Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Дипломне проектування Microsoft Word.doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
282.62 Кб
Скачать

2.4. Оформлення дипломної роботи спеціаліста та супровідні документи

Оформлення кваліфікаційної роботи має відповідати вимогам ДСТУ 3008-95 "Документація. Звіти у сфері науки і техніки. Структура і правила оформлення". До захисту дипломна робота супроводжується:

  1. відгуком наукового керівника;

  2. листом-відгуком з організації, яка була об'єктом дослідження;

  3. зовнішньою рецензією;

  4. наочним матеріалом.

Відгук наукового керівника має свідчити про самостійність дослідження, актуальність теми, відповідність змісту роботи плану, оцінювати як якість виконання самої роботи, так і якість роботи студента над нею і містити висновок про можливість допуску дипломної роботи до захисту у ДЕК.

Лист з організації-об'єкта дослідження має свідчити про достовірність наведеної в роботі інформації, правдивість фактичних даних, підтверджувати актуальність теми для підприємства, самостійність автора дослідження, практичну значущість аналітичного та рекомендаційного розділів.

Зовнішніми рецензентами можуть бути провідні спеціалісти, які працюють на підприємствах, у наукових установах, викладачі інших вищих навчальних закладів. Зовнішня рецензія має містити такі складові:

• висновки щодо актуальності обраної теми, практичної значущості виконаної дипломної роботи;

• характеристику повноти завдання щодо розкриття теми дипломної роботи, відповідність змісту роботи до завдання;

• висновки щодо використання в роботі сучасних методів дослідження, методичних підходів до вдосконалення діяльності підприємства згідно з напрямком теми дипломної роботи;

• оцінку конкретних пропозицій, рекомендацій щодо вдосконалення управління певними аспектами діяльності, підвищення його ефективності;

• загальне враження від дипломної роботи (оформлення, стиль і грамотність викладення тощо);

• зауваження до виконаної роботи;

• висновок рецензента про відповідність якості виконаної дипломної роботи до вимог, що ставляться до таких робіт, про можливість допущення її до захисту.

Наочний матеріал складається не менше ніж з п’яти аркушів формату А4 та обкладинки, який повинен містити інформацію у табличній або графічній формі, яка розкриває сутність основних результатів дослідження.

3. Вимоги до магістерської роботи

3.1. Загальні вимоги

Письмова робота, що виконується випускником рівня підготовки "магістр", є підсумковою кваліфікаційною роботою, яка дає змогу виявити рівень засвоєння ним теоретичних знань та практичної підготовки, здатність до самостійної роботи за обраною спеціальністю.

Метою виконання дослідження є глибоке осмислення теми; комплексне оволодіння методами самостійного дослідження, теоретичне та методичне узагальнення ситуації, практичне застосування теоретичних знань для вирішення конкретних завдань щодо вдосконалення управління діяльністю організації.

Виконана випускником-менеджером рівня "магістр" кваліфікаційна робота має носити логічний, доказовий, аргументований характер і відповідати таким вимогам:

    • містити глибокий самостійний аналіз досліджуваної теми;

    • вносити реальні пропозиції щодо вдосконалення діяльності, що вивчається на досліджуваному об'єкті;

    • бути належно оформленою і мати всі необхідні супровідні документи.

Магістерська робота зі спеціальності „Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності” має виконуватися на матеріалах реально функціонуючого об'єкта. Об'єкт - організація будь-якої форми власності, яка є юридичною особою, має самостійну звітність. Діяльність цієї організації повинна забезпечувати можливість інформаційного забезпечення дослідження обраної теми. Ця організація є базою переддипломного стажування студента.

Тема магістерської роботи має відображати виробничі функції та типові завдання діяльності, які надані в ГСВО МОНУ "Освітньо-кваліфікаційна характеристика магістра зі спеціальності "Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності".

Обсяг магістерської роботи - 5,5 - 6,5 авторських аркушів (100-120 рукописних сторінок).