.2. За кожним лотом, що виставляється на аукціон, ліцитатор ого­лошує номер, вказаний в інформаційній картці, назву, коротку характе­ристику майна, стартову ціну.

4.3. Лот виставляється на торги за наявності не менше двох покупців.

4.4. Якщо протягом трьох хвилин після триразового оголошення стартової ціни учасники не виявляють бажання придбати запропонова­ний ліцитатором лот, то об'єкт продажу знімається з торгів і аукціон за даним лотом не проводиться.

4.5. У ході торгів учасники аукціону повідомляють про готовність придбати заявлений лот за оголошену ліцитатором ціну, піднімаючи квиток учасника з номером, повернутим до ліцитатора, або одночасно піднімають квиток з номером і пропонують свою ціну.

(Пункт 4.6 виключено на підставі Наказу Мін'юсту № 67/5 від 27.10.99) 4.6. Мовчання учасника аукціону, який перший підняв квиток з номером, приймається ліцитатором як згода учасника з оголошеною ціною. Після цього ліцитатор оголошує наступну ціну відповідно до кроку аукціону. 4.7 Запропонована учасником аукціону ціна має бути більшою від ціни, оголошеної ліцитатором.

4.6. Якщо ціна, запропонована учасником аукціону, який першим підняв квиток з номером, є більшою за ціну, запропоновану ліцитато­ром, то останній називає номер учасника й запропоновану ним ціну.

4.7. Якщо протягом трьох хвилин після триразового повторення ос­танньої ціни не буде запропоновано вищої ціни, то ліцитатор одночасно з ударом молотка оголошує про продаж лота, називає продажну ціну і номер переможця, під яким він зареєстрований як учасник аукціону. (Пункт 4.7 в редакції Наказу Мін'юсту № 67/5 від 27.10.99)

(Пункт 4.9 виключено на підставі Наказу Мін'юсту Л& 67/5 від 27.10.99) 4.9. Після закінчення торгів за даним лотом ліцитатор оголо­шує про продаж лота, називає продажну ціну й аукціонний номер пере­можця.

4.8. Під час аукціону ведеться протокол (додаток 4), до якого зано­сяться такі дані: номер лота, назва лота, стартова ціна та продажна ціна майна; пропозиції покупців і відомості про покупця, який запропонував у ході аукціону найвищу ціну (переможець аукціону).

Протокол підписують ліцитатор та переможець аукціону.

-303-

Керівник організації, яка проводила аукціон (організатора аукціо­ну) зазначає у протоколі відповідні суми й (у разі сплати в безготівко­вому порядку) номери рахунків, на які переможцю потрібно внести кошти за придбане майно, та затверджує протокол у день проведення аукціону. Копії затвердженого протоколу видаються переможцю аукціо­ну, а також державному виконавцеві з дня проведення аукціону. (Пункт 4.8 із змінами, внесеними згідно з Наказом Мін'юсту № 67/5 від 27.10.99)

4.9. Після повного розрахунку за придбане майно, на підставі про­токолу державний виконавець складає акт про проведений аукціон і по­дає його на затвердження начальнику відповідного відділу виконавчої служби. (Пункт 4.9 в редакції Наказу Мін'юсту № 67/5 від 27.10.99)

(Пункт 4.12 виключено на підставі Наказу Мін'юсту № 67/5 від 27.10.99) 4.12. До акта додається список учасників аукціону.

4.10. Копії затвердженого акта видаються переможцю та організато­ру аукціону.

4.11. Переможець аукціону, який відмовився від підписання прото­колу аукціону, позбавляється права на подальшу участь у цьому аукціо­ні. За умови достатньої кількості покупців за даним лотом торги віднов­люються.

4.12. Придбане покупцем на аукціоні майно поверненню організато­ру аукціону не підлягає.

4.13. На аукціоні можуть бути присутні й інші особи за умови вне­сення вхідної плати. Розмір вхідної плати визначається організатором аукціону.

4.14. Боржник, на майно якого звернене стягнення (або його пред­ставник, якщо боржником є юридична особа), стягувач, державний ви­конавець можуть бути присутні на аукціоні без сплати вхідної плати.

4.15. За результатами проведення аукціону складається аукціонна відомість (додаток 5). (Пункт 4.15 із змінами, внесеними згідно з Нака­зом Мін'юсту № 67/5 від 27.10.99)

Соседние файлы в папке Виконання судових рішень [М.Й. Штефан ]