Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Skladannya_krim_prots_dokumentiv_3_kurs.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
577.02 Кб
Скачать

Змістовий модуль 1.

Тема 1. Загальні вимоги щодо кримінальних процесуальних актів.

Семінарське заняття – 2 години

Розглянути питання:

  1. Поняття і сутність кримінальних процесуальних актів і їх класифікація.

2. Функції кримінальних процесуальних актів і їх значення.

3. Вимоги законодавця до форми і змісту кримінальних процесуальних актів.

4. Вимоги, які вироблені в слідчій, судовій практиці та науці кримінального процесу щодо складання кримінальних процесуальних актів.

Змістовий модуль 3.

Тема 2. Кримінальні процесуальні акти суду першої інстанції.

Семінарське заняття – 2 години

Розглянути питання:

1.Поняття,суть і значення стадії судового розгляду.

2.Загальні положення судового розгляду у кримінальному провадженні.

3.Підготовче судове засідання.

4.Межі судового розгляду.

5.Процедура судового розгляду.

6.Зміст вироку суду першої інстанції.

Змістовий модуль 4.

Тема 7.Кримінальні процесуальні акти під час перегляду судових рішень

Семінарське заняття – 2 години

Розглянути питання:

1. Поняття та значення апеляційного провадження у кримінальному судочинстві. Особи які мають право подавати апеляцію.

2.Процесуальний порядок, строки та межі розгляду справи в суді апеляційної інстанції.

3.Кримінальні процесуальні акти апеляційного суду.

4.Сутність і завдання стадії касаційного оскарження. Суб»єкти касаційного оскарження.

5.Процесуальний порядок, строки та межі розгляду справи в суді касаційної інстанції. Результати розгляду справи касаційною інстанцією.

6.Кримінальні процесуальні акти суду касаційної інстанції.

ПЛАНИ ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ

Тема 2. Процесуальні акти під час проведення слідчих (розшукових) дій на стадії досудового розслідування. Практичне заняття –10 годин

Розглянути питання:

1. Загальні засади кримінального провадження і загальні положення досудового розслідування.

2. Обставини, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні.

3. Збирання і оцінка доказів; показання, речові докази і документи, висновок експерта.

Розв'язати ситуативні задачі:

Завдання 1:

3-го вересня 2012 р. о 15.00 год. в чергову частину Дніпровського РУ ГУ МВС України в м. Києва з лікарні швидкої допомоги надійшло повідомлення по телефону про те, що із зони відпочинку «Гідропарк» доставлений у непритомному стані громадянин. Попередній діагноз: рани м'яких тканин обличчя, потиличної частини голови, струс головного мозку. За документами, що були при ньому, постраждалим виявився студент 4 курсу Київського політехнічного університету «КПІ» Басін Іван Іванович 14.04.1992 р.н., що проживає за адресою: м. Київ, вул. Русанівська будинок 17 кв. 31. Проведеною перевіркою встановлено, що виклик до швидкої допомоги надійшов від бармену бару «УРА», якого повідомили громадяни, що на одній з алей недалеко від бару знаходиться молода людина яка знаходиться у непритомному стані. Опитані батьки гр.Басіна І.І., пояснили, що їх син 3 вересня 2012 р. близько 13 год. пішов з будинку з своєю дівчиною Валентиною гуляти на «Зелений острів». Прізвище і адреса Валентини їм невідомі. Батьки також повідомили, що близько 15 год. Валентина зателефонувала їм і повідомила, що Іван впав з пагорбу і в теперішній час знаходиться в лікарні, після чого вона поклала слухавку. Крім того, батько Басіна назвав прізвища і адреси декількох друзів сина через яких було встановлено, що Басін І.І. зустрічається з однокурсницею Мошиною Валентиною.

4 вересня слідчим відділом Дніпровського РУ ГУ МВС України в м. Києві було прийняте рішення про відкриття кримінального провадження. Басін і Мошина визнані потерпілими і допитані.

Допитаний в якості потерпілого Басін І.І., показав: що 3 вересня близько 14 год. 00хв. він з Мошиною прогулювався алеєю Гідропарка. Недалеко від них на лавці розпивали спиртне троє незнайомих їм молодих людей які голосно розмовляли та дивилися в їх сторону. Потім двоє невідомих підійшли до Басіна і Мошиної. Один з них на вигляд 22-26 років середнього зросту, міцної статури, був одягнений в шкіряну куртку чорного кольору, на голові темна кепка. Другий — приблизно того ж віку, ростом вищий, приблизно 180 см, одягнений в шкіряну куртку коричневого кольору, лисий. Високий хлопець несподівано наніс два удари кулаком правої руки в обличчя збив Басіну, від яких він не втримався нва ногах на впав на землю і втратив свідомість. Що відбувалося далі він не пам’ятає. Також Басін показав, що у нього був мобільний телефон фірми «Нокіа» який був купленим ним влітку за 1110 грн.00 коп., годинник марки «Орієнт» був подарований батьками, на кришці годинника мається дарчий надпис, у кишені штанів знаходилися гроші в сумі 200 грн.00 коп., різними купюрами.

Допитана в якості потерпілої гр. Мошина Валентина Іванівна 10.01.1993 року, що проживає за адресою м.Київ вул. Ялтинська буд. 6 кв. 40, студентка 4 курсу Київського технічного університету (КПІ) розказане Басіним доповнила наступним: невідомий, що збив з ніг Басіна, зробив обшук в кишенях його одягу, забрав з кишені штанів гроші, зняв з руки годинник в корпусі з білого металу на металевому браслеті того ж кольору, підібрав мобільний телефон, що випав з рук Басіна. Інший хлопець приставив їй до обличчя ніж і погрожуючи перерізати їй горло вимагав гроші і цінності. Злякавшись, Мошина зняла з руки і віддала йому золоту каблучку з рубіном вартістю 2 тис.гр. 00 коп., а невідомий вирвав у неї з рук сумку, та забрав мобільний телефон фірми «Нокіа» вартістю 1200 гр., і гроші в сумі 275 грн. 00 коп., що знаходилися там. Після чого продовжував погрожувати ножем. Потім назвавши її Валею заявив, що знає де вона проживає і навчається, тому якщо вона або її хлопець заявлять про те що трапилося до міліції їм не оминути лиха. Потім невідомі хлопці повернулися до лавки де розпивали спиртне і звідти втрьох пішли. Мошина підбігла до найближчого бару і попросила бармена викликати карету «швидкої допомоги». До Басіна більше не підходила, здалеку бачила як його забрала карета швидкої допомоги. Потім потерпіла Мошина зателефонувала батькам Басіна та поїхала до своєї подруги у гуртожиток, оскільки додому повертатися боялася.

За словами Мошиної, невідомого хлопця, який відібрав її мобільний телефон, обручку та гроші, вона зможе впізнати. При цьому назвала його особливі прикмети: відсутність фаланги великого пальця правої руки і наявність татуювання у вигляді перстнів прямокутної форми на двох пальцях тієї ж руки.

Того ж дня слідчий у присутності Мошиної оглянув місце події, та склав протокол відповідно до якого встановлене наступне: на алеї, що знаходиться в 70 м від бару «УРА» розташована лавка із стовбура дерева, земля навколо неї витоптана. На землі виявлені плями темно бурого кольору зовні схожі на кров. Під лавкою виявлена жіноча носова хустинка синього кольору. По алеї приблизно в 20 м в сторону літнього кінотеатру розташована лавка, під якою виявлено три зім'яті паперові стаканчики, паперову обгортку з жирними плямами, а під нею — пляшку з-під горілки «Пшенична». На етикетці пляшки було виявлено штамп кафе «Вітрило». Тут же виявлені недопалки сигарет «Бонд». Пляшки і недопалки сигарет вилучені.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]