Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
диплом (Автосохраненный).docx
Скачиваний:
84
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
15.06 Mб
Скачать

1.4 Характеристика перспективної кольорової

ГАМИ НА 2012 РІК

Останні покази дизайнерів визначили основні кольори весни 2012 року. Згідно з прогнозами, наступний сезон принесе велику кількість нових фарб. Наймоднішими кольорами будуть теплі, чисті, яскраві відтінки. Хітом моди стане колір герані, канарковий, а також прохолодні гіяцинтові відтінки. На фотографіях показані найактуальніші кольори подіумів.

В наступному теплому сезоні чекає палітра теплих, яскравих фарб, без зайвих принтів і елементів. Яскравий одяг може мати місце і в офісі, і на прогулянці, і на пляжі [27, с.5].

Відомі тренд-бюро та агенції з прогнозування моди наймають цілу армію фахівців для того, щоб досліджувати потреби суспільства в новому кольорі. Професіонали індустрії моди з нетерпінням чекають рекомендацій інституту Pantone та Комітету по кольорам і тенденціям. [27, с.23].Як зізнається Margaret Walsh, керівник американської Асоціації кольору (Color Association), вибір фахівців тренд-бюро завжди обмежений рамками так званих «кольорових циклів», які змінюються раз на кілька років. Тривалість одного циклу, на її думку, становить від двох до семи років в моді і від семи до п'ятнадцяти років в дизайні інтер'єрів. [28, с.15].

Судячи з усього, фахівці тренд-бюро продовжують пошук так званої «основної змінної», на яку можна було б спиратися при обчисленні циклічності модних процесів. Але поки безуспішно. І це зрозуміло, оскільки в розпорядженні традиційних аналітиків моди немає таких потужних інструментів, як у фахівців астрології моди. Візьмемо хоча б думку про те, що тривалість модного циклу в одязі і в дизайні інтер'єрів може різнитися. З точки зору астрології моди, в соціумі діють універсальні закони, які стосуються моделі споживання в цілому. Тривалість модного циклу в одязі та дизайні інтер'єру абсолютно однакова. Це перевірено багаторічними дослідженнями і не викликає сумнівів. У 1996 році був відкритий один з основних циклів - з'єднання Урана і Юпітера, який позначає моменти кардинальних змін у моді. Вони відбуваються в момент з'єднання циклів Урана і Юпітера - 1 раз за 14 років. На цей цикл накладається безліч інших чинників, які в сукупності формують неповторний образ моди [29, с.27,29].

На фотографіях показані найактуальніші кольори подіумів.

а)

б)

в)

Рис.1.21 Колористичні трендові палітри на сезон весна-літо 2012 року [30]

а) червоний мак;

б) помаранчевий;

в) канарковий.

г)

д)

е)

Рис.1.21 Колористичні трендові палітри на сезон весна-літо 2012 року [30]

г) колір трави;

д) колір Тіффані;

е) гіацинтовий.

ж)

з)

и)

Рис.1.21 Колористичні трендові палітри на сезон весна-літо 2012 року [30]

ж) колір чорнила;

з) колір меду;

и) пісочний.