Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Розділ 1 (Автосохраненный).docx
Скачиваний:
17
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
81.28 Кб
Скачать

1.2.Класифікація та види нормативно правових актів.

Однозначне розуміння видів нормативно-правових актів може дати їх юридична класифікація.

Види нормативно-правових актів за юридичною чинністю:

Юридична чинність нормативно-правового акта визначається Конституцією і Законом про нормативні акти. Юридична чинність нормативно-правового акта — це його специфічна властивість мати точно позначене місце в ієрархії інших правових актів і залежати за формальною обов'язковістю від того, який орган видав акт, тобто хто є суб'єктом нормотворчості.

  1. Закони-це нормативно правовий акт,прийнятий в особливому порядку органом законодавчої влади або на референдумі,володіє вищою юридичною силою,та регулює найбільш важливі суспільні відносини.

  • Конституція України (Основний Закон держави)

  • Закони прийняті на Референдумі

  • Закони України

  1. Підзаконні-нормативно правові акти-це нормативні акти компетентних органів,що видають на підставі закону,відповідно до закону і для його виконання. Вони містять норми,володіють рядом специфічних ознак,видаються лише уповноваженими органами державної влади у визначеній формі з метою конкретизації та на виконання законів.

  • Постанови і розпорядження Верховної Ради України.

  • Нормативно-правові акти Президента України-Укази і розпорядження Президента України(є обов'язковими для виконання на всій території України, приймаються у межах президентських повноважень, передбачених конституцією та конституційними законами і при цьому не повинні суперечити Конституції України та законам України). За своєю природною діяльністю діляться на нормативні і не нормативні. Ненормативні укази не містять норм права і відносяться до числа актів застосування права. За допомогою указів законодавчого характеру Президент у разі необхідності вносить зміни до діючих законодавчих актів. Всі укази за юридичною силою стоять після законів.

Укази і розпорядження Президента набирають чинності через 10днів після їх офіційного оприлюднення,якщо інше не визначено самими актами,але не раніше дня їх опублікування в офіційному друкованому виданні.1

  1. Нормативно-правові акти Кабінету Міністрів України - є вищим органом у системі органів виконавчої влади. Кабінету Міністрів України у межах своєї компетенції видає постанови і розпорядження,які є обов’язковими що до виконання. Постанови переважно носять загальний характер і є нормативно-правовими актами,а розпорядження,як правило,приймаються з конкретних питань і не мають нормативного характеру. Постанови і розпорядження ,які не визначають права та обов’язки громадян,набирають чинності з моменту їх прийняття,якщо більш пізній термін набрання ними чинності не передбачений цими актами.1

  2. Нормативно-правові акти міністерств та інших центральних органів державної виконавчої влади-накази,інструкції,положення,правила…

Накази-розпорядчі документи оперативного характеру, якими, як правило, затверджуються або скасовуються інші підзаконні нормативно-правові акти або продовжується строк їх дії. Накази бувають як нормативні,так і індивідуальні. Наказ є найкатегоричнішою регламентуючою формою передачі рішення. Він зобов'язує підлеглих точ­но виконати передане рішення в установлені строки й може передбачати можливі санкції в разі його невиконання. Наказ може вказувати, як слід діяти, а як не слід.

Інструкції-називаються акти управління, що визначають порядок здійснення певних дій, робіт тощо. Вони видаються й діють у зв'язку з виданням закону або акта управління, що потребують встановлення порядку їх виконання. Інструкції можуть бути більш або менш докладними. Вони мають не обмежуватися визначенням засобів і способів дій, а визначати кінцеві цілі таким чином, щоб виконавці могли в разі необхідності творчо їх інтерпретувати відповідно до задуму того, хто видав інструкцію. Необхідний ступінь деталізації інструкції здебільшого залежить від ступеня кваліфікації тих, кому її адресовано. Інструкції завжди є нормативними.

Положення-закріплюють правове становище, структуру, функції і компетенцію певної державної організації, установи, підприємства.

Нормативно-правові акти державних адміністрацій-розпорядження Голови адміністрації,накази керівників відділів і управлінь.

Нормативно-правові акти органів місцевого самоврядування-рішення відповідної ради,розпорядження сільського,селищного голови,рішення виконавчого комітету відповідної ради.

Незважаючи на те, що в нормативному правовому регулюванні суспільних відносин головне й визначальне місце займає закон, підзаконні акти теж мають дуже важливе значення у житті будь-якого суспільства, відіграючи допоміжну і деталізуючу роль.

Відповідно до Конституції України повноваження з прийняття підзаконних нормативно-правових актів закріплені за Президентом України, Кабінетом Міністрів України,міністерствами та іншими центральними органами виконавчої влади. У обмеженому обсязі та у випадках, передбачених конституцією і законами України, право підзаконної правотворчості має Верховна Рада та Рада Міністрів Автономної Республіки Крим, голови місцевих державних адміністрацій,органи місцевого самоврядування та їх посадові особи.

  1. Види нормативно-правових актів за суб’єктами нормотворчості

  • Прийняті народом у порядку референдуму.

  • Міністерством.

  • Парламентом(Верховною Радою України)

  • Урядом(Кабінетом Міністрів України)

  • Органом місцевого самоврядування

  • Головою державної адміністрації.

  • Територіальною громадою.

  1. Види нормативно-правових актів за обсягом і характером дії.

  • Акти загальної дії(поширюють чинність на все населення країни:Конституція України,Закон України «Про податок з доходів фізичних особі»)

  • Акти спеціальної дії(поширюють чинність на певну категорію осіб:пенсіонери,військовослужбовці,жертви політичних репресій)

  • Акти виняткової (виключної)дії(поширюють чинність на певне коло суб’єктів за їх належністю до громадянства:Закон України «Про вибори органів влади», «Органів місцевого самоврядування"

  1. Види нормативно-правових актів за характером волевиявлення держави.

  • Акти встановлення норм права.

  • Акти заміни норм права.

  • Акти скасування норм права.

  1. Види нормативно-правових актів за їх галузевою належністю.

  • Цивільні(Цивільний кодекс України)

  • Адміністративні(Кодекс України про адміністративні правопорушення)

  • Міжнародні.

  • Публічні.

  • Виправно-трудові.

  • Кримінальні(Кримінальний кодекс України)

  1. Види нормативно-правових актів за зовнішньою формою вираження.

  • Закони.

  • Постанови.

  • Укази.

  • Рішення.

  • Накази.

  • Розпорядження.

  1. Види нормативно-правових актів за часом дії

  • Постійні - діють буз обмеження строку;

  • Тимчасові - діють з обмеженням строку.

Найбільш поширеною вважається класифікація нормативних актів за їх юридичною силою.

Висновки до I розділу: Отже,з першого розділу нам стає зрозуміло,що собою являє нормативно-правовий акт - це офіційний письмовий документ компетентного суб’єкта права,що встановлює,скасовує,змінює правові норми з метою регулювання суспільних відносин,в якому закріплюються правила поведінки загального характеру,що забезпечуються державою. Та яке місце він посідає в державі. У нашій правовій системі нормативно-правовий акт є основним джерелом права.

В цьому розділі вдалося розкрити основні ознаки нормативно-правового акта,та визначити найголовніші притаманні йому риси. Особливо для мене головною ознакою нормативно правового акта є те,що він діє на всіх адресатів,тобто поширюється на всіх осіб, має юридичну дію та загальний характер. Нормативно-правовий акт найбільш чітко, повно і однозначно формулює права і обов'язки суб'єктів суспільного життя;дає можливість найшвидше довести зміст норм права до суб’єктів суспільного життя.

Нормативно правовий акт впливає на всі сторони життя будь-якого суспільства. Завдяки йому регулюються багато соціально-економічних,політичних, трудових, сімейних і інших правовідносин. Всі нормативно-правові акти повинні бути оптимальними в правовому регулюванні суспільних відносин.

Розділ II. Відмінність нормативно правових актів від індивідуальних юридичних актів.