Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Дипломне проектування Microsoft Word.doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
282.62 Кб
Скачать

1.4. Оформлення випускної роботи бакалавра та супровідні документи

Оформлення випускної роботи має відповідати вимогам ДСТУ 3008-95 "Документація. Звіти у сфері науки і техніки. Структура і правила оформлення".

До захисту ВРБ готуються і надаються супровідні документи:

1. Відгук наукового керівника;

2. Лист-відгук з організації, яка була об'єктом дослідження

3. Наочний матеріал до випускної роботи бакалавра.

Відгук наукового керівника має свідчити про самостійність дослідження, актуальність теми, відповідність змісту роботи плану, оцінювати як якість виконання самої роботи, так і якість роботи студента над нею і містити висновок про можливість допуску випускної роботи бакалавра до захисту у ДЕК.

Лист-відгук з організації-об'єкта дослідження має свідчити про достовірність наведеної в роботі інформації, правдивість фактичних даних, підтверджувати актуальність теми для підприємства, самостійність автора дослідження, практичну значущість аналітичного та рекомендаційного розділів.

Наочний матеріал складається не менше ніж з трьох аркушів формату А4 і обкладинки та повинен містити інформацію у табличній або графічній формі, яка розкриває сутність основних результатів дослідження.

2. Вимоги до дипломної роботи спеціаліста

2.1. Загальні вимоги

Письмова робота, що виконується випускником кваліфікаційного рівня підготовки "спеціаліст", є підсумковою кваліфікаційною роботою, яка дає змогу виявити рівень засвоєння ним теоретичних знань та практичної підготовки, здатність до самостійної роботи за обраною спеціалізацією.

Метою виконання дипломного дослідження є глибоке осмислення теми; комплексне оволодіння методами самостійного дослідження, практичне застосування теоретичних знань для вирішення конкретних завдань щодо вдосконалення управління діяльністю організації.

Дипломна робота спеціаліста повинна мати логічний, доказовий, аргументований характер і відповідати наступним вимогам:

    • містити глибокий самостійний аналіз досліджуваної теми;

    • вносити реальні пропозиції щодо вдосконалення діяльності на досліджуваному об'єкті;

    • бути належно оформленою і мати всі необхідні супровідні документи.

Дипломна робота спеціаліста зі спеціальності "Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності" має виконуватися на матеріалах реально функціонуючого об'єкта. Об'єктом дослідження може бути організація будь-якої форми власності, яка є юридичною особою, має самостійну звітність. Діяльність цієї організації повинна забезпечувати можливість інформаційного забезпечення дослідження обраної теми. Ця організація є базою переддипломної практики студента.

Тема дипломної роботи має відображати виробничі функції та типові завдання діяльності, які надані в ГСВО МОНУ "Освітньо-кваліфікаційна характеристика спеціаліста зі спеціальності "Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності" відповідно до спеціалізації.

Обсяг дипломної роботи рівня підготовки "спеціаліст" - 5-6 авторських аркушів (90-110 рукописних сторінок).

2.2. Структура дипломної роботи спеціаліста

Дипломна робота спеціаліста має наступну структуру: вступ; теоретичний розділ, аналітичний розділ рекомендаційний розділ; висновки і пропозиції; список використаних джерел; додатки (при необхідності).

План дипломної роботи має бути складним і обов’язково містити три розділи, кожен з яких складається не менш ніж з двох параграфів.

Теоретичний розділ має складати приблизно 30 % обсягу основної частини роботи, аналітичний та рекомендаційний розділи – 70 %.