Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Schodennik (Восстановлен).docx
Скачиваний:
11
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
74.05 Кб
Скачать

Благодійна організація Фонд «Асперн»

  1. Назва закладу: Благодійна організація Фонд «Асперн»

  2. Дата, час: 21.10.12 і 31.10.12 час проходження практики 3 години.

  3. Тема організаційної форми : знайомство з діяльністю благодійної організації Фонд «Асперн».

  4. Цільова аудиторія: студенти ІІ курсу спеціальності соціальна робота Інституту психології та соціальної педагогіки Київського університету імені Бориса Грінченка.

  5. Кількість учасників: 12

  6. Мета заходу: ознайомитися з діяльністю Фонда «Асперна» та йго напрямками роботи.

  7. Актуальність теми: в складних економічних умовах в Україні гостро постала проблема сирітства. Даний заклад допомогає дітям, яким необхідна стороння допомога. Він надає різноманітні послуги різним категоріям дітей, від немовлят до молоді.

  8. Раціональність, логічність структури заходу: найбільше, що вразило, це те, як спеціалісти віднеслися до ознайомлення нас з діяльністю з центром. Побудова структури була логічною й послідовною.

  9. Раціональність використаного часу: я ані трохи не жалкую за потрачений у цьому закладі час, і можу сказати, що використано його було раціонально.

  10. Використання наочності: для наочності діяльності центру нам було показано різні майстерні в яких діти працюють, також ми розглянули дитячі вироби, відвідали кімнату для маленьких дітей, де отримали безліч позитивних емоцій, адже діти з радістю нас зустріли й намагалися привернути до себе увагу й погратися з нами. В соціальному гуртожитку для осіб, які навчаються у вищих навчальних закладах та професійних училищах ми поспілкувалися з його мешканцями та оцінили умови їх проживання в закладі. Ми були приємно враженні комфортом і домашнім затишком який панував в гуртожитку.

  11. Виховна сторона заходу: під час цього заходу ми дізналися на скільки важливо зрозуміти дитину, проявити свою любов до неї. І тоді, дитина ніколи не буде замикатися в собі, вона буде щирою, вдячною, буде прагнути до саморозвитку.

  12. Контакт ведучого з цільовою групою: працівники закладу активно з нами взаємодіяли, відповідали на наші питання й влаштували нам екскурсію по центру.

  13. Зворотній зв’язок: працівники закладу відповідали на наші запитання, а також по закінченню співпраці запитали, які у нас виникли враження, з якими ми охоче поділилися.

  14. Висновки та пропозиції: заклад справив на мене велике враження, особливо вразила робота, яка проводиться з дітьми та результати цієї роботи.

Благодійна організація «Соціальна служба «Віфанія»

  1. Назва закладу: Благодійна організація «Соціальна служба «Віфанія»

  2. Дата, час: 08.11.12 і 15.11.12 час проходження практики 3 години.

  3. Тема організаційної форми: знайомство з благодійною організацією «Соціальна служба «Віфанія».

  4. Цільова аудиторія: студенти ІІ курсу спеціальності соціальна робота Інституту психології та соціальної педагогіки Київського університету імені Бориса Грінченка.

  5. Кількість учасників: 12.

  6. Мета заходу: ознайомитися з діяльністю соціальної служби, а також ознайомитися з документацією, яку веде соціальний працівник при роботі з клієнтом. Також навчитися проводити первинний збір інформації.

  7. Актуальність теми: для нас як майбутніх соціальних працівників було корисно познайомитися з документацією, яку ви ведемо при роботі з клієнтом. Даний захід був актуальним, оскільки ця інформація була для нам новою й ми не мали змоги практично з цим познайомитись.

  8. Раціональність, логічність структури заходу: захід був раціональним й побудований логічно, оскільки ми познайомилися з діяльністю центру, розібрали різні види документів і способи збору інформації і вже після приступили до практичної частини збору інформації.

  9. Раціональність використаного часу: час було використано раціонально й з користю для практики. Ми встигли зробити весь запланований план роботи й весело й цікаво його провести.

  10. Використання наочності: для наочності ми використовували документи соціальної служби, однак імена клієнтів було замінено у зв’язку з конфіденційністю інформації про кожного клієнта соціальної служби.

  11. Виховна сторона заходу: виховна сторона заходу полягала в тому, щоб навчити нас проявляти повагу до наших клієнтів, адже не рідко серед них трапляються люди з алкогольною залежністю й особи з відхиленнями в психічному здоров’ї. Також нам повідомили, що при відвідуванні агресивного клієнта потрібно брати з собою колегу або залучитися підтримкою дільничного міліціонера.

  12. Контакт ведучого з цільовою групою: соціальні працівники «Віфанії» проявляли зацікавленість до того, щоб ознайомити нас зі своєю роботою а також легко йшли на контакт.

  13. Зворотній зв'язок: були надані відповіді на поставлені запитання.

  14. Висновки та пропозиції: не приймала участі в даному заході. Від одногрупників дізналася про пророблену спільну роботу, і можу дійти висновку, що надана інформація була дуже корисною, в подальшій професійній діяльності.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]