Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Дипломне проектування Microsoft Word.doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
282.62 Кб
Скачать

3.2. Структура магістерської роботи

Магістерська робота має наступну структуру: вступ; теоретичний розділ; аналітико-дослідницький розділ; проектно-рекомендаційний розділ; висновки і пропозиції; список використаних джерел; додатки (при необхідності).

План магістерської роботи має бути складним і обов’язково містити три розділи, кожен з яких складається не менш ніж з двох параграфів.

3.3. Узагальнені вимоги до змісту магістерської роботи

У вступі (до 4 сторінок) обґрунтовується актуальність і практична значущість обраної теми роботи, визначається мета та завдання роботи, предмет, об'єкт дослідження (розробки) і надається коротка інформація про нього; стисло характеризуються використані методи та інформаційні джерела дослідження.

У теоретичному розділі (приблизно 30 сторінок) розглядаються загальні підходи до досліджуваної теми з використанням різноманітних літературних джерел, у тому числі й іноземних, з обов'язковим порівнянням різних точок зору, використанням опублікованих статистичних даних із посиланням на джерела. Надається теоретичне обґрунтування, наводиться: суть, значення, класифікаційні характеристики, історія та сучасні тенденції предмета дослідження, методологічні підходи. Теоретичне обґрунтування має визначити роль і місце досліджуваних явищ та процесів у діяльності організацій.

Теоретичне обґрунтування, суть, значення, класифікаційні характеристики, історія та сучасні тенденції предмета дослідження, методичні підходи повинні мати певні елементи наукової новизни, обґрунтування власної позиції щодо обраних методів дослідження.

Аналітико-дослідницький розділ (до 40 сторінок) містить опис, характеристику сучасного стану досліджуваного питання на об'єкті дослідження, діагностування діяльності підприємства щодо обраного напрямку дослідження (розробки); ґрунтовний аналіз із використанням накопиченого фактичного матеріалу та із залученням усіх теоретичних знань, певного методичного інструментарію.

Усі аналітичні розрахунки, таблиці, графіки, діаграми мають супроводжуватися тлумаченнями та висновками, які дозволяють визначити сутність управлінських процесів, що спостерігаються в організації, їх особливості, тенденції, створити базу для виявлення невикористаних резервів.

Джерелом інформації є планові і фактичні показники господарської діяльності ( не менш ніж за останні три роки), статистична та бухгалтерська звітність, накази, розпорядження, результати спостережень, опитувань і обстежень та інших методів збирання первинної інформації, які використовує студент під час переддипломного стажування.

Випускник має продемонструвати уміння здійснювати правильне узагальнення накопиченого фактичного матеріалу, групування та обробку даних, на основі яких провадиться кваліфікований аналіз, обґрунтовуються пропозиції.

У аналітичних розрахунках можливе використання ПЕОМ.

У проектно-рекомендаційному розділі (до 40 сторінок) надаються детальні пропозиції щодо вдосконалення діяльності організації відповідно до напряму дослідження (розробки). Кожна пропозиція повинна мати розгорнуте обґрунтування, на основі аналізу, проведеного в аналітико-дослідницькій частині, виявлених відхилень, проблем та недоліків. Запропоновані удосконалення та інновації мають містити розрахунково-кількісне обґрунтування.

Пропозиції студента щодо науково-практичного вирішення досліджуваного питання повинні відповідати критеріям оптимальності, цільової ефективності та практичної втіленості.

У розрахунках для обґрунтування пропозицій можливе використання ПЕОМ.

Висновки і пропозиції (від до 3 сторінок) містять стисле викладення підсумків роботи. Наводяться найбільш важливі теоретичні положення, які містять оцінку результатів дослідження з точки зору відповідності меті магістерської роботи та поставлених у вступі завдань, акцентують елементи наукової новизни, пропозиції щодо удосконалення досліджуваного напряму діяльності організації.