Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
практика.doc
Скачиваний:
41
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
232.96 Кб
Скачать

Розробки 4-х організаційних форм Івана Купала

1. Конкурси

Конкурс Ураїнський спів

Цільова аудиторія: всі дівчата табору

Хід:

До гри запрошуються усі присутні дівчата. Вони стають в хаотичному порядку. Їм оголошується завдання і вмикається музика. Після чого вони можуть утворити велике коло і рухатися. В цей оголошується наступне завдання вони повинні поки лунає музика встигнути декілька разів об’єднатись в гурт по два , по чотири, по сім чоловік. Після чого музика зупиняється. І організованим командам дається наступне завдання. Кожна з команд повинна проспівати Українську народну пісню. Та команда, яка не виконає завдання не засіває виходить з гри.

Конкурс Козацький танець

Цільова аудиторія: всі хлопці табору

Хід:

До даної гри запрошуються усі хлопці. Вмикається музика. І учасникам потрібно якомога точніше відтворити всі рухи козацького танці під сучасну музику. Три найкращих танцівника переходять у наступний конкурс.

Конкурс " Підкріпись"

Цільова аудиторія: 3 хлопця, які перемогли в минулій грі

Матеріали: 3 тазики, 3 огірка, 3 мотузки

Хід:

Перед 3 хлопцями ставиться 3 тазики з водою, в них кладуться огірки. Їх задача, з зав'язаними заду руками з'їсти огірок. Виграв той, хто це зробив першим.

Конкурс Луснути кульку

Цільова аудиторія: 12 чоловік

Хід:

Кожному із учасників давали кульку яку зав'язували до правої ноги. Коли давався сигнал учасники повинні були роздавити кульку іншого учасника і при цьому зберегти свою. Переможцем ставав, той хто зберіг свою кульку.

2. Водіння хороводу навколо багаття

3. Спускання вінків на воду

4. Стрибання через вогнище Гра на місцевості

Дана гра складається з шести етапів. Кожнен патруль має свій маршрут. Кожен маршрут розроблений так, щоб не однин патруль не перетиналась між собою. На кожні станції є своє завдання, за яке можна отримати бали. 1.Етап Відріж

Хід завдання :

Команді надаться нитка, яку вони повині натянути. Команда шикується в лінію крім чергового лідера, який повинен за одну хвилину нарізати, як умога більше шматочків нитки, за яку держуться всі члени команди. Дані шматочки підраховуються і результати записуються в маршрутний лист учасника.

2. Етап “ Нерозлий ”

Хід завдання :

Команда стає в коло. Один із керівників станції зав язує очі учасникам. Інший керівник стоїть в центрі кола тримаючи рознос зі наповненими склянками з водою. Коли в усіх учасниках зав’язані очі. Керівник станції, який стоїть в центрі передає даний підніс лідеру команди. Учасники повинні за допомогою голосу та внутрішніх відчуттів передати рознос одне одному. При цьому, вони повинні робити так обережно щоб не розлити воду. Учасники передають рознос по годинниковій стрільці. Якщо команда справляється то їм записується кількість склянок з повною водою.

3.Етап “ Пройди ”

Хід завдання :

Дане завдання полягає в тому, що команді треба пройти попередньо намальовану стежку. Команда шикується один за одним, всім учасникам крім останнього зав’язують очі. При виконанні завдання розмовляти тому хто залишився без пов’язки не можна, він повинен рухати команду за допомогою похлопуванню по правому чи лівому плечу.