Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
практика.doc
Скачиваний:
41
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
232.96 Кб
Скачать

Орієнтовний зміст звіту з літньої практики

1. Інформація про дитячий оздоровчий табір:

- назва дитячого оздоровчого табору;

Літній наметовий табір “ Витоки ”

- кількість загонів та дітей в них;

3 організації, по 2 загони в кожному по 7,8 дітей

- традиції табору;

Ранкова, вечірня лінійка; спускання і піднімання прапору; кожного вечора патруль збирався на каре

- особливості планування виховної роботи тощо.

Перед початком зміни для вихователів надається змога познайомитись між собою та усім колективом табору що є дуже важливим початковим кроком у роботі колективу. Також надається можливість повністю ознайомитись з територією табору, його правилами та традиціями. Для вожатих проводяться спеціальні тренінги для ознайомлення з роботою яка очікує їх протягом зміни. Існують, також, вечірні «планерки», на яких увесь колектив вожатих та штабу обговорюють майбутній день та день, що минув. Усі питання, пропозиції, зауваження та екстрені ситуації обговорюються на планерці. Планерки відбувається після відбою дітей.

2. Інформація про загони:

- кількість загонів;

6

- назви загонів;

Гідра, Дінго, Тігри, Сапсани, Круті таракани, Комета

- вік дітей;

Віком від 8 до 18 роки

- кількість дітей в загоні

по 7,8 дітей в загоні

3. Цілі та завдання, які ставив перед собою студент на час проходження практики.

формування комунікативних, організаторських уміннь, уміння взаємодіяти з дітьми, уміння організовувати роботу у загоні; оволодіння методикою підготовки, організації та проведення різних форм виховної роботи з дітьми.

4. Охарактеризувати особливості організації соціально-виховної роботи з дітьми в таборі (контингент дітей, специфіка роботи з ними, методи створення тимчасових дитячих колективів).

Діти на зміні були абсолютно різні. Вони були з різних соціальних категорій та з різними проблемами які було іноді дуже важко вирішувати. Дуже важко було згуртувати дітей, на момент створення тимчасового колективу вже існувала закрита мікрогрупа, яка вміщала в собі знайомих, однокласників та навіть родичів. Діти згуртовувались приймаючи участь в різноманітних іграх, приготування їжі.

5. Перерахувати форми роботи, що користувалися найбільшим успіхом у дітей даного віку.

каяки, катамаран, тролей, скалодром, Івана Купала, отримання звання лісу, збір похід

6. Провести аналіз роботи з урахуванням знань, умінь, навичок, що були набуті під час проходження практики та найбільш типових труднощів, з якими стикалися у роботі з дітьми.

Насправді практика проходження в таборі є дуже значимою, адже це неймовірний досвід. Дуже важливим моментом у роботі з дітьми виступає особиста готовність студента, власні мотиви та налаштування перед зміною. Також дуже важливим являється фактор спрацювання всього колективу, розпочинаючи з начальником зміни, штабу,вожаті, також персоналу табору.

Додаток Д