Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Диплом готов ВАРИАНТ №1.docx
Скачиваний:
69
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
5.46 Mб
Скачать

1.2 Будова вагоноперекидача врс-125

Вагоноперекидач ВРС - 125 призначений для розвантаження сипких вантажів з залізничних піввагонів вантажопідйомність 60, 69, 75, 93, 110, 125 т до бункерів, верхній рівень яких розміщений на висоті 4 м від рівня головки рейки (рисунок 1.5).

Рисунок 1.5 - Загальний вигляд вагоноперекидача ВРС-125.

Роторний вагоноперекидач (рисунок 1.6) складається зі спареного ротора, двох платформ з колисками, трьох спарених опорних вальців, чотирьох опорних ободів, приводів вагоноперекидача. Диски роторів з'єднані між собою поздовжніми балками, на яких до верхньої частині приварені упори. При перекиданні на ці упори лягає вагон, щоб не пошкодити вагон, упори в місцях прилягання покриті гумою, яка амортизує поштовх при зіткненні вагона з упором. Ротор вагоноперекидача своїми бандажами спирається на опорні вальці, закріплені на фундаментах. У верхній частині колисок приварені поздовжні швелера, на яких закріплені чотири привалочних бруса з пружинними амортизаторами. До колисок підвішена на восьми важелях приймальня платформа з укладеними на ній рейками для постановки вагона. Для фіксації напрямку при переміщенні платформи на кінцях поздовжніх швелера колиски закріплені вальці, які при обертанні платформи котяться по спеціальних пазах у дисках ротора. При обертанні ротора платформа з встановленим на ній вагоном переміщується до привалкових стінок вагоноперекидача, і вагон плавно лягає на верхні опори балки, при цьому борт вагона стикається з верхніми упорами.

Якщо матеріал, що знаходиться у вагоні, має достатню сипкість, то при повороті вагона на 175 градусів вагон повністю спорожнюється без всяких додаткових заходів. При вологому матеріалі наприкінці повороту ротора включаються вібратори і кузов вагона в перекинутому положенні піддається вібрації для звільнення від залишків рудного матеріалу.

Рисунок 1.6 - Стаціонарний роторний вагоноперекидач ВРС-125.

На рисунку 1.6 на мальовано з якого обладнання складається стаціонарний роторний вагоноперекидач ВРС-125: 1 – ротор; 2 – вібратори для розпушення; 3 – верхні балки; 4 – ферми; 5 – вальцеві балансирні опори; 6 – привід.

Деякі важливі конструкційні особливості:

- надійна фіксація піввагона на платформі спеціальним гальмівним пристроєм;

- оснащений автоматичною централізованою системою змащення (АЦСЗ);

- оснащений автоматизованою системою керування розвантажувальним комплексом (СКРК), що дозволяє об'єднати машини розвантажувального вузла до єдиного комплексу.

На опорній плиті вагоноперекидача може бути встановлена вібраційна система доочищення піввагона. Машиніст вагоноперекидача керує розвантаженням залізничних піввагонів з поста керування оператора.

Технічна характеристика стаціонарного роторного вагоноперекидача ВРС-125 приведені в таблиці 1.1.

Таблиця 1.1 - Технічна характеристика ВРС- 125.

Параметр,одиниця виміру

Значення

Продуктивність, т / рік

до 6 млн.

Інтенсивність розвантаження, ваг. / год

25

Вантажопідйомність піввагона, т

125

Витрата енергії , в середньому, кВт * год / т

0,04

Електроенергія 380 В

116 кВт

Персонал , чол. / зміна

2

Висота , мм

8445

Ширина , мм

9184

Довжина , мм

22760

Вага , т

228

Основні нормативні документи, у відповідності з якими виготовлений вагоноперекидач ВРС-125, відповідають ТУ У 29.2-34359701-003:2007. Експлуатується згідно вимог ГОСТ 22235-76. «Вагоны грузовые магистральных железных дорог колеи 1520 мм ».